Miau. Duża już dawno wróciła z porannego podwórka. W nocy zabrała moje miski, bo idziemy dziś na badania. Na podwórku nie było kotów, ale wszystko to, co duża zostawiła, zjedzone. Tylko nie wiadomo, kto zjadł Duża wcale nie jest super, nasza Fasolka [*] na pewno by napisała "duża jest gupia". Piszę to, a duża krzyczy, że mam natychmiast przestać, bo przecież wiem, że zaraz będzie płakać za Fasolką. I za Florką, i za Franią. I za wszystkimi bezdomniakami, którym nie umiała pomóc Pralcia
Już wróciłyśmy. My nie musimy tam jeździć, Ciociu Alyaa, bo to jest blisko naszego domu (szybkim krokiem 6 minut) Mam mocznik w porządku, ale kreatyninę wyższą, niż ostatnio. Duża mnie zamotała w kocyk, a transporter ma ocieplenie. Bardzo jest zimno na dworze Pralcia
Pralcia. Moja Duża mówi że kreatynina to może być wyższa od różmnych różmności. Mała Ciorna miała wyższą od ząpków których już nie ma. I że to chyba dobrze że moćnik masz dobry. I fajmnie że nie musiałaś się długo nerwić w poczekaniu u weta. My z Dużą zawsze okropecznie długo czekamy i ja dostaję wścieku. Lizam cię po uszku Książniczka Ofelja
A propos karmienia ręcznego - karmienie w ten sposób kociego niejadka albo fochacza to faktycznie insza inszość, ale przynajmniej zna się to omdlewanie ręki podstawionej parę minut wcześniej pod pyś Trzymam kciuki za zdrówko i apetyt Pralci
Fajnie, że dziś było krótko i że mocznik masz dobry Pralisiu. A kreatynina dużo wyższa? Oby apetyt wrócił po tabletce i żebyś sporo zjadła różnych pyszności Sabcia
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 . Smakusia odeszła 14.05.2024.
Zjadłam zjadłam a teraz sobie chodzę. Mam tabletkowy humorek i nie daję dużej spać, mruczałam bardzo głośno i barankowałam dużej w pyszczek. W końcu wstała, poszła na podwórko drugi raz. Nikogo nie było Pralcia
Kreatynina nie bardzo dużo wyższa (miała jeszcze wyższą niż teraz), ale urosła. Tabletkowy humor Pralci sprawia, że będę nieprzytomna. Martwię się bardzo o podwórko.
Pralisiu a jakie tabletki daje Ci Duża? Moja mi wciskała takie duże i wstrętne i strasznie tego nie lubiłam. Raz nawet moja Dużą podrapałam. Mam nadzieję, że rano zjadłaś już więcej. Ja zamciusialam pół miseczki i teraz tulkam z moją Dużą pod kołderką.