Devony, devony - klub się rozrasta!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 17, 2005 15:25

zuzola pisze:Ostoja, śliczne kociątka!!! Gratuluję!!! Kazdy inny, każdy piękny!!! :D

Mam pytanie do zadevonionych :wink: Przeczytałam, że koty białe o niebieskich oczach maja dużą skłonność do głuchoty.
Czy białe koty o innym kolorze oczu maja te skłonność mniejszą, równą innym umaszczeniom?
Jak często występuje u nich głuchota?
Czy znacie takiego kotka, który nie słyszy?
Jak bardzo przeszkadza mu to w codziennym życiu? Oczywiście mam na myśli życie w domu, bez wychodzenia na dwór.
Jak zwykle liczę, że mi pomożecie i podzielicie się swoja wiedza.
Pozdrawiam.

Zuzola...przy szylkretce nie bedziesz miała tego problemu. :D :wink:
Hodowla Kotów Rasy Devon Rex
Obrazek

ostoja

Od: Pt lis 12, 2004 18:55

Post » Wto maja 17, 2005 15:34 Re: kociątka

ostoja pisze:
Kicorek pisze:
Imi pisze:Ostoja - kociątka już na zdjęciach urocze, a ,na żywo' - to dopiero musi być cudne! :D Pozdrawiam - kolorowych snów maleństwom :D
A ten rudy to po prostu.... :D

Ooo tak :love: . A mnie ciekawość gryzie, jaki będzie ten poincik :) . (no nie, jeszcze ja się w końcu zadevonię!

jak trafi do Ciebie, to na pewno bedzie w dobrych rekach 8) :D

Tfu, tfu, siło nieczysta :strach: :wink: (a tak naprawdę to bardzo bym chciała, ale mogę mieć teraz tylko dwa koty, a chciałabym cztery :crying: :placz: )
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto maja 17, 2005 15:37

A tak mi się znienacka przypomniało - wybaczcie laikowi :oops: : devony nie gubią sierści?

Kicorek

Post » Wto maja 17, 2005 15:41

Ostoja, wiem... 8) Baaardzo chciałabym kupić szylkretke od Ciebie... Rozmawiałyśmy kilka razy telefonicznie, pisałyśmy maile nawet, to ja jestem Kasia z Łodzi :D
Niestety, moja sytuacja finansowa i tak nie powalajaca :roll: , z bólem stwierdzam, mocno sie komplikuje. Moja córeczka, Zuza, spadła w czwartek z drabinki i ma paskudne złamanie z przemieszczeniem, ciągle szpital, zaraz jade na kolejna konsultacje, źle sie zrasta... Mieszkam w Łodzi, więc nie musze dodawać, że musimy chodzic prywatnie, u nas państwowo to można przejść do lepszego swiata... Tak więc kasy mam coraz mniej, szanse maleja... :wink:
Pozdrawiam Cię goraco i proszę, trzymajcie kciuki za moje malutkie, 2,5 letnie połamane Słoneczko... :(
Kasia
Jeżeli pływanie wyszczupla, to co wieloryby robią źle?

zuzola

Od: Śro kwi 20, 2005 12:37

Post » Wto maja 17, 2005 15:57

Kicorek pisze:A tak mi się znienacka przypomniało - wybaczcie laikowi :oops: : devony nie gubią sierści?

Nio coś Ty :D ...nie gubią tylko zmieniaja :o Z zimowego na letnie i odwrotnie. 8)
Obrazek

ostoja

Post » Wto maja 17, 2005 15:59

zuzola pisze:Ostoja, wiem... 8) Baaardzo chciałabym kupić szylkretke od Ciebie... Rozmawiałyśmy kilka razy telefonicznie, pisałyśmy maile nawet, to ja jestem Kasia z Łodzi :D
Niestety, moja sytuacja finansowa i tak nie powalajaca :roll: , z bólem stwierdzam, mocno sie komplikuje. Moja córeczka, Zuza, spadła w czwartek z drabinki i ma paskudne złamanie z przemieszczeniem, ciągle szpital, zaraz jade na kolejna konsultacje, źle sie zrasta... Mieszkam w Łodzi, więc nie musze dodawać, że musimy chodzic prywatnie, u nas państwowo to można przejść do lepszego swiata... Tak więc kasy mam coraz mniej, szanse maleja... :wink:
Pozdrawiam Cię goraco i proszę, trzymajcie kciuki za moje malutkie, 2,5 letnie połamane Słoneczko... :(
Kasia

Ty się Kasia niczym nie przejmuj. Dziecko jest najwazniejsze i trzymamy kciuki za Słoneczko :D
Obrazek

ostoja

Post » Wto maja 17, 2005 16:00

ostoja pisze:
Kicorek pisze:A tak mi się znienacka przypomniało - wybaczcie laikowi :oops: : devony nie gubią sierści?

Nio coś Ty :D ...nie gubią tylko zmieniaja :o Z zimowego na letnie i odwrotnie. 8)

Czyli kłaki som :twisted: .

Kicorek

Post » Wto maja 17, 2005 16:02

Kicorek pisze:
ostoja pisze:

Nie :D to był żart ...Devonki nie lnieją :D
Obrazek

ostoja

Post » Wto maja 17, 2005 16:03

Kicorek pisze:
ostoja pisze:

Ni mo kłaków. :twisted:
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Wto maja 17, 2005 16:04

ostoja pisze:
Kicorek pisze:
ostoja pisze:

Ha! Kolejny plus :lol: ! Coś czułam, że mnie podpuszczasz, ale się dałam, bo chciałam mieć całkowicie pewną pewność :twisted:

Kicorek

Post » Wto maja 17, 2005 16:06

W bardzo słabym stopniu Linieją 8) na pewno nie tak jak dachowce i nie ma siersci na ubraniach :)

madziara

Od: Sob mar 12, 2005 21:42

Post » Wto maja 17, 2005 16:11

Kicorek pisze:
ostoja pisze:
Kicorek pisze:
ostoja pisze:

Ha! Kolejny plus :lol: ! Coś czułam, że mnie podpuszczasz, ale się dałam, bo chciałam mieć całkowicie pewną pewność :twisted:

No to masz juz pewność :D
Obrazek

ostoja

Post » Wto maja 17, 2005 16:13

To ja mam jeszcze pytanie jako sympatyk klubu :) : Czy są kotki (samiczki) pointy kremowe lub rude? A liliowe? (z lawendowymi poduszeczkami, mniam!)

Kicorek

Post » Wto maja 17, 2005 16:14

ostoja pisze:Ty się Kasia niczym nie przejmuj. Dziecko jest najwazniejsze i trzymamy kciuki za Słoneczko :D

Dziękuję, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. :)
Jeżeli pływanie wyszczupla, to co wieloryby robią źle?

zuzola

Od: Śro kwi 20, 2005 12:37

Post » Wto maja 17, 2005 16:18

Kicorek pisze:To ja mam jeszcze pytanie jako sympatyk klubu :) : Czy są kotki (samiczki) pointy kremowe lub rude? A liliowe? (z lawendowymi poduszeczkami, mniam!)

Lila i crem nie u nas w Polsce jeszcze niestety. Ale kto wie...może już niedługo sie to zmieni :D 8)
Rudych pointów jest juz troszkę, ale nie pamietam czy jest jakas koteczka. :oops:
Obrazek

ostoja

[poprzednia][następna]