Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.21

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 29, 2018 11:46 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.21

mir.ka pisze:U nas piękna wiosna. Wszystko kwitnie wcześniej niz w poprzednich latach. Część różaneczników ma piękne kwiaty a część brązowe, zmarznięte po zimie liscie :( Nie wiem czy wszystkie odrosną.
Daisy wybrała się na spacer do ogródka.
Obrazek

Piekne ... :kotek: :1luvu:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie kwi 29, 2018 11:47 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.21

mir.ka pisze:Elenka na balkonie :mrgreen:
Obrazek

Ale rozgadany kotek .... :201461
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Nie kwi 29, 2018 11:48 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.21

mir.ka pisze:Obrazek

Obrazek

Piękne bzy - moje ulubione ... :1luvu:
Obrazek

Kotina

Post » Nie kwi 29, 2018 11:51 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.21

mir.ka pisze:taki mam bukiet w domu :D
Obrazek
jak pięknie pachnie :D

Sliczny bukiet :1luvu:
Dostałam bzy od miłej sąsiadki - przywieżli mi z działki - wiedzą, że to moje ulubione kwiaty

Obrazek

Na balkonie też mam małą sadzonkę krzaka bzu, ale na kwiaty jeszcze długo bede musiała czekać - oby tylko zaakceptował moje balkonowe warunki :ok:
Obrazek

Kotina

Post » Nie kwi 29, 2018 11:53 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.21

mir.ka pisze:rudzielce wybrały się na trawę :wink:

Obrazek

Rudzielce wiedzą co robią .... po trawce puszcza się fajnego pawia .... :ryk: :ryk:
Obrazek

Kotina

Post » Nie kwi 29, 2018 11:57 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.21 Jake znowu wet :(

Ja też uwielbiam bzy i ich cudowny zapach. W Ciechocinku jest dużo posadzonych bzow, całe alejki. Siadam i wdycham.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie kwi 29, 2018 12:00 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.21 Jake znowu wet :(

Ale wiosna :) na.ogrodkach juz wszystko kwitnie. Pachnie... Bzy pachną.obłędnie. Twoje koteczki w pełni korzystają z ogrodka :1luvu:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie kwi 29, 2018 12:11 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.21 Jake znowu wet :(

Gosiagosia pisze:Pogoda nawet koty nastraja spacerowo.
Fotki ekstra.

jak tylko słońce świeci to miauczą pod drzwiami
Rudzia dzisiaj tez się wypusciła na krótko, poskubała trawki i biegiem do domu
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie kwi 29, 2018 12:17 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.21

mir.ka pisze:Dzisiaj Jake był u weta :( Po porannym spacerze zwymiotował taką żółtą wodą, ponadto nie wiadomo z jakiego powodu kulał na przednią lewą łapkę :( Epato skończył brać w środę i bałam się ,zeby mu się nie pogorszyło przez weekend, więc zadzwoniłam i umówiłam mu wizytę. Do samochodu nie mógł sam wskoczyć, trzeba było go wsadzić, przez ten kawałek, który musiał przejść szedł bardzo wolno i co chwile przystawał. Nie tylko na sikanie :wink: Badanie nic konkretnego nie wykazało, nie był tym razem wzdęty i brzuszek nie był bolesny, łapka lekko bolesna, ale nie wiadomo od czego :( Dostał zastrzyk przeciwbólowy i tabletki do domu. Ponadto zamiast Epato ma brać Silimarynę , którą moze dostawać dłuższy czas i się nie uzależni. Zjadł niedawno pierwszy posiłek i poszedł spać. W środę kontrola.

Oj, biedulek :( glaski dla niego :201461 :201461 :201461

klaudiafj

Post » Nie kwi 29, 2018 12:18 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.21 Jake znowu wet :(

aga66 pisze:Jak byś je puściła same na ogród to pewno by wybyły gdzieś dalej i nie wiadomo na jak długo. Dobrze, że pilnujesz skarbów. Za Dżekusia!

Rudzia dawno temu wychodziła sama, myslałam , ze tylko do ogródka, bo co jakis czas sprawdzałam to ją widziałam, miała takie swoje ulubione miejsca gdzie leżała i obserwowała otoczenie. Pewnego dnia dowiedziałam się od sasiadki ,ze ją widziała jak przeskakiwała u niej przez płot :strach: i ukróciłam jej samotne wychodzenie. Ponadto skończylismy grubsze remonty, przy, których drzwi do domu były ciagle otwarte i mozna było ją przypilnować.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie kwi 29, 2018 12:21 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.21 Jake znowu wet :(

Gosiagosia pisze:Ja też uwielbiam bzy i ich cudowny zapach. W Ciechocinku jest dużo posadzonych bzow, całe alejki. Siadam i wdycham.

W tym roku bzy kwitną wyjatkowo wcześnie i mają duzo kwiatów :D
Obrazek

mir.ka

Post » Nie kwi 29, 2018 12:22 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.21

klaudiafj pisze:
mir.ka pisze:Dzisiaj Jake był u weta :( Po porannym spacerze zwymiotował taką żółtą wodą, ponadto nie wiadomo z jakiego powodu kulał na przednią lewą łapkę :( Epato skończył brać w środę i bałam się ,zeby mu się nie pogorszyło przez weekend, więc zadzwoniłam i umówiłam mu wizytę. Do samochodu nie mógł sam wskoczyć, trzeba było go wsadzić, przez ten kawałek, który musiał przejść szedł bardzo wolno i co chwile przystawał. Nie tylko na sikanie :wink: Badanie nic konkretnego nie wykazało, nie był tym razem wzdęty i brzuszek nie był bolesny, łapka lekko bolesna, ale nie wiadomo od czego :( Dostał zastrzyk przeciwbólowy i tabletki do domu. Ponadto zamiast Epato ma brać Silimarynę , którą moze dostawać dłuższy czas i się nie uzależni. Zjadł niedawno pierwszy posiłek i poszedł spać. W środę kontrola.

Oj, biedulek :( glaski dla niego :201461 :201461 :201461

Dzisiaj juz dobrze :D Rano po spacerze sam sie upominał o śniadanie. Czyli tabletki działają :)
Obrazek

mir.ka

Post » Nie kwi 29, 2018 12:23 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.21 Jake znowu wet :(

mir.ka pisze:
aga66 pisze:Jak byś je puściła same na ogród to pewno by wybyły gdzieś dalej i nie wiadomo na jak długo. Dobrze, że pilnujesz skarbów. Za Dżekusia!

Rudzia dawno temu wychodziła sama, myslałam , ze tylko do ogródka, bo co jakis czas sprawdzałam to ją widziałam, miała takie swoje ulubione miejsca gdzie leżała i obserwowała otoczenie. Pewnego dnia dowiedziałam się od sasiadki ,ze ją widziała jak przeskakiwała u niej przez płot :strach: i ukróciłam jej samotne wychodzenie. Ponadto skończylismy grubsze remonty, przy, których drzwi do domu były ciagle otwarte i mozna było ją przypilnować.

Ja zawsze mam Ciebie za przyklad i wzor! Osoby, która ma ogrodek, wypuszcza koty, ale one nie wychodzą poza płot :D

Dobrze że tabletki działają i że Jekus czuje sie lepiej :)

klaudiafj

Post » Nie kwi 29, 2018 12:26 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.21 Jake znowu wet :(

klaudiafj pisze:
mir.ka pisze:

Ja zawsze mam Ciebie za przyklad i wzor! Osoby, która ma ogrodek, wypuszcza koty, ale one nie wychodzą poza płot :D

musiałyby przez niego skakać, ale to już poważne koty i te 1,5 metra to już dla nich za dużo, jedynie Daisy młoda ale jej nie ciągnie do skoków, jak wyjdzie to woli pochodzić spokojnie i porozgladać sie z ciekawoscią
Obrazek

mir.ka

Post » Nie kwi 29, 2018 12:28 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.21

Kotina pisze:
mir.ka pisze:U nas piękna wiosna. Wszystko kwitnie wcześniej niz w poprzednich latach. Część różaneczników ma piękne kwiaty a część brązowe, zmarznięte po zimie liscie :( Nie wiem czy wszystkie odrosną.
Daisy wybrała się na spacer do ogródka.
Obrazek

Piekne ... :kotek: :1luvu:

nie takie jak w innych latach, bo widać na nich brązowe, przemarznięte liscie, liczę, ze nie całkiem zmarzły i liscie odrosną, bo na kwiaty na niektórych nie mam co liczyć :(
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]