2 szklanki mąki
2 jajka
1,5 szkl mleka (ciasto ma mieć gęstość śmietany, zwarte ale musi się łatwo rozlewać na patelni)
1/3 szkl cukru pudru
ok 50 g roztopionego masła (ja daję mniej)
3 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Mokre składniki wymieszać, dodać suche, odstawić na 15 minut. Smażyć na suchej patelni! Obrócić na drugą stronę, gdy zaczną się pojawiać na placku bąbelki/dziurki.
Gratisy: owoce, cynamon, kakao, czekolada, kokos, syrop klonowy, roztopione masło, cukier puder, bita śmietana - co tylko fantazja podpowie
Z takiej porcji wychodzi ok 12-15 panecakesów o średnicy 12 cm
Stare zdjęcie:

Tylko uważajcie, bo podstawowa wersja jest baaaaardzo kaloryczna. Dietetyczna bez masła, też jest spoko.