Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 43 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 26, 2017 14:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
MaryLux pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Dzisiaj tak mnie dziewczyny wcześnie obudziły bo chciały śniadanko ,że teraz znów chce mi się spać. Chyba położę się jeszcze na trochę bo one smacznie sobie śpią. :mrgreen:

bierz z nich przykład i odpoczywaj :)

Pytanie, czy Ewa tak potrafi

O to zasadnicze pytanie :mrgreen: :ok:

A jak brzmi odpowiedź?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto gru 26, 2017 17:43 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

aannee99 pisze:Święta bez śniegu takie jakieś.... inne,ale co zrobić :)

Deszcz nie pasuje do Bożego Narodzenia. :(
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto gru 26, 2017 17:44 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:

a 14 stopni na plusie?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto gru 26, 2017 17:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MalgWroclaw pisze:Śnieg do niczego w mieście nie jest potrzebny. Sam w sobie "tylko" mrozi łapki, ale w mieście jest solony, więc szkodzi zwierzętom, wyprowadzanym na spacery psom, wolnym kotom. O butach człowieka nie ma co mówić :(

Tylko , że jak jest mróz to lepiej jak jest śnieg bo chroni rośliny przed całkowitym zamarznięciem. A trochę mrozu jest potrzebne by wybić zarazki jakie fruwają w powietrzu bo inaczej to ciągle będą panować choróbska.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto gru 26, 2017 17:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:

a 14 stopni na plusie?

Też nie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto gru 26, 2017 17:48 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

aannee99 pisze:Pisząc o śniegu, myślę o dzieciach, że to taka magia dla dzieci,normalna sprawa :) Dla futrzaków,to inna sprawa,wiadomo. Są plusy i minusy. Jak we wszystkim.

Zgadza się.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto gru 26, 2017 17:48 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:

a 14 stopni na plusie?

Też nie.

u nas tyle dzisiaj było :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Moli25 pisze:Świetny zaparzacz :1luvu:

Fajny i praktyczny.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto gru 26, 2017 17:50 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:

a 14 stopni na plusie?

Też nie.

u nas tyle dzisiaj było :(

Nie wiem ile było u nas ale było słonecznie i jak szłam do rodziców to się zgrzałam.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto gru 26, 2017 17:50 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:
MaryLux pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Dzisiaj tak mnie dziewczyny wcześnie obudziły bo chciały śniadanko ,że teraz znów chce mi się spać. Chyba położę się jeszcze na trochę bo one smacznie sobie śpią. :mrgreen:

bierz z nich przykład i odpoczywaj :)

Pytanie, czy Ewa tak potrafi

O to zasadnicze pytanie :mrgreen: :ok:

A jak brzmi odpowiedź?

Nie wiem. :(
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto gru 26, 2017 21:01 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
MalgWroclaw pisze:Śnieg do niczego w mieście nie jest potrzebny. Sam w sobie "tylko" mrozi łapki, ale w mieście jest solony, więc szkodzi zwierzętom, wyprowadzanym na spacery psom, wolnym kotom. O butach człowieka nie ma co mówić :(

Tylko , że jak jest mróz to lepiej jak jest śnieg bo chroni rośliny przed całkowitym zamarznięciem. A trochę mrozu jest potrzebne by wybić zarazki jakie fruwają w powietrzu bo inaczej to ciągle będą panować choróbska.

Bez przesady. Jakby tak było, to w krajach o ciepłym klimacie już by dawno wszyscy powymierali :twisted: Ja tam lubię taki angielski klimat morski - latem chłodno, zimą ciepło! A śniegu nie znoszę, bo jest ślisko :evil:
A co do Świąt - przecież w Betlejem śniegu też nie było :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto gru 26, 2017 21:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

jolabuk5
:ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto gru 26, 2017 21:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

jolabuk5 pisze:
Ewa L. pisze:

Bez przesady. Jakby tak było, to w krajach o ciepłym klimacie już by dawno wszyscy powymierali :twisted: Ja tam lubię taki angielski klimat morski - latem chłodno, zimą ciepło! A śniegu nie znoszę, bo jest ślisko :evil:
A co do Świąt - przecież w Betlejem śniegu też nie było :D

Od śniegu i mrozu bardziej nie lubię kolejek do lekarza gdy każdy wokół ciebie kicha i kaszle. A tak u nas jest przy ciepłych zimach tych bez mrozu.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto gru 26, 2017 22:15 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ludzie chorują nie tylko w czasie "ciepłych" zim (o ile one są naprawdę ciepłe). Grypa ma swój czas, przeziębienia też. Nie ma co o tym gadać, lepiej zadbać o siebie. Pomijam, że na pogodę nikt nie ma wpływu, a na inne sprawy tak.
edytowałam, bo dopisałam:
Można atakować urzędy miejskie i swoich parlamentarzystów w sprawie soli na ulicach miast. Właśnie zamierzam to zrobić.
Ostatnio edytowano Wto gru 26, 2017 22:43 przez MalgWroclaw, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto gru 26, 2017 22:20 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

A ja lubię śnieg :) Każdy ma inne 'upodobania'. Oczywista kwestia :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

[poprzednia][następna]