

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Moli25 pisze:Aia pisze:O rany... przedziwne połączenie. Nie potrafię sobie nawet wyobrazić![]()
Btw. Marta, sałatkę z sałatą, śmietaną, jajkiem i octem jadamchoć trochę w zmienionej wersji
Ogórki kroisz w plasterki, marchew tarkujesz, por w plasterki. Dodajesz majonez do smaku, ciut pieprzu. pycha
To hit mnie w restauracji
Tak samo jak kapusta czerwona. Szatkujesz, parzysz w occie i wrzątku. Cebula, pietruszka natka, majonez kapusta czerwona, cukier sól pieprz
Aia pisze:Jest bardziej na słodko.
Kapustę szatkujesz, wrzucasz do osolonej wody i podgotowujesz (nie do pełnej miękkości), odcedzasz i od razu zalewasz sokiem z cytryny, żeby nadać jej różowy kolor. Cukier, pieprz, oliwa.
Jakoś tak to było![]()
Dużo chyba majonezu w kuchni używacie czy tylko takie wrażenie?
Aia pisze:Jest bardziej na słodko.
Kapustę szatkujesz, wrzucasz do osolonej wody i podgotowujesz (nie do pełnej miękkości), odcedzasz i od razu zalewasz sokiem z cytryny, żeby nadać jej różowy kolor. Cukier, pieprz, oliwa.
Jakoś tak to było![]()
Dużo chyba majonezu w kuchni używacie czy tylko takie wrażenie?
Moli25 pisze:Aia pisze:Jest bardziej na słodko.
Kapustę szatkujesz, wrzucasz do osolonej wody i podgotowujesz (nie do pełnej miękkości), odcedzasz i od razu zalewasz sokiem z cytryny, żeby nadać jej różowy kolor. Cukier, pieprz, oliwa.
Jakoś tak to było![]()
Dużo chyba majonezu w kuchni używacie czy tylko takie wrażenie?
Znam znam, robimy. Dodaj jabłko do tego
Moli25 pisze:Jabłko do kapusty kiszonej zetrzyjcie. Pyszne
MaryLux pisze:Moli25 pisze:Jabłko do kapusty kiszonej zetrzyjcie. Pyszne
A dużo jego jabłka?
Moli25 pisze:MaryLux pisze:Moli25 pisze:Jabłko do kapusty kiszonej zetrzyjcie. Pyszne
A dużo jego jabłka?
Zależy ile robisz kiszonej.
Ja używam 5 jabłek na 4 kg kapusty. Wg uznania
ewa_mrau pisze:a kapusta kiszona z cukrem -> mniam!
---
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 14 gości