Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz.2, foty s.76

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 04, 2018 7:50 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Nigdy nie pojeżdżę rowerem po Wrocławiu. Po lesie, wsi, polach - owszem, ale nie po mieście :strach: :strach:

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Pt maja 04, 2018 13:24 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Ziemosław pisze:Nigdy nie pojeżdżę rowerem po Wrocławiu. Po lesie, wsi, polach - owszem, ale nie po mieście :strach: :strach:

Powietrze we Wrocławiu jest ciężkie. Ciężko się jeździ.
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt maja 04, 2018 13:50 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Moli25 pisze:
Ziemosław pisze:Nigdy nie pojeżdżę rowerem po Wrocławiu. Po lesie, wsi, polach - owszem, ale nie po mieście :strach: :strach:

To też, ale mi bardziej chodziło o to, że:
1. rowerzyści bardzo rzadko jeżdżą TYLKO po ścieżkach, zwłaszcza chodniki w niektórych rejonach sobie upodobali
2. piesi - a najgorsi są ci z psami - całymi stadami chodzą po ścieżkach rowerowych
3. ruch jest tak duży, że nie ma siły na kogoś nie wpaść ani nawet minimalnie nie zahaczyć.

To wszystko sprawia, że rower po mieście (jakimkolwiek :)) to nie dla mnie :)

Ziemosław

Post » Pt maja 04, 2018 19:51 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

A my w ten weekend dopiero wytargamy rowery, żeby je przyszykować na ten sezon.
Zupełnie inaczej będzie mi się jeździło na treningi i do nowego domku. W końcu będzie wiatr we włosach a nie śmierdzący, spoceni lub pijani pasażerowie miejskich tramwajów.

Po centrum owszem ciężko się jeździ ale od nas w stronę Lesnicy to już całkiem przyzwoicie.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt maja 04, 2018 20:02 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Ziemosław pisze:
Moli25 pisze:

1. rowerzyści bardzo rzadko jeżdżą TYLKO po ścieżkach, zwłaszcza chodniki w niektórych rejonach sobie upodobali
2. piesi - a najgorsi są ci z psami - całymi stadami chodzą po ścieżkach rowerowych
3. ruch jest tak duży, że nie ma siły na kogoś nie wpaść ani nawet minimalnie nie zahaczyć.

Przejdź się chodnikiem od Wyszyńskiego do Orzeszkowej po stronie drogerii i fryzjera. Z jednej strony jest przystanek i poustawiane samochody (nie zajmują samego przystanku, ale stanowią jego "przedłużenie"), z drugiej - co parę kroków schodki do lokali usługowych/handlowych, w środku ścieżka rowerowa. Jak iść, panie premierze?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt maja 04, 2018 20:06 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt maja 04, 2018 20:13 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

MaryLux pisze:
Ziemosław pisze:
Moli25 pisze:

Przejdź się chodnikiem od Wyszyńskiego do Orzeszkowej po stronie drogerii i fryzjera. Z jednej strony jest przystanek i poustawiane samochody (nie zajmują samego przystanku, ale stanowią jego "przedłużenie"), z drugiej - co parę kroków schodki do lokali usługowych/handlowych, w środku ścieżka rowerowa. Jak iść, panie premierze?

Chodzę tam czasem z psem i muszę się wysilać, żeby go uchronić przed naku**iającymi rowerzystami, którym wydaje się że 30 cm między mną a zaparkowanym autem to dużo :strach:

Ziemosław

Post » Sob maja 05, 2018 23:37 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

:201461
Jak weekendzik mija?
Obrazek

Moli25

Post » Nie maja 06, 2018 9:32 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Zgodnie z założeniem - wczoraj grill, dzisiaj lenistwo :)

Ziemosław

Post » Pon maja 07, 2018 14:08 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Ziemosław pisze:Zgodnie z założeniem - wczoraj grill, dzisiaj lenistwo :)

A dziś praca? :wink: jeszcze tydzień :201440 :torte: :surprise:
Obrazek

Moli25

Post » Pon maja 07, 2018 14:43 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Moli25 pisze:
Ziemosław pisze:Zgodnie z założeniem - wczoraj grill, dzisiaj lenistwo :)

A dziś praca? :wink: jeszcze tydzień :201440 :torte: :surprise:

Praca praca praca, na szczęście dzisiaj już zakończona :ok:

Ziemosław

Post » Wto maja 08, 2018 6:48 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Dzień dobry :201461

Wytłumaczcie mi proszę jedną rzecz, bo własnymi zasobami nie ogarniam.

Po co ludzie oglądają telewizję? :?:

Ja rozumiem włączyć sobie, żeby "coś grało", np. przy gotowaniu czy prasowaniu. Rozumiem jeszcze, oglądanie wiadomości.
Ale nie rozumiem:
1. włączania TV na niemal pełnej głośności (!) o 5 rano, zaśnięcie przy tym (!!) a potem obudzenie się i danie jeszcze głośniej (!!!)
2. włączania nawet jak się jest na kilka minut tylko w danym pokoju...
3. oglądania przez dorosłego człowieka bajek typu Reksio i Sąsiedzi, i zaśmiewanie się przy tym w BARDZO głośny sposób....

Jednak to co jest moim przekleństwem to jest sport. W głównej mierze piłka nożna, ale też żużel, siatkówka, hokej - o dziwo, koszykówka nie. Wszelkie tego typu widowiska, nawet te wątpliwej jakości, są oglądane w maksymalnym trybie głośności i z bardzo głośnymi, niewybrednymi komentarzami ze strony oglądającego. Tak jakby mogli go usłyszeć :roll:

No, to się pożaliłam od rana. Ale jeszcze tylko max pół roku!

Ziemosław

Post » Wto maja 08, 2018 6:51 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Mam sąsiada, który na pewno ogląda jakiś wieczorny serial o tej samej porze codziennie, bo się śmieje.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto maja 08, 2018 7:03 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Kiedyś wynajmowałam pokój u babeczki starszej która chyba spać nie mogła i zarzynała nas telewizorem w godzinach 22 - 4 rano. W sumie to sytuacja podobna, bo i tu i tu nic nie powiesz bo oglądający jest na swoim...

Ziemosław

Post » Wto maja 08, 2018 7:03 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

MalgWroclaw pisze:Mam sąsiada, który na pewno ogląda jakiś wieczorny serial o tej samej porze codziennie, bo się śmieje.

Oby to nie były "Trudne sprawy" :strach:

Ziemosław

[poprzednia][następna]