Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 05, 2017 15:35 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - przygarnę stare zdjęcia :)

Klaudia, taki aparat mam:
Obrazek

Ten drugi to też smena, w dodatku właśnie sprawdziłam, że młody się do niego dobrał jak był mały bo połowę wajch już brakuje a obiektyw jest zaklejony plasteliną :P nie wiem kiedy to zrobił....
Ale ten z fotki jest w takim stanie w jakim go dostałam od dziadka więc może coś z tego będzie. Chętnie się pozbędę a przy okazji super pretekst do spotkania będzie :D Baaardzo chętnie bym obejrzała Twoje studio!

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

Post » Nie lis 05, 2017 18:54 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - przygarnę stare zdjęcia :)

Ja tak na szybko, bo jestem na tel.
Ten aparat to Fed 4 o ile dobrze widze :)
Zapraszam, kiedy Ci pasuje Lakino :)
a moze ktos jeszcze chce wpasc?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie lis 05, 2017 19:01 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - przygarnę stare zdjęcia :)

Ja, tylko kurczę strasznie daleko... :wink:

Tez miałąm przeczucie, że kiedyś analogowa fotografia wróci do łask. Dobrze, że fachowiec potwierdza :).
Całą ciemnię mojej mamy mam spakowaną na strychu. I aparaty.
Więc, jak będę miała dużo miejsca i dużo czasu, to sobie to wszystko odgrzebię. Tak sobie obiecuję...

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Nie lis 05, 2017 19:08 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - przygarnę stare zdjęcia :)

megan72 pisze:Ja, tylko kurczę strasznie daleko... :wink:

Tez miałąm przeczucie, że kiedyś analogowa fotografia wróci do łask. Dobrze, że fachowiec potwierdza :).
Całą ciemnię mojej mamy mam spakowaną na strychu. I aparaty.
Więc, jak będę miała dużo miejsca i dużo czasu, to sobie to wszystko odgrzebię. Tak sobie obiecuję...

Ale fajnie sie masz :) ja nie mam powiekszalnika. Ja uprawiam analogowo-cyfrowa fotografie analogowa ;) to znaczy, że film raz na kliszy zapelnilam zdjeciami, a potem klisze wywolalam w lazience a potem zeskanowalam skanerem i juz w photoshopie reszta sie dziala ;)
A zdjecia masz juz uporzadkowane? Może chociaz zdj przegladnij :)

Bunio&Daga super, że masz ksiazki dla dzieci, wnukow :) ja juz mam dwie specjalnie kupione dla moich dzieci, tyle że dzieci nie mam :) i nie wiem czy bede miec :)

klaudiafj

Post » Nie lis 05, 2017 22:03 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - przygarnę stare zdjęcia i apar

Popatrzę za zdjęciami. Coś Ci wyślę ale to muszę poprosić Cie o czas. Aparat tato ma jakiś stary... Ale nie wiem czy go odda mi... Jeszcze :twisted: jakiś sentyment ma do niego.
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie lis 05, 2017 22:34 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - przygarnę stare zdjęcia i apar

Moli25 pisze:Popatrzę za zdjęciami. Coś Ci wyślę ale to muszę poprosić Cie o czas. Aparat tato ma jakiś stary... Ale nie wiem czy go odda mi... Jeszcze :twisted: jakiś sentyment ma do niego.

Martuniu Kochana bardzo doceniam , ale lepiej nie pytaj nawet taty o aparat skoro ma do niego sentyment - rozumiem :) ja tylko chce przygarnac to co dla kogos jest zbednym gratem w domu ;)

klaudiafj

Post » Pon lis 06, 2017 22:28 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - przygarnę stare zdjęcia i apar

Przyda się taki Fed 4 czy do niczego? :)
Jakby co to się umówimy w jakiś weekend. Teraz mam zajęty ale może następny jeśli Ci pasuje :)

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

Post » Wto lis 07, 2017 0:37 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - przygarnę stare zdjęcia i apar

Lakina pisze:Przyda się taki Fed 4 czy do niczego? :)
Jakby co to się umówimy w jakiś weekend. Teraz mam zajęty ale może następny jeśli Ci pasuje :)

Jasne :) Może być weekend :)
A co do aparatu to o ile nie ma w nim plasteliny to przyda się na pewno ;) W moim domu były dwa aparaty - jeden to Fed 5B, ale została mi po nim tylko instrukcja i etui - dosłownie zapadł się pod ziemię :/
Dwa zdjęcia z Fed 4: http://www.aparaty.tradycyjne.net/galer ... arat=fed+4
I więcej z Fed 5b - http://www.aparaty.tradycyjne.net/galer ... rat=fed+5b

Wczoraj czytałam jak wywoływać filmy, bo już mi się zapomniało i samo myślenie o tym sprawia, że oblewam się zimnym potem ze strachu :strach: Nigdy nie zapomnę jak wywoływałam te moje pierwsze i ostatnie jak na razie 12 klatek - trzęsącymi się rękami. Wszystko miałam wkute na pamięć i opisane. Milion razy przetestowane na sucho. A mimo to wszystko mi się pomotlało! Jak zaczynałam to koty spały, a jak byłam w trakcie gorącej akcji to Kitusia dobijała się do drzwi. Rzecz jasna musiałam mieć zamknięte okienko. Wywołując kliszę otarłam się o zawał a pot ze mnie ściekał strumieniami. Nigdy nie widziałam jak to się robi - to był mój pierwszy absolutny raz. Koty drapały w drzwi i wyły. Ale jak zobaczyłam obraz na kliszy, że on się jednak pojawił to się rozpłakałam ze szczęścia i podskakiwałam w łazience ze szczęścia. Chciałam wręcz drzeć się przez okno, że mi się udało!
Wszystkie zdjęcia mi wyszły, klisza poprawnie wywołana. Cud!!!

Teraz już nie będzie tak dobrze, bo wiem, że sporo zdjęć schrzaniłam a też mam i średni format i mały obrazek. Jednak nie ma co skakać od jednego aparatu do drugiego - jak ja to potem zrobiłam - wszystko mi się pomieszało. Choćby to, że mój Start66, który kupiłam sobie na allegro nie przewija sam zdjęć i zrobiłam parę zdjęć na jednym zdjęciu :ryk: będzie artystycznie :D

Robiłam dziś zakupy na święta już przez internet i kupiłam sobie też coś, bo nie mogłam się powstrzymać - książka: Nocny ogrodnik https://www.gandalf.com.pl/b/nocny-ogrodnik-a/ normalnie aż przebieram nogami - właśnie takie książki mam teraz ochotę czytać a ta zapowiada się wprost genialnie!

Tego też nie umiałam sobie odmówić: https://www.gandalf.com.pl/b/urok-horroru/ wszystko co leżało tylko obok horroru uwielbiam :D

Teściowi kupiłam książkę, o której wiele słyszałam - To jest napad, czyli kawałek nieznanej historii Ameryki https://www.gandalf.com.pl/b/to-jest-na ... eznanej-a/
O napadach na bank od początku istnienia Ameryki. Słyszałam wywiad z autorem i opowiadał, że jeden rabuś na tak zwanym dzikim zachodzie ze swojego domku robił podkop łyżką do banku i miał zamiar wejść od podłogi, jednak zajęło mu to wiele miesięcy, a kiedy się udało to się okazało, że bank splajtował :ryk:
Albo inny okradł bank na wiele milionów, po czym przyszedł któregoś dnia te same pieniądze wpłacić na konto :ryk:
Normalnie głupich nie sieją :ryk:

klaudiafj

Post » Wto lis 07, 2017 11:20 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - przygarnę stare zdjęcia i apar

a ja wybieram się do kiosku Ruchu odebrać książkę ....o kocie Alfim :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lis 07, 2017 11:44 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - przygarnę stare zdjęcia i apar

mir.ka pisze:a ja wybieram się do kiosku Ruchu odebrać książkę ....o kocie Alfim :mrgreen:

:D

A ja sie dzis zabieram za bazarek ksiazkowy na miau :)

klaudiafj

Post » Wto lis 07, 2017 12:01 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - przygarnę stare zdjęcia i apar

klaudiafj pisze:
mir.ka pisze:a ja wybieram się do kiosku Ruchu odebrać książkę ....o kocie Alfim :mrgreen:

:D

A ja sie dzis zabieram za bazarek ksiazkowy na miau :)

zajrzę na pewno :)
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro lis 08, 2017 0:36 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - przygarnę stare zdjęcia i apar

Zrobiłam :strach:
Czuje sie jak po zejsciu z gor!
viewtopic.php?f=27&t=182551

Jeszcze będę dokładać z czasem. Tylko m. mi musi doniesc ksiazki z piwnicy.

klaudiafj

Post » Śro lis 08, 2017 7:20 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - przygarnę stare zdjęcia i apar

A propos napadow na bank to uwielbiam te historie... chyba tez zaopatrze sie w ksiazce. Komiczne czasem sa te sytuacje a rabusie jakby bez mozgu :D
Milej srody
Zaraz zajrze na bazarek :ok:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro lis 08, 2017 12:59 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - przygarnę stare zdjęcia i apar

Dziękuję :) i również miłej środy :)

Już dawno myślałam o bazarku. Chciałabym też dzięki temu pomagać kotom. Teraz jak wreszcie się przełamałam i uporałam z tym mogę buszować po sklepach i wyhaczać fajne rzeczy, żeby sprzedać i jak się cosik uzbiera to pomóc komuś.

Ta książka o kocie jest super. Potem będziesz biegać do biblioteki po kolejne części :) Ja doszłam do którejś, bardzo wciągające :) Tyle, że straciłam zapał, żeby biegać do biblioteki.

klaudiafj

Post » Czw lis 09, 2017 8:00 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - przygarnę stare zdjęcia i apar

klaudiafj pisze:Zrobiłam :strach:
Czuje sie jak po zejsciu z gor!
viewtopic.php?f=27&t=182551

Jeszcze będę dokładać z czasem. Tylko m. mi musi doniesc ksiazki z piwnicy.

byłam
za razie nic nie znalazłam :(
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]