Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 45 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 30, 2018 10:11 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ziemosław pisze:
Ewa L. pisze:
MaryLux pisze:Ja w ten upał oprowadzała. Ty miałaś klimę.
Z drugiej strony: ja miałam fajniejszych ludzi

Klima to dobry wynalazek.

U nas klima od paru dni dmicha tak zimnym powietrzem, że wszyscy w swetrach siedzą a mi zimno w stopy :strach:

Jedno z najbardziej szkodliwych urządzeń. Na szczęście w mojej pracy nie ma.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw maja 31, 2018 10:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ziemosław pisze:
Ewa L. pisze:

U nas klima od paru dni dmicha tak zimnym powietrzem, że wszyscy w swetrach siedzą a mi zimno w stopy :strach:

To zamiast się ubierać nie lepiej ustawić w niej temperaturę na taką która wszystkim by odpowiadała ?
U nas są dwie na sklepie. Jedna jest ustawiona na 16 *C a druga ta bliżej mnie na 18 *C. Niskie temperatury ale przy takiej powierzchni i wysokości pomieszczenia nie odczuwa się chłodu. Poza tym przy wyczerpującej pracy fizycznej gdzie przez wysiłek ciało i organizm się nagrzewa ten chłodek dobrze robi.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw maja 31, 2018 10:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MalgWroclaw pisze:
Ziemosław pisze:
Ewa L. pisze:

Jedno z najbardziej szkodliwych urządzeń. Na szczęście w mojej pracy nie ma.

A ja się cieszę ,że w mojej pracy jest bo moja praca bez klimy byłaby podwójnie ciężka.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 31, 2018 10:46 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dziś wolne.
Dziewczyny żyją sobie jak dwa leniwce. Trochę się poganiają po chałupce, zjedzą coś , znów idą spać , wstają tylko na kuwetkę i by coś znów przekąsić i znów śpią .......ot takie leniwe kocie życie.
Gdy przychodzą wieczory tylko czekają aż położę się do łóżka by zająć dobre miejscówki . Pola ostatnio upodobała sobie moje nogi i często zalega mi na wysokości kolan albo leży mi na stopach. Zuzia za to lubi kłaść mi się na brzuchu jak leżę na plecach albo kładzie się koło mnie na poduszce lub na kołdrze tak ,że mogę ją głaskać i przytulać. Patrząc na nią z perspektywy tych siedmiu wspólnych lat widzę jak bardzo się otworzyła i jakim ogromnym zaufaniem mnie obdarzyła.
Jeszcze tylko 11 dni pracy przede mną w czerwcu i w końcu upragniony urlop . Nudzić się na pewno nie będę bo znając życie moja mamusia nie pozwoli mi się nudzić i już jakieś zajęcie mi znajdzie.
Z okazji urlopu właśnie w czerwcu wybieram się z dziewczynkami na coroczny przegląd kota, odrobaczenie i badania. Szczepione były w zeszłym roku to zaszczepimy się dopiero za rok. I do tej wyprawy zdecydowanie potrzebna jest mi mama żeby pomóc mi unieść ten słodki ciężar.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 31, 2018 13:15 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Dziś wolne.
Dziewczyny żyją sobie jak dwa leniwce. Trochę się poganiają po chałupce, zjedzą coś , znów idą spać , wstają tylko na kuwetkę i by coś znów przekąsić i znów śpią .......ot takie leniwe kocie życie.
Gdy przychodzą wieczory tylko czekają aż położę się do łóżka by zająć dobre miejscówki . Pola ostatnio upodobała sobie moje nogi i często zalega mi na wysokości kolan albo leży mi na stopach. Zuzia za to lubi kłaść mi się na brzuchu jak leżę na plecach albo kładzie się koło mnie na poduszce lub na kołdrze tak ,że mogę ją głaskać i przytulać. Patrząc na nią z perspektywy tych siedmiu wspólnych lat widzę jak bardzo się otworzyła i jakim ogromnym zaufaniem mnie obdarzyła.
Jeszcze tylko 11 dni pracy przede mną w czerwcu i w końcu upragniony urlop . Nudzić się na pewno nie będę bo znając życie moja mamusia nie pozwoli mi się nudzić i już jakieś zajęcie mi znajdzie.
Z okazji urlopu właśnie w czerwcu wybieram się z dziewczynkami na coroczny przegląd kota, odrobaczenie i badania. Szczepione były w zeszłym roku to zaszczepimy się dopiero za rok. I do tej wyprawy zdecydowanie potrzebna jest mi mama żeby pomóc mi unieść ten słodki ciężar.

a od kiedy masz urlop?
ja tez w czerwcu :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw maja 31, 2018 13:37 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Od 19 czerwca
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 31, 2018 13:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

I pewnie objawisz się u mnie

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw maja 31, 2018 13:45 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MaryLux pisze:I pewnie objawisz się u mnie

i u mnie?

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Czw maja 31, 2018 14:02 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Od 19 czerwca

to tak jak ja :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw maja 31, 2018 14:51 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Od 19 czerwca

to tak jak ja :mrgreen:

to razem się objawicie

MaryLux

Post » Czw maja 31, 2018 15:11 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ziemosław pisze:

i u mnie?

U mnie na 100% :smokin:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw maja 31, 2018 15:17 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Moli25 pisze:
Ziemosław pisze:

i u mnie?

:ryk: :ryk: :ryk:

MaryLux

Post » Czw maja 31, 2018 17:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Moli25 pisze:
Ziemosław pisze:

i u mnie?

To jak u Ciebie to ja też wpadnę ;)

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Czw maja 31, 2018 18:37 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ziemosław pisze:
Moli25 pisze:
Ziemosław pisze:

i u mnie?

To jak u Ciebie to ja też wpadnę ;)

To chyba będzie czwartek :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw maja 31, 2018 20:10 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Drużyno MMMM ( Marysia, Marta, Magda , Mirka ) obawiam się ,że nie objawię się u żadnej z was ?
Ja nie znam pojęcia wyjazd urlopowy . Moje urlopy są zawsze takie same - albo remont albo sprzątanie, wizyty u lekarzy z sobą i z dziewczynami - to jest mój wypoczynek.
Poza tym od kiedy mam dziewczyny nie potrafiłabym wyjechać . Mamę wykorzystuję do opieki nad dziewczynami tylko w skrajnych przypadkach takich jak pobyt w szpitalu.
Wiem jestem dziwna i niereformowalna ale cóż taka już jestem. Dziewczyny są dla mnie najważniejsze i nie potrafię je zostawić .Przepraszam.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]