1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 30, 2018 22:43 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Równie świetna oferta jest obecnie w Krakowie. Może jadą tam któreś koty?...
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Wto sty 30, 2018 22:56 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

W poniedziałek odwiedziłam kociaki. Odwiozłam Macho po kastracji. W DT troche się wycofał. Cały czas spędzał na szafie i tam jadał. Po powrocie do domu obleciał wszystkie kąty trochę zdezorientowany, ale za chwilę już było OK. W nowym domu, jak ktoś się nim zajmie, będzie głaskał, przytulał, na pewno szybko się otworzy. To grzeczny, przemiły kocurek.
Posiadziałam tam dłużej. Przyglądałam się kotom. Maszka jak usiadłam natychmiast usadziła dupkę na moich kolanach. Koty są najedzone, sucha karma dostępna, co chwilkę któryś podchodzi i chrupnie co nieco. To nie ten widok, jaki zastałam na początku. Wszystkie koty spokojne, miłe. Tylko niektóre, pojedyncze jednostki nieufne, nieco przestraszone moją wizytą. Ale i te dadzą się w nowych domach urobić jak ktoś nad nimi trochę popracuje i wykaże się odrobiną cierpliwości.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A to Maszka, koteczka, która jest najmilsza ze wszystkich. Ona bez problemu się odnajdzie na nowym.
Obrazek Obrazek
a tu Maszka i Rubi
Obrazek Obrazek

Puszkin choć śliczny to jeden z bardziej wycofanych i wystraszonych kocurków.
Obrazek Obrazek

Rubi przybiera przeróżne pozy i zwraca na siebie uwagę, żeby tylko się nim zainteresować. Jest świetny
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zaopatrzyłam się w "przekąski" :) Jutro prawdopodobnie zrobimy akcje odrobaczania .
Obrazek

No i to tak na szybko by było na tyle :)
Macho i Rubi pomalutku szykują się do podróży 11 lutego. Mam nadzieję, że się dziewczyna nie rozmyśli.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto sty 30, 2018 22:58 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Stomachari pisze:Równie świetna oferta jest obecnie w Krakowie. Może jadą tam któreś koty?...

Zrobię nowe ogłoszenia :) Może akurat cos się trafi :)

Butchers jest jednak bardzo wśród kotów doceniany :ok: Smakuje bardzo. Ma tylko jedną wadę - szybko się kończy :mrgreen:

jasdor

Post » Wto sty 30, 2018 23:05 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Rubi boski!

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Śro sty 31, 2018 1:27 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Rubi na plecach - świetne :D
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Śro sty 31, 2018 2:08 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Rubi jest prześliczny, te oczyszka!

A co do stopnia oswojenia kotów - jak znajdą domy te bardziej proludzkie, to i te "naszafowe" zejdą i się ośmielą bardziej.
Powolutku, ziarnko do ziarnka, znajdą domy :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro sty 31, 2018 7:37 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Co za zmiany! :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro sty 31, 2018 8:14 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Śliczne koty.
Wiele dla nich robisz i szacun za to :201494

I czy kocięta na wsi pod Częstochową będą wykastrowane? Podpisałaś umowę adopcyjną,czy uda Ci się to jakoś później sprawdzić?
Czy nowy domek (pisałaś ,że skromny) stać będzie na te zabiegi? Dwa koty to jednorazowo dość spory koszt...

Czy robił Ci ktoś wizytę p/a dla kotów,które szykują się zamieszkać w stolicy?

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Śro sty 31, 2018 9:49 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Tabo,

wydaje mi się, że wyadoptowane zostały dorosłe koty, z tych 30. I wszystkie są wykastrowane już/wysterylizowane. Zaszczepione i odrobaczone ;)
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Śro sty 31, 2018 10:07 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

tabo10 pisze:Śliczne koty.
Wiele dla nich robisz i szacun za to :201494

I czy kocięta na wsi pod Częstochową będą wykastrowane? Podpisałaś umowę adopcyjną,czy uda Ci się to jakoś później sprawdzić?
Czy nowy domek (pisałaś ,że skromny) stać będzie na te zabiegi? Dwa koty to jednorazowo dość spory koszt...

Czy robił Ci ktoś wizytę p/a dla kotów,które szykują się zamieszkać w stolicy?

Wszystkie koty są po kastracjach i sterylizacjach. Te, które pojechały do Częstochowy są tez odrobaczone, odpchlone, zaszczepione.
Dostały książeczki zdrowia. Umowy oczywiście podpisane. Dom widziałam na własne oczy, zawiozłam je osobiście więc gdyby coś bylo nie tak zabrałabym koty z powrotem.
NIGDY NIE MAM PEWNOŚCI. Czy dom bogaty czy biedny, czy ludzie rozmowni, czy skryci. Do tej pory miałam szczęście, a troche tych kotów wyadoptowałam przez tyle lat.
To chyba intuicja. Ale - tak jak pisze - pewności NIE MAM NIGDY.
I nie robota przy kotach, nie jazda do weta, zastrzyki, kroplówki, osikany dom, czy inne czynności związane z kotami mnie przerażają.
ODDAWANIA KOTÓW najbardziej się boję, nie wytrzymuje już tego psychicznie, zawsze gdzieś z tyłu glowy mam je wszystkie oddane i to mnie najbardziej wykańcza

W tym domu, do którego pojechała Pipi i Tofik najbardziej podobały mi się zwierzaki, ktore tam są. Zadbane, zaopiekowane, nawet 3 kurki, które zyją tam dożywotnio i nikt nie planuje z nich robić rosołu.
W tym domu może nie ma za dużo kasy, ale jest dużo miłości, tak w stosunku do zwierząt jak i w rodzinie wzajemnie.

jasdor

Post » Śro sty 31, 2018 10:54 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

jasdor pisze:Wczoraj (27.01.18) odwiozłam Pipi i Tofinka do nowego domu. Kociaki przejechały 357 km, a ja w sumie przeszło 700 :)

Zrozumiałam,że to kocięta ,Pipi i Tofik-więc wnioskowałam,że jeszcze za wcześnie na sterylizację/kastrację,dlatego spytałam.

A w Wwie ktoś robi Ci wizytę?

ps. nie jedzenie kurek,wzruszjące :)

tabo10

Post » Śro sty 31, 2018 11:46 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

No właśnie ja zawsze tak pisze "kociaki" na wszystkie koty :)
Tak, w Warszawie była znajoma, dwie fajne dziewczyny, pracują, co prawda mieszkanie wynajmowane, ale właściciel zgadza sie na zwierzeta.
W sumie to dzwoniły o Toska, ale koleżanka uznala, że Tosiek nadaje się tylko do wychodzącego domu i raczej takiego będziemy mu szukać.
Zadane przez nie pytanie mnie troche zaskoczyło : Czy te koty sa w dużej potrzebie, bo my chcemy dać dom kotu, który bardzo potrzebuje domu
Odesłałam ją na wydarzenie na fb. I zadzwoniła, ze w takim razie to one mogą wziąć dwa i nie musi to byc Tosiek tylko żeby się ze sobą zgadzały.
Wyłałam jej wszystkie zdjęcia poszczególnych kotów, wybrała Macho i Rubiego, w sumie takie same , tylko Rubi większy od Machusia i ma krótsze skarpetki.
Jesteśmy w kontakcie, termin 11 luty na przyjazd im też odpowiada

jasdor

Post » Śro sty 31, 2018 11:57 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Ja szukam starszego kota, tylko musi być bardzo towarzyski w stosunku do innych kotów, bo dziewczyna ma syjamkę, która bardzo potrzebuje kolegi do zabaw i przytulania.
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Śro sty 31, 2018 12:10 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

jasdor,życzę Ci pomyślności,powodzenia i spokoju przy poszukiwaniach domków.

To trudne zajęcie i nie zawsze szybko można znaleźć dobre domy,ale cierpliwość się opłaca.
Prędzej czy później wszystkie znajdą domki.
I tego Wam życzę :ok:

Nie miej presji,że musi to być już,teraz,zaraz.Są zaopiekowane póki co,krzywda im się nie dzieje. I mają Ciebie. Twoją pomoc.
Powoli wszystko się uda. Wytrwałości w szukaniu :ok:

tabo10

[poprzednia][następna]