Proces zabójcy kotów w Poznaniu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 18, 2005 9:37

I to co pisałam już wyżej - najbardziej promienne wyrazy szczerego szacunku dla wszystkich Dobrych w tej sprawie, bo wyjaśnić taką sprawę to naprawde trudna rzecz, dlatego tak mało ich w sądzie.

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Śro maja 18, 2005 9:41

Widziałam tego Grale w sądzie: to buc, pewny siebie i przekonany o swojej racji. Będzie szedł w zaparte i będzie chciał udowodnić, że to zemsta Pani Aliny (tylko nie wiadomo za co?). Ten jego mecenas to młody i ambitny. Nie wiem tylko czy jest z urzędu czy wynajęty za kasę...

Też mnie kusi żeby mu na ten jego ogródek wylać szambo, ale o takich działaniach powinna zadecydować Pani Alina bo to Ona poniesie bezpośrednie konsekwencje...
Rozmawiałam z prawnikiem i wiem, że na sprawie zabrakło prokuratora... Dlaczego go nie było?
Proponuję podjęcie następujących działań:
MEDIA: sukcesywnie w mediach powinny się pojawiać informacje o tej konkretnej sprawie po to by zrobić atmosferę i po to aby sąd wiedział że ludzie się interesują i śledzą rozwój sprawy. Ja biorę na siebie telewizję WTK. Chcę aby materiał ukazał się w połowie czerwca.
AKCJA LUBOŃ: Padła propozycja aby porozwieszać ostrzeżenia w Luboniu ja jestem za. To powinno utemperować tego zwyrodnialca Gralę.
AKCJA PROCES: Do sądu powinno przyjść jak najwięcej ludzi odpowiednio „oznakowanych” np. w koszulki z kotkami i hasłami.
Zastanawiam się nad jakimiś transparentami przed sądem. Bo na sali to raczej wykluczone bo sąd na pewno wywali ludzi z transparentami.
Albert, Fisia Haczyk, Tadeuszek

Catrina

Od: Pon kwi 18, 2005 11:53

Post » Śro maja 18, 2005 9:46

MEDIA - jak najbardziej.
Akcja LUBON - mozna, ale nalezy pamietac, ze poki co pan Grala jest wylacznie podejrzanym (oskarzonym?), a nie skazanym - jesli zapadnie wyrok uniewinniajacy, bedzie mogl dochodzic przed sadem np. odszkodowania o znieslawienie.
Akcja PROCES - nie wiem, czy koszulki z kotkami i haslami to dobry pomysl. W ten sposob mozna pikietowac przed sadem, ale na sali rozpraw raczej nie. Chodzi przeciez o to, zeby sad potraktowal sprawe z cala surowoscia - w tym happeningi niekoniecznie pomoga.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro maja 18, 2005 9:54

AKCJA LUBON: w formie delikatnej np.: „W dniu tym i tym został zamordowany taki i taki kot w takiej i takie okolicy. Ostrzegamy i prosimy o pilnowanie swoich podopiecznych...” O czymś w tym stylu myślałam, oczywiście bez nazwisk.
Najwazniejsze jest co powie na to Pani Anita.

Catrina

Post » Śro maja 18, 2005 10:08

A może nasze forumowe identyfikatory - jak myślicie, czy to dobry pomysł?

Ania z Poznania

Od: Śro gru 17, 2003 15:25

Post » Śro maja 18, 2005 10:15

goraco popieram Pania Anite i jej syna i serdecznie pozdrawiam :D

sprawe sledze, jest mi szczegolnie bliska, gdyz moja mama tez stale walczy z przeciwnikami kotow, ktorzy moze stosuja bardziej wysublimowane metody niz ten dran z Poznania (nie zasluguje na "Pan") - koty sa zamykane w piwnicach, tym samym skazane na smierc glodowa a nie torturowane i usmiercane w tak sadystyczny i brutalny sposob :evil: Sprawa rowniez zostala oddana do prokuratury ...

Jestem absolutnie za naglosnieniem sprawy, moze ktos inny gleboko sie zastanowi, jak wpadnie mu do glowy szatanski pomysl na pozbycie sie "intruzow"

Trzymam kciuki :ok:
Ostatnio edytowano Śro maja 18, 2005 10:41 przez jojo, łącznie edytowano 1 raz
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Śro maja 18, 2005 10:31

Ania z Poznania pisze:A może nasze forumowe identyfikatory - jak myślicie, czy to dobry pomysł?

a co to , ja nie mam nic takiego 8O :D

NattyG

Od: Nie cze 20, 2004 15:20

Post » Śro maja 18, 2005 10:33

Koniecznie trzeba zainteresować sąd losem psiaka - tacy ludzie powinni mieć zakaz trzymania jakichkolwiek zwierzat w domu! Trzeba dowiedzieć się kiedy pies pojawił się w domu - w jakim jest wieku. Jeśli okaże się, że po wniesieniu sparwy do sądu - intencje beda jasne... :evil: A co stanie się z psem po procesie, ca rok, trzy, cztery? To co z kotami czy znajdzie się na ulicy? A co z nim bedzie jak wykopie temu psychopacie dziure w trawniku? :evil: :evil: Albo nasika pod ukochane tuje....

elisee

Od: Czw paź 23, 2003 23:29

Post » Śro maja 18, 2005 11:32

NattyG pisze:
Ania z Poznania pisze:A może nasze forumowe identyfikatory - jak myślicie, czy to dobry pomysł?

Bo na spotkania nie chodzisz :D . Mamy je dzięki Estravenowi :D

Ania z Poznania

Od: Śro gru 17, 2003 15:25

Post » Śro maja 18, 2005 11:35

Ania z Poznania pisze:
NattyG pisze:

hmmm tez kce :crying: a da sie zaŁatwic jeden dla mnie
odbiore pod salą rozpraw ;)

NattyG

Od: Nie cze 20, 2004 15:20

Post » Śro maja 18, 2005 11:42

NattyG pisze:
Ania z Poznania pisze:
NattyG pisze:

hmmm tez kce :crying: a da sie zaŁatwic jeden dla mnie

To ja tez poprosze jeden :)

Catrina

Post » Śro maja 18, 2005 11:44

NattyG pisze:hmmm tez kce :crying: a da sie zaŁatwic jeden dla mnie

tak bez spotkania............no nie wiem :wink:
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Śro maja 18, 2005 11:57

Jesteśmy z Wami, trzymamy mocno kciuki :ok: :ok: :ok:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Śro maja 18, 2005 12:01

NattyG pisze:
Ania z Poznania pisze:
NattyG pisze:

O bardzo przepraszam- ja na spotkania chodzę a też czegoś takiego nie posiadam. Uprzejmie dopraszam sie o jeden egzemplarz - także do odbioru przed sądem. To bedzie znacznie bardziej "profesjonalnie" wyglądać niż różne koszulki. Ale jak nie bede miała identyfikatora to jakiegoś kota bedę musiała na siebie wrzucić - choćby "rasowy=rodowodowy".
Czy taka plakietka jest juz w jakims "opakowaniu" gotowym do przypięcia? Czy cos przygotować? Chętnie pokryje koszty aby tylko było gotowe do przypięcia
:D

elisee

Od: Czw paź 23, 2003 23:29

Post » Śro maja 18, 2005 13:33

Popieram akcję. To też bardzo podniesie na duchu karmicielkę kotów. Zobaczy, że nie jest sama. :)

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

[poprzednia][następna]