Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 45 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 10, 2018 21:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Wyszłam z domu przed 14 to Pola spała na łóżku ,że nawet kołdry nie mogłam złożyć. Myślę sobie co tam kot śpi nie wolno przeszkadzać. Wracam do domu koło 18 i zastaję taki widok:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Polunia jest przeslodka! Jak te łapki wyciąga, jak się przeciąga rozkosznie :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon cze 11, 2018 4:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Wlasnie zbieram sie do pracy . Ostatnie cztery dni przede mna. U nas dzisiaj od rana pada.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon cze 11, 2018 16:16 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dzisiaj u nas pogoda się zmieniła. Nie ma tego żaru z nieba co do tej pory ale zimno nie jest. Rano padał deszcz jak wychodziłam i to taki dość rzęsisty .Oczywiście nasz kierownik już czekał przed sklepem bo samemu nie wolno mu otwierać. Otworzył, weszliśmy i właśnie się zorientowałam ,że nie mam fartucha bo został w domu na suszarce.
Mówię więc do kierownika - słuchaj muszę na chwilę iść do domu bo zostawiłam fartuch.
Patrzy na mnie z przerażeniem - a długo cię nie będzie ?
Mówię ,że nie ,że za 5 minut jestem z powrotem .
Pomyślał chwilę i w końcu mówi - to idź .
Poszłam i zanim reszta przyszła ja już byłam z fartuchem w pracy.
Koło południa znów trochę popadało ale po tym deszczu zrobiła się jeszcze większa duchota.
Dzionek na szczęście zleciał a nawet się dobrze skończył bo myślami ściągnęłam regionalnego. Jak wychodziłam zapytałam kiedy idzie bo mam z nim do pogadania. Poczekał na mnie przed sklepem bo utknęłam przy kasie i pogadaliśmy sobie od serca. Powiedziałam mu o kierowniczce jakie numery robi, jak traktuje personel wysługując się każdym do wykonania prac które należą do niej. Powiedziałam,że się buntuję i nie wykonuję jej wszystkich poleceń i dlaczego . Powiedział ,że bardzo dobrze ,że z nim rozmawiam bo on jest od tego by rozwiązywać problemy i obiecał z nią porozmawiać na razie i powiedzieć ,że są skargi od pracowników i klientów na nią i jeśli nic się nie zmieni to się z nią pożegna. Nie chce na razie podejmować drastycznych środków bo nie ma kogo na jej miejsce dać więc na czas urlopów udupiłby wszystkich kierowników bo zostaliby we trójkę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon cze 11, 2018 18:48 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Zazdroszczę że upały odpuściły
Tu się leje ale zar z nieba choć rano nic tsvk nie zpowadalo

Dobrze że pogadalas z nim. A nóż się uda

Trzymaj się Ewcia dzielnie

Miziaki dla kotków
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pon cze 11, 2018 19:26 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

U nas też chłodniej, w nocy odrobinę popadało, mało ale zawsze coś.
Mam nadzieję Ewciu że się wyspałaś. Ja się nie wyspałam bo... śniła mi się praca :strach:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon cze 11, 2018 19:30 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Nowy paseczek widzę wjechał? :)

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Pon cze 11, 2018 19:44 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

PixieDixie pisze:Zazdroszczę że upały odpuściły
Tu się leje ale zar z nieba choć rano nic tsvk nie zpowadalo

Dobrze że pogadalas z nim. A nóż się uda

Trzymaj się Ewcia dzielnie

Miziaki dla kotków

Odrobinkę ale zawsze coś.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon cze 11, 2018 19:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:U nas też chłodniej, w nocy odrobinę popadało, mało ale zawsze coś.
Mam nadzieję Ewciu że się wyspałaś. Ja się nie wyspałam bo... śniła mi się praca :strach:

W nocy to u nas było bardzo gorąco i dopiero nad ranem zaczęło padać . Jak szłam rano w deszczu to było fajnie i tak rześko ale podobno jak przestało padać to zrobiła się duchota bo gorąca ziemia parowała po deszczu. Wstając o 4,15 nigdy nie będę wyspana bez względu na to o której pójdę spać. To nie moja pora i już.
jak wróciłam do domu to ugotowałam sobie to twoje danie z warzywami . Troszkę przedobrzyłam bo pieprzu mi się sypnęło tak zdrowo i ostre było jak diabli ale dało się zjeść. Zjadłam na obiad a resztę przełożyłam w pojemniczki i zamroziłam to będzie na zaś.Niestety dotrwałam tylko do 17 i musiałam się położyć to po 20 dopiero wstałam. Na szczęście jutro wolne.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon cze 11, 2018 19:53 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ziemosław pisze:Nowy paseczek widzę wjechał? :)

No , no :mrgreen:
Po wczorajszej rozmowie z Marysią też zaczęłam odliczać do emerytury :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 12, 2018 6:46 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

A u nas dziś pada :D
Zaraz idę po chlebek i nigdzie dziś nie wychodzę. W końcu wolne mam. :D
Niestety przywitały mnie dziś dwie niemiłe niespodzianki - kupa w przedpokoju przed łazienką i połamane słuchawki :( O pierwsze podejrzewam Zuzię a o drugie Polę ciężki tyłek. Podejrzewam ,że usiadła mi na słuchawkach i je złamała bo wieczorem jak je odkładałam były ok.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 12, 2018 9:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Przestało padać chociaż jest ciepło i rześko na dworze .W końcu rozpakowałam paczkę z żarełkiem i wszystko upchnęłam w szafkę. Zuzia ma 75 puszeczek swojego musiku a Pola 64 saszetki więc na jakiś czas nam wystarczy żarełka. Suche też jest w dwóch pełnych pojemnikach, żwirku 15 l no to braki nam nie grożą.
Dziś czekam na dwie przesyłeczki - jedna z apteki z kremikiem na moje cienie i worki po oczami bo w aptece wysyłkowej okazał się tańszy niż w mojej stacjonarnej aptece a druga paczuszka to komoda z szufladami taka jak już mam ale stwierdziłam ,że jest mi potrzebna bo nie mogę się pomieścić.
Pierwszą paczkę ma dostarczyć kurier z DHL między 12,30 a 14,30.
Drugą paczkę zaś DPD ale godzin już nie podali.
Coś mi się widzi ,że obie będą najwcześniej 15 - 16.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 12, 2018 11:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

12 a kuriera Krzysztofa nadal brak - cóż według założenia ma jeszcze pół godziny to może zdąży. :twisted:
Nadal twierdzę ,że te moje nieszczęsne rozerwane paczki z zoo+ to wina transportu i firm kurierskich bo zoo+ pakuje w naprawdę solidne i grube kartony bo wiedzą ,że ich paczki przeważnie są ciężkie.
Po rozpakowaniu żarełka szkoda mi było wyrzucić taki fajny karton więc popełniłam dla dziewczyn taki domek.

Obrazek

Obrazek

Na początku szału nie było bo dziewczyny się jak zwykle uśpiły . Zuzia znalazła miejsce na parapecie

Obrazek

a Pola uprzednio wyrzucając z niej poduszkę ulokowała się w szafie.

Obrazek

Jednak domek nie za długo był pusty bo znalazła się do niego lokatorka

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 12, 2018 11:51 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Tak jak myślałam. Zaraz 13 a kuriera Krzysztofa brak . :(
No cóż nie liczyłam ,że o czasie przyjedzie więc mnie nie zawiódł .
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 12, 2018 12:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Zuzia śpiąca w domku.

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 12, 2018 12:01 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Drapaczymy na balkoniku.

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]