DT u Bastet. Amirek i Tycia w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 04, 2018 15:41 Re: Opowieści tymczasika Amirka - AMIREK WŚRÓD KOTKÓW

mir.ka pisze:
KociaMama44 pisze:
ewar pisze:Jak z jedzonkiem? Uważnie obejrzałam zdjęcia i wydaje mi się, że kotek jest szczuplutki. Nie zaszkodzi go trochę podtuczyć.

Może tak na zdjęciach wychodzi, ale teraz jest w sam raz. Na początku to było chucherko. Zagłodzony prawie. Teraz (zwłaszcza po jedzeniu) to już waży tak konkretnie :D .

konkretnie to ile? :(

Nie wiem, nie mam takiej wagi. Ale jest ciężkawy. Za pierwszym razem, jak szłam do weta z nim (w kontenerze), to w ogóle nie czułam, że coś niosłam. A ostatnio to mi ręka z lekka odpadała... Nadrabia chłopak, i dobrze.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt maja 04, 2018 17:46 Re: Opowieści tymczasika Amirka - AMIREK WŚRÓD KOTKÓW

19.kwietnia:
Obrazek

4 maja:
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt maja 04, 2018 17:51 Re: Opowieści tymczasika Amirka - ZUPEŁNIE INNA MORDYSIA!

Syneczku, jesteś coraz ładniejszy

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt maja 04, 2018 17:55 Re: Opowieści tymczasika Amirka - ZUPEŁNIE INNA MORDYSIA!

MaryLux pisze:Syneczku, jesteś coraz ładniejszy

Dzięki Mamuś ;) Byłem strasznie chudzieńki, prawda? Teraz jestem taki okrąglutki i bialutki :).
Teraz to jestem kotek pełną mordysią!
Amir :king:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt maja 04, 2018 17:56 Re: Opowieści tymczasika Amirka - ZUPEŁNIE INNA MORDYSIA!

KociaMama44 pisze:

Dzięki Mamuś ;) Byłem strasznie chudzieńki, prawda? Teraz jestem taki okrąglutki i bialutki :).

Jestem z Ciebie dumna, wiesz?

MaryLux

Post » Pt maja 04, 2018 17:59 Re: Opowieści tymczasika Amirka - ZUPEŁNIE INNA MORDYSIA!

MaryLux pisze:
KociaMama44 pisze:

:1luvu: :201461
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt maja 04, 2018 18:01 Re: Opowieści tymczasika Amirka - ZUPEŁNIE INNA MORDYSIA!

KociaMama44 pisze:
MaryLux pisze:
KociaMama44 pisze:

:1luvu: :201461

Obrazek

MaryLux

Post » Pt maja 04, 2018 20:56 Re: Opowieści tymczasika Amirka - ZUPEŁNIE INNA MORDYSIA!

MaryLux pisze:
enig pisze:Ja mam 4 kolacje Duża wie i bez gadania szykuje 4 kolacje bo mam na nią oko. Jaki ty jesteś słodziak Amirku to po Mamie i po mnie oczywiście A po Tacie Dropsie to nie wiem w ogóle niepodobny jesteś do Tatusia

Ja mam co prawda tylko trzy kolacje, ale za to potem jeszcze ze dwa-trzy podnocki
Lusia

No przecież! Jeszcze mi podnocki przysługują! Duża dziwnie zbladła jak usłyszała o podnockach i znowu zaczęła marudzić, że nie przekarmiać nie przekarmiać bo Pani Wet zabroniła ale Pani Wet, ta okropna kobieta daleko a ja i moje oko blisko. Lusiu jak dobrze, że mi o podnockach przypomniałaś!!
KOCI IDEAŁ zagnieździł się w moim domku.
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=184194

enig

Od: Pon lut 12, 2018 19:58

Post » Pt maja 04, 2018 21:01 Re: Opowieści tymczasika Amirka - AMIREK WŚRÓD KOTKÓW

ewar pisze:Jak z jedzonkiem? Uważnie obejrzałam zdjęcia i wydaje mi się, że kotek jest szczuplutki. Nie zaszkodzi go trochę podtuczyć.

Ale jak Amirek jak zacznie jeszcze więcej bąków puszczać to Dużą zagazuje. Dużą ratować trzeba.

enig

Post » Sob maja 05, 2018 13:36 Re: Opowieści tymczasika Amirka - ZUPEŁNIE INNA MORDYSIA!

enig pisze:
MaryLux pisze:
enig pisze:Ja mam 4 kolacje Duża wie i bez gadania szykuje 4 kolacje bo mam na nią oko. Jaki ty jesteś słodziak Amirku to po Mamie i po mnie oczywiście A po Tacie Dropsie to nie wiem w ogóle niepodobny jesteś do Tatusia

Ja mam co prawda tylko trzy kolacje, ale za to potem jeszcze ze dwa-trzy podnocki
Lusia

No przecież! Jeszcze mi podnocki przysługują! Duża dziwnie zbladła jak usłyszała o podnockach i znowu zaczęła marudzić, że nie przekarmiać nie przekarmiać bo Pani Wet zabroniła ale Pani Wet, ta okropna kobieta daleko a ja i moje oko blisko. Lusiu jak dobrze, że mi o podnockach przypomniałaś!!

Moja wetka też coś o przekarmianiu marudziła. To jej moja Duża wytłumaczyła, że zdrowiej jest jeść mało, a często niż dużo a rzadko. I wetka musiała się poddać :ryk: :ryk: :ryk:
Lusia

MaryLux

Post » Sob maja 05, 2018 19:54 Re: Opowieści tymczasika Amirka - ZUPEŁNIE INNA MORDYSIA!

Moja straszna wetka grzmiała na Dużą, że częste posiłki i małe i jeden rodzaj karmy na razie. Duża wcześniej różne smaki mi serwowała i mięsko i twarożki ech! No ale potem Duża wisiała nad kuwetą i oglądała zawartość. I jeszcze tą zawartość pokazała wetce i razem oglądały i debatowały. Teraz są zadowolone z tego co wyprodukuję ale Duża ściśle przestrzega diety tak się boi mojej sraki (pardon).

enig

Post » Sob maja 05, 2018 20:00 Re: Opowieści tymczasika Amirka - ZUPEŁNIE INNA MORDYSIA!

enig pisze:Moja straszna wetka grzmiała na Dużą, że częste posiłki i małe i jeden rodzaj karmy na razie. Duża wcześniej różne smaki mi serwowała i mięsko i twarożki ech! No ale potem Duża wisiała nad kuwetą i oglądała zawartość. I jeszcze tą zawartość pokazała wetce i razem oglądały i debatowały. Teraz są zadowolone z tego co wyprodukuję ale Duża ściśle przestrzega diety tak się boi mojej sraki (pardon).

To ja mam dokładnie to samo

MaryLux

Post » Sob maja 05, 2018 20:02 Re: Opowieści tymczasika Amirka - ZUPEŁNIE INNA MORDYSIA!

A ja dzisiaj piłem śmietankę! Taką prrawdziwą! Prosto od krówki!
Amir szczęśliwy
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob maja 05, 2018 20:04 Re: Opowieści tymczasika Amirka - ZUPEŁNIE INNA MORDYSIA!

KociaMama44 pisze:A ja dzisiaj piłem śmietankę! Taką prrawdziwą! Prosto od krówki!
Amir szczęśliwy

Ja też dziś dostanę śmietankę. Ale od biedronki

MaryLux

Post » Sob maja 05, 2018 20:07 Re: Opowieści tymczasika Amirka - ZUPEŁNIE INNA MORDYSIA!

MaryLux pisze:
KociaMama44 pisze:A ja dzisiaj piłem śmietankę! Taką prrawdziwą! Prosto od krówki!
Amir szczęśliwy

Ja też dziś dostanę śmietankę. Ale od biedronki

To biedronki też dają mleko, Mamuś?
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

[poprzednia][następna]