NASIELSK-Szczurzy Ogonek już jest szczęśliwa....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 11, 2005 8:11

Chiara pisze:
Asia_K pisze:Zwracam honor Kasi.
W piśmie KOT jest zdjęcie Pyzatej :oops: Zmyliła mnie Amica pisząc o pięknisi.... :D

Och, ja nie wiedziałam i nie mam tego pisma. A tam nasz kot ! Da się jeszcze to pismo kupić ? Popytam znajomych może ktoś ma...

z tego co zauważyłam to KOT cieszy się trochę mniejszym powodzeniem niż KS i jeszcze można go kupić w kioskach. KS w dniu pojawienia się już nie było.... Z KOTem jest łatwiej. poszukaj w kioskach lub Empiku
Obrazek

Asia_K

Od: Pt paź 03, 2003 0:16

Post » Śro maja 11, 2005 8:25

koci-swiat pisze:Chyba jestem nie tylko ślepa, ale i nienormalna! Dalej twierdzę, że zdjęcie w "Kocie" to Pyzata! Toż to nie to zdjęcie co dołączyłaś. Mówię o zdjęciu ilustrującym " Koci świat " pod Nasielskiem. Kot nie ma białego i nie jest puchaty absolutnie. Pyzata i już! :?

Dostałam zdjęcie do zilustrowania tekstu od Bonifacego, byłam przekonana, że to Pięknisia ale skoro sie pomyliłam to przepraszam. Jeżeli to Pyzata (choć mnie wydaje sie, że Pyzata jest ciemniejsza ) to tym lepiej - zdjęcie dotyczyło akurat kota z Nasielska i jak najbardziej pasowało do tekstu.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Śro maja 11, 2005 8:32

Asia_K pisze:
Szkoda tylko, że notkę o Nasielsku ilustruje kot, który nigdytam nie był. Ale to tylko moje zdanie. :roll:

Asiu, ja uważam za sukces sam fakt, że tekstu nie ilustruje kot rasowy!. Bo ten przynajmniej był związany z tematem (to jeden z uratowanych kotów, o których było w tekście). W momencie składania tekstu do druku nie było jeszcze zdjęć robionych przez Ciebie.
Obrazek

Amica

Post » Czw maja 12, 2005 7:38

I jak tam Zielonka?
Obrazek

Amica

Post » Czw maja 12, 2005 23:06

Amica pisze:
Asia_K pisze:
Szkoda tylko, że notkę o Nasielsku ilustruje kot, który nigdytam nie był. Ale to tylko moje zdanie. :roll:

Asiu, ja uważam za sukces sam fakt, że tekstu nie ilustruje kot rasowy!. Bo ten przynajmniej był związany z tematem (to jeden z uratowanych kotów, o których było w tekście). W momencie składania tekstu do druku nie było jeszcze zdjęć robionych przez Ciebie.

Amica zwracam honor. Na zdjęciu jest Pyzata więc fotografia jak najbardziej pasuje do tekstu

Co do Zielonki to w sobotę jedziemy, robimy zdjęcia i może ktoś się skusi 8)
Obrazek

Asia_K

Post » Pt maja 13, 2005 14:52

Co tam słychać w "Kocim świecie"? Kasiu, czy problem telefonu znalazl rozwiązanie?
Obrazek

Amica

Post » Pon maja 16, 2005 8:32

Podziękowanie
Kasia oraz wszystkie koty serdecznie dziękują Zakoconej za wsparcie finansowe. :1luvu:

A teraz aktualności.
Mam nowe zdjęcia. Jak tylko znajdę chwilę czasu to wstawię.
W związku z tym poproszę wszystkich wirtualnych opiekunów o adresy mailowe, żebym mogła przesłać świeżutkie zdjęcia podopiecznych :D (Mario, dla Ciebie też coś mam 8) ).

Z nowości - Szczurzy Ogonek wczoraj przyjechał do mnie na rekonwalescencję (dziekujemy MariiD). Dziś po południu wybieramy się do weta. Koteczka grzecznie je i się kuwetkuje. W nocy zdemolowała całą klatkę i jej okolicę :wink: Wiekcej informacji wieczorem 8)
Obrazek

Asia_K

Post » Pon maja 16, 2005 8:39

Z niecierpliwością czekam na nowe zdjęcia. I nowe wiadomości.
Obrazek

Amica

Post » Pon maja 16, 2005 8:48

A co jest z pieniedzmi, ktore mailay przejsc do KAsi z Psiego Aniola? Te z podatku.

Napiszcie moze cos wiecej o kotach, czego im potrzeba najbardziej, oprocz domu oczywiscie. Moze znow ktos pomoze.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon maja 16, 2005 8:51

Asia_K pisze:W związku z tym poproszę wszystkich wirtualnych opiekunów o adresy mailowe, żebym mogła przesłać świeżutkie zdjęcia podopiecznych :D (Mario, dla Ciebie też coś mam 8) ).

Dziękuję widziałam wczoraj osobiście i zieloną zamrażarke i jej czarną zawartość. :D
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon maja 16, 2005 9:54

Mario jeszcze raz strasznie dziękuję za przywiezienie Ogonka. Koteczka już się nawet umyła, oczka wyglądają lepiej i bez przerwy jest głodna. Jest strasznie miziasta i już jej się nie podoba siedzenie w więzieniu.Przez 20 minut gadała z TZem - pewnie namawiała go na wypuszczenie na wolność 8) TZ wyszedł z łazienki i oświadczył, że jak jest ładna pogoda to mam ją w klatce wystawiać na balkon na słoneczko :wink: Dziś po ustaleniach z wetem zmienimy dietę i rozpoczynamy prawdziwe leczenie. w związku z tym prosimy o kciuki.

Mam nadzieję, że uda mi się wstawić dziś chociaż część zdjęć. A jak nie to będzie to wina Ogonka który jest baardzo absorbującym koteczkiem :lol:
Obrazek

Asia_K

Post » Pon maja 16, 2005 11:08

Asia_K pisze:Mam nowe zdjęcia. Jak tylko znajdę chwilę czasu to wstawię.
W związku z tym poproszę wszystkich wirtualnych opiekunów o adresy mailowe, żebym mogła przesłać świeżutkie zdjęcia podopiecznych :D

Zgłasza sie wirtualna opiekunka Niebieskiego Murczyka basiak49@tlen.pl :D
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pon maja 16, 2005 20:09

Właśnie wróciłyśmy z Ogonkiem od weta. Malutka dostała kroplówkę, witaminki i antybiotyki. Oczka już w miarę ok, nosek jeszcze nie bardzo ale idzie ku lepszemu. Niestety Ogonek ma straszną biegunkę - normalnie się z niej leje. :cry: w związku z tym do jutra głodówka. niezbyt jej się to podoba ale jak mus to mus.
a teraz dokumentacja fotogaficzna :wink:

Ogonek w Nasielsku
Obrazek
http://upload.miau.pl/1/14490.jpg

Ogonek na hospitalizacji u mnie
Obrazek
http://upload.miau.pl/1/14492.jpg
http://upload.miau.pl/1/14493.jpg
Obrazek

Asia_K

Post » Pon maja 16, 2005 21:45

Coś biedniutka ona, nie taka ładna jak inne koty z Węgrowa. Co jej dolega? :(

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pon maja 16, 2005 21:50

Zakocona pisze:Coś biedniutka ona, nie taka ładna jak inne koty z Węgrowa. Co jej dolega? :(

Po pierwsze anemia. Koteczka jest tak chuda, że boję się ja trzymać do zastrzyków, żeby czegoś nie złamać.
Po drugie okazało się, że była w ciąży. Płody obumarły i zostały w środku. W zeszyłm tygodniu urodziła jeden a póżniej drugi płód. W sobotę urodziła kawałek łożyska.
No i do tego dochodzi koszmarna biegunka - z niej sie po prostu leje a ona nawet tego nie czuje. Dlatego dostała kroplówkę i do jutra ma głodówkę. Od godziny miałczy i walczy z klatką, żeby wyjść i coś zjeść.

Poprosimy o forumowe kciuki za koopę :oops:
Obrazek

Asia_K

[poprzednia][następna]