Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz.2, foty s.76

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 30, 2018 11:25 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Ja rysowałam postacie z bajek :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon kwi 30, 2018 11:28 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

To też, ale rzadko :D ja generalnie rysować nie umiem :ryk:

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Pon kwi 30, 2018 11:34 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Mi wychodziło rysowanie, ale nigdy nie uczyłam się rysować. Gdybym sie uczyła to pewnie umiałabym lepiej. Ja sobie radziłam ze wszystkimi artystycznymi przedmiotami łącznie z polskim i biologią, ale widziałam że z historią nie dam rady. Nie umiałam zapamiętać tak wielu szczegółów "technicznych", więc nie zostałam paleontologiem :/ A chciałam siedzieć na pustyni i szukać kości :ryk:

klaudiafj

Post » Pon kwi 30, 2018 11:52 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Ja z historii też nie umiałam dat ogarnąć. Jedna z niewielu, jakie mi utkwiły w głowie, to data Schizmy Wschodniej - 1054 rok - nie pytajcie czemu akurat to, nie mam pojęcia :ryk:

Ziemosław

Post » Pon kwi 30, 2018 12:20 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Ziemosław pisze:Ja z historii też nie umiałam dat ogarnąć. Jedna z niewielu, jakie mi utkwiły w głowie, to data Schizmy Wschodniej - 1054 rok - nie pytajcie czemu akurat to, nie mam pojęcia :ryk:

A ja nawet nie wiem co to :D Uważam, że to jak uczy się dzieci historii to zwykła porażka. Mnie kazano w każdej szkole wkuwać podręczniki całe na temat każdego z miliarda wydarzeń, w skutek czego nie umiem dziś nic. Myślę, że historii powinno uczyć się ogólnie, a kto chce to może pogłębiać wiedzę, na kółkach historycznych. Powinno się uczyć jak w Ameryce. Dziecko i nawet młodzież wg mnie nie jest w stanie w pełni zrozumieć nawet tego czego się uczy. Mówią o rzeczach, których nie rozumieją. Ja teraz jak już mam jakieś życiowe doświadczenie i 34 lata dopiero dojrzałam do poznawania faktów historycznych i jak o tym czytam to zapamiętuje. Choć to nie moje hobby, więc nie dążę do tego, żeby to pogłębiać. A kiedyś kułam na pamięć podręczniki, kułam i kułam i nie umiałam wkuć często. Oczywiście ludzie mają różne predyspozycje do przedmiotów. Ja i historia nie polubiłyśmy się w szkole - bo nadmiar tego wszystkiego zabił mój zapał ;)

klaudiafj

Post » Pon kwi 30, 2018 13:12 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

To jest data kiedy prawosławna religia odłamała się od chrześcijaństwa :)
A co do nauczania w polskich szkołach to nie mogę się nie zgodzić.

Ziemosław

Post » Pon kwi 30, 2018 13:17 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Ogólnie szkolnictwo polskie to coraz większa porażka. Jako korepetytorka powinnam się z tego cieszyć, ale jakoś nie potrafię

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon kwi 30, 2018 13:36 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

No bo masz więcej roboty przy poprawianiu "efektów" takiej nauki :(

Ziemosław

Post » Pon kwi 30, 2018 13:43 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Ziemosław pisze:To jest data kiedy prawosławna religia odłamała się od chrześcijaństwa :)

Przepraszam, że się wtrącę w kwestii formalnej: nie od chrześcijaństwa, ale od katolicyzmu. (A gdyby wchodzić w szczegóły, to raczej katolicyzm odłamał się od prawosławia).
:)
Etiam si omnes, ego non.

ropucha

Od: Pt mar 15, 2013 23:54

Post » Pon kwi 30, 2018 13:44 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

ropucha pisze:
Ziemosław pisze:To jest data kiedy prawosławna religia odłamała się od chrześcijaństwa :)

Przepraszam, że się wtrącę w kwestii formalnej: nie od chrześcijaństwa, ale od katolicyzmu. (A gdyby wchodzić w szczegóły, to raczej katolicyzm odłamał się od prawosławia).
:)

Tak właśnie, niedokładnie to ujęłam :) dziękuję za czujność :1luvu:

Ziemosław

Post » Pon kwi 30, 2018 14:02 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

klaudiafj pisze:
Ziemosław pisze:
klaudiafj pisze:Ja chodzę do zoo w Parku Śląskim :)

Jeszcze mnie tam nie było, ale będę :roll:

:ok: :ok: :ok: są dinozaury 8)

takie jak w parku jurajskim? 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon kwi 30, 2018 14:03 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Ziemosław pisze:

ja byłam kilka razy w zoo w Parku Śląskim i moze będę w tym we Wrocławiu....jak mi starczy czasu :(
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon kwi 30, 2018 14:15 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

mir.ka pisze:
klaudiafj pisze:
Ziemosław pisze:

Nie wiem jakie są w parku jurajskim :) bylas w zoo i nie widzialas dinozaurow? ;) stoja tam od 30 lat :)

Obrazek

Obrazek
Ojej tak srednio mi wyszlo wstawianie zdj z internetu przez tel ;)

klaudiafj

Post » Pon kwi 30, 2018 14:19 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

klaudiafj pisze:
mir.ka pisze:
klaudiafj pisze:
Ziemosław pisze:

Nie wiem jakie są w parku jurajskim :) bylas w zoo i nie widzialas dinozaurow? ;) stoja tam od 30 lat :)

Obrazek

Obrazek
Ojej tak srednio mi wyszlo wstawianie zdj z internetu przez tel ;)

a faktycznie, zapomniałam o nich, bo myślałam o takich żywych jak na filmach :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Pon kwi 30, 2018 20:52 Re: Chesterek [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz. 2 ♥♥♥♥

Kto jeszcze nie głosował w konkursie to zapraszam ( wejście przez banerek konkursowy w moim podpisie ) bo zostały ostatnie 2 godz.
Zapraszam. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

[poprzednia][następna]