kot ze zlamanym kregoslupem - puenta str. 12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 21, 2005 19:34

Przeczytałam dopiero teraz! Ależ Krecik miał pecha, ale za ma szczęście że Ty sie nim opiekujesz! trzymam kciuki za kotecka!
Obrazek

lilith_aga

Od: Sob kwi 23, 2005 16:23

Post » Sob maja 21, 2005 22:40

Co jak co ale cierpliwa to ja raczej nie jestem :( Ale jak trza to trza jak mawial moj kolega-goral :)
Maly sika trzy razy dziennie, Przymierzal sie tez do kupki ale nie wyszlo.
Dzis spimy razem - lazienke zajeal swiezo ciachnieta Mrowka. Malutki na pewno nei czuje sie samotny - wokol transporterka waruja moje Diably :) A juz z Malym Rozumem to taka milosc przez kraty ze az milo spljrzec :love:
Maluch je, spi, pije, sika, dzis juz lazil na czterech nozkach i sikanko tez bylo w pozycji normalnej choc poprzedzone zostalo krociutkim koncertem :) Alez on sie drze, no cos neisamowitego! Jak jechalismy so weta, ja on i Maks to maluch zagluszyl i radio i Maska histeryka-wrzaskuna! Jestem pelna uznania dla wokalnych zdolnosci malego :)
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Nie maja 22, 2005 9:24

Czy na poprawe "slizgu" mozna podawac oliwe zamiast parafiny? Przed parafina Bazyli broni sie rekami i nogami, boje sie ze sie uszkodzi :( Oliwke za to pije bardzo chetnie, z wlasnej woli.
Oliwa pomoze?
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Post » Nie maja 22, 2005 9:33

Jarku, upewnie sie - efekt poslizgu a nie rozwolnienia, tak?
Obrazek

Liwia

Post » Nie maja 22, 2005 9:41

dziekuje :flowerkitty:
Obrazek

Liwia

Post » Nie maja 22, 2005 12:21

Na początek dałabym łyżeczkę do herbaty oliwy lub oleju jadalnego. Po 2 godzinach drugą. Jeśli nie zadziała, wieczorem lub rano 2 łyżeczki. Miodu nigdy nie dawałam, bo nie słyszałam o takim przepisie, ale skoro lekarz zaleca, to nie powinno przecie zaszkodzić.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Nie maja 22, 2005 12:27

No to daje powolutku.
Moj dylemat byl taki ze parafina sie nie trawi a oliwa - tak, wiec co z tym poslizgiem?! I czy biegunki miec nei bedzie?! Poki co nie ma, spi sobie slodko wraz z moim stadem na moim lozku - mnei zostala podloga :lol:
Obrazek

Liwia

Post » Nie maja 22, 2005 12:31

Mi-Norka, jak była mała, miała ciągłe zaparcia. Dawałam jej olej parafinowy, a potem oliwę, bo parafina odwitaminizowuje czy coś tam. Skutek był zwykle po kilku godzinach, normalna kupka, nie rozstrojona.
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Nie maja 22, 2005 12:39

ascalithion pisze:No właśnie na tym polega dylemat z oliwą i parafiną, na wchłanianiu...
Może czopek glicerynowy? Taki dla dzieci, np. rozdzielony na 4 pionowe kawałki?

Mialam i polamancow i kocieta i swierzby i grzyby i rozne choroby ale do tej pory jeszcze w kocim tylku nie gmeralam :lol:
A tak na serio - podalam troszke oliwy - zobaczymy co bedzie dalej. Weci mowia ze przy tak znikomej ilosci jedzenia jaka Bazyli dostaje brak kupy do poniedzialku nie jest powodem do niepokoju. Dziekuje za podpowiedz z czopkiem - jutro bede u weta wiec poddam i ten pomysl.
Obrazek

Liwia

Post » Nie maja 22, 2005 12:44

Liwio, mam nadzieję, że Cię rozbawię - będzie nie na temat: w programie Europo, witaj nam Anglik opowiadał, jak leżał w szpitalu i musiał łykać dużo proszków, które przynosiła mu pielęgniarka. Poskarżył się, że są ohydne, zwłaszcza to, co mają taki mydlany smak. Mydlany? - zdumiała się pielęgniarka - spojrzała szybko do kubka z pastylkami i spytała: czy pan wie, jak się stosuje czopki?
Obrazek

Majorka

Post » Nie maja 22, 2005 13:19

Mnie powiedziano, ze olej z pestek winogron jest lepszy.
A wode z miodem stosowalam z duzym sukcesem ale w innej sprawie. Tuptus na poczatku miala u nas bardzo zly start. Byl chory, nie wiem juz nawet co mu bylo. w kazdym razie lecial juz przez rece. Od dwu dni bral antybiotyk i bylo coraz gorzej. Juz nie umial sie utrzymac na nogach. I wtdy wyczytalam o tej wodzie z miodem. To byla sobota wieczorem i nie mialam juz nic do stracenia. Podalam i potem rosol z kurczaka i zatrzymalo sie. A w poniedzialek juz dostal normalne nawodnienie juz nie pamietam ile mu tych strzykawek pod skore wtloczyli ale wygladal jak wielblad

A na kupe to jescze siemie lniane (kurcze chyba mielone ale glowy nie dam)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie maja 22, 2005 13:23

Siemię lniane można kupić już w psotaci instant. Albo przecierać przez sitko.
Obrazek

Majorka

Post » Nie maja 22, 2005 16:45

Kocie chodzi 8O
Kocie sika jak pompa :D
Kocie mruczy jak traktor :D
Kocie spi ze mna w transporterze - znaczy ja na lozku leze a reke mam zgieta w lokciu i wlozona do wikliniaka - kocie mosci sie w zgieciu i mruczac slodko spi a ja z nim. Uwielbiam tak aktywny tryb zycia, na co mi rower, na co wyjazd w gory :twisted:
Kocie, swoim starym przedwypadkowym zwyczajem, przewala sie na plecki i nadstawia brzuszek do masowania... Wczoraj jeszcze tak nie dal rady zrobic.
Mam nadzieje ze ku dobremu idzie...
Obrazek

Liwia

Post » Nie maja 22, 2005 17:05

W ostateczności weterynarz zrobi lewatywę.
Może to chwilowe zatkanie i następne kupki będzie już robił samodzielnie.
A może przez jakiś czas trzeba będzie stumulować wydalanie systematycznym podawaniem materiałów poślizgowych.

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Nie maja 22, 2005 19:29

Jest :dance2:
Pojawila sie "silami natury" :)
Dziekuje wszystkom zaangazowanym w ta sprawe za pomoc :):):)
Stara baba ze mnie a ciesze sie z kociej kupy jak dziecko :oops:
Obrazek

Liwia

[poprzednia][następna]