Szara kotka perska.Pusia skończyła 17 lat!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 27, 2018 12:46 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Jakoś mnie to nie dziwi bo z Knotkiem jest identycznie, był czas przywyknąć :)
A co do kuwety, to super, ale faktycznie lepiej nie zapeszać
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie sty 28, 2018 6:38 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Mam w domu pięć kuwet, w tym dwie z peletem, do których koty tylko siusiają i dobrze. Pusia lubi krytą w przedpokoju z drewnianym żwirkiem. Akurat któryś z kotów z niej korzystał, Pusia więc czekała aż skończy. Pierwszy raz widziałam kolejkę do kuwety :mrgreen: Rozbawiło mnie to.Dodam, że trafiła, nawet centralnie :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto sty 30, 2018 7:48 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Jaka Pusia jest teraz fajna :lol: Biega, pięknie korzysta z kuwetki, domaga się jedzenia, widać, że nic jej nie boli. Ale się cieszę. Wczoraj widziałam jak ugniatała swoje posłanko. Tak robi tylko szczęśliwy kot, prawda?

ewar

Post » Wto sty 30, 2018 13:33 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Tak,tak, tak -tak robi naprawdę szczęśliwy KOT.
Cicha podczytywaczka.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Wto sty 30, 2018 13:51 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Miło mi bardzo :1luvu:
Martwię się tylko, że Pusi jest zimno. Obsesyjnie już do tego podchodzę i wciąż ją przykrywam.Zabawnie wygląda jak Pusia się myje, bo najwięcej uwagi poświęca kitce na ogonku. Tylko tam ma długie włoski :D

ewar

Post » Śro sty 31, 2018 7:31 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

No i spełniło się moje marzenie :lol: Pusia w nocy przyszła do łóżka i tak sobie spałyśmy do rana. Szylcia przytulona pleckami do mnie, a Pusia w okolicach nóg. Jak fajnie :lol:

ewar

Post » Czw lut 01, 2018 6:56 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Pusia to naprawdę nie ten sam kot. Dużo śpi, jak na kocią damę w jej wieku przystało, ale też i biega ( tak!), domaga się jedzenia i zaczyna jeść gotową mokrą karmę. Malutko, jak zawsze, ale często. Dużo pije, oczywiście wyłącznie z fontanny. To był dobry zakup :ok: Fontanna nie musi był włączona, a i tak z niej pije. Inne miski omija szerokim łukiem :mrgreen: Myślę, że troszkę przytyła. Polubiła spanie w łóżku i teraz mam dwie kotki śpiące ze mną. Szylcia śpi przytulona do mnie całą noc, Pusia tylko kilka godzin leży na kołdrze w nogach łóżka. Rano, kiedy jeszcze łóżko nie jest pościelone, a kotek już w nich nie ma to Daszka i jej dzieci wykorzystują to i ucinają sobie pośniadaniową drzemkę tam właśnie.

ewar

Post » Czw lut 01, 2018 15:10 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Dzisiaj były sprawdzane szyby wentylacyjne. Młody, bardzo zresztą przystojny pan kominiarz mało nie zszedł na zawał :mrgreen: Przestraszył się Pusi. Ona leżała na stole w kuchni, no cóż :oops: Była cała przykryta kocykiem, ale usłyszała obcy głos i się ruszyła :D Spokojnie, nic mu się nie stało :D

ewar

Post » Czw lut 01, 2018 21:33 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

ewar pisze:Dzisiaj były sprawdzane szyby wentylacyjne. Młody, bardzo zresztą przystojny pan kominiarz mało nie zszedł na zawał :mrgreen: Przestraszył się Pusi. Ona leżała na stole w kuchni, no cóż :oops: Była cała przykryta kocykiem, ale usłyszała obcy głos i się ruszyła :D Spokojnie, nic mu się nie stało :D

Pusia postrachem kominiarzy :ryk:
Bardzo lubię czytać jak cudnie koty się rozwijają, jedzą i zdrowieja. :201461

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt lut 02, 2018 7:12 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Gosiagosia pisze:Bardzo lubię czytać jak cudnie koty się rozwijają, jedzą i zdrowieja.

A ja tak bardzo lubię to pisać :D
Pusia jest naprawdę w znakomitej formie. Niedługo wiosna, na którą bardzo czekam i koty będą spędzały dużo czasu na świeżym powietrzu, na słońcu, to im zawsze dobrze robi. Pusia uwielbia siedzieć na balkonie na drapaku .

ewar

Post » Pt lut 02, 2018 16:50 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

ewar pisze:
Gosiagosia pisze:Bardzo lubię czytać jak cudnie koty się rozwijają, jedzą i zdrowieja.

A ja tak bardzo lubię to pisać :D
Pusia jest naprawdę w znakomitej formie. Niedługo wiosna, na którą bardzo czekam i koty będą spędzały dużo czasu na świeżym powietrzu, na słońcu, to im zawsze dobrze robi. Pusia uwielbia siedzieć na balkonie na drapaku .

Kocham persy :201461 i nie tylko.. :ryk: :ryk:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt lut 02, 2018 19:25 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

To mój pierwszy pers, nie znam tej rasy, ale Pusię kocham. Jest taka kruchutka. Podoba mi się kiedy leży sobie, a ogonek ma podwinięty i kitka jest pod bródką.Spróbuję zrobić jej takie zdjęcie.
Wiem, że to już nudne, ale wciąż jestem pod wrażeniem poprawy, jaka nastąpiła po wygoleniu kotki. WSZYSTKO zmieniło się na lepsze. Pusia ma apetyt, leciutko wskakuje na stół czy szafkę w przedpokoju, albo na bardzo w końcu wysokie oparcie fotela, czy parapet. Bezbłędnie trafia do kuwety. Kolejny raz okazało się, że problem z kuwetą to problem zdrowotny.

ewar

Post » Sob lut 03, 2018 7:54 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Moja Pusia, słoneczko kochane :1luvu:
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Sob lut 03, 2018 8:50 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

To było pierwsze golenie Pusi?
Bo tak sobie myślę, że skoro nie można jej uczesać, a robią się dredy to czy trzeba będzie ją tak regularnie golić?
ser_Kociątko

Post » Sob lut 03, 2018 9:38 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Więcej zdjęć starszej pani :) poproszę. Dobrze ,że wszystko wraca do normy i kot zadowolony.
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

[poprzednia][następna]