Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 31, 2017 13:28 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12

Pani Urszula Dudziak wyróżniła mój komentarz i dała mi serduszko :201465
https://www.youtube.com/watch?v=JWe0zP7 ... brk0h00410
Alee się cieszę :D Wydrukuję sobie print screenca :mrgreen:

zuza pisze:Piekne te zdjecia, mnie sie najbardziej podoba numer 2 :)

Bardzo dziękuję :201494

W sumie to należy się wyjaśnienie :) Miałam na te zdjęcia 10 dni ;) Więc musiałam coś na szybko wymyślić. W regulaminie konkursu pisało, że zdjęcia mają mieć wysoki poziom, do tego mają być oryginalne i wysokiej jakości. Więc sobie pomyślałam, że perfekcyjne studyjne, takie żeby nie było błędów oświetleniowych i kompozycyjnych. A ja, jako mlody członek, to już w ogóle sobie ubzdurałam sobie, że jak teraz pokaże prace jak uczniak to oni sobie pomyślą - kogo my przyjeli :ryk:
Właściwie to posłałam 6 zdj, 3 kolejne do kategorii dowolnej. Chyba, że chcecie... I starałam się bardzo jak koń pod górę.
A to zdjęcie z II miejsca powstało przypadkiem. Skończyliśmy pracować nad jednym zdjęciem i zrobiliśmy to dobre, więc zapowiedziałam, że robimy kolejne -zmiana ubrań i światła. Moja modelka się przebierała a ja zmieniłam lampy, zapaliłam jedną i kazałam stanąć modelce do próbnego zdjęcia. Powiedziałam - nic nie rób, nie pozuj, bo to próba, muszę zobaczyć jak się światło ustawia. Patrzę, zdjęcie niedoświetlone. No to poprawiam lampę i lecimy z tym "koksem". Pozowanie, ustawianie, modelowanie. Potem na komputerze przeglądałam zdjęcia i widzę to zdjęcie. Normalnie aż poczułam ciary. Se myślę - to jest to! Ale kurde, zdjęcie niedoświetlone, nie ostre nawet. No to skoro zepsute to zepsuję je bardziej! Zrobiłam obróbkę i wyszło tak, że musiałam je posłać ryzykując, że to zdjęcie łamie właśnie wszystkie zapisy regulaminu.
Jakie było moje zdziwienie jak jury całkowicie zignorowało perfekcyjne zdjęcia (nie tylko moje) i wybrało to. Uzasadnienie było, że fotograf nie dość, że dobrze komponuje i posługuje się światłem to potrafi wyjść poza schematy idealnego studyjnego portretu i dodać do tego jeszcze wartość artystyczną. W uzasadnieniu dalej było, że fotograf nie starał się stawić modelki, żeby miała idealną pozę, nie starał się ustawić modelki też idealnie do światła, ale zrobił zdjęcie z którego bije oprócz wartości artystycznej kompletny luz. I obróbka i winieta idealnie zamykają ten obraz w jego ramach i dodają waloru, że bez winiety by nie było takiej siły tego zdjęcia.
Ja se siedzę i słucham - jak to inny fotograf dokładnie przeczytał mój "list" zawarty w tym zdjęciu! Po prostu wow! Przecież ja jej zapowiedziałam, żeby stanęła luźno, nic nie robiła, nie pozowała. Światło też ustawiłam przypadkowo na próbę, jednak dobrze. na tyle, że jedynie drobną poprawkę później zastosowałam i to było idealnie odczytane :)
Teraz już wiem czego oczekują w tym konkursie i jest to spore pole do popisu, ale poprzeczka poszła w górę.
Następny temat to Portret mężczyzny :strach:

Kule bele o 18 mam gości na Halloween a tu nic nie zrobione Oooo moich ciastek grobów nie chcecie oglądać :twisted: to nie to co ciastka mojej siostry :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto paź 31, 2017 14:05 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12

A mnie nr 1.... Piękne...
Gratulacje II miejsca :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto paź 31, 2017 15:49 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12

Sihaja pisze:A mnie nr 1.... Piękne...
Gratulacje II miejsca :)

Dziekuje :) podwojne dziekuje :) :201494
Ja tez uwazam to to zdj ma jakas magie, dlatego nie moglam go tak po prostu wyrzucic :)

klaudiafj

Post » Wto paź 31, 2017 18:21 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12

Piękne zdjęcia i Twoje historie, z wielką przyjemnością je czytam. Dobrze mieć pasje i zdolności a jaką przyjemnością jest jak to jest praca która uwielbiasz. Ja kiedyś też taką miałam a obecnie pracuję bo muszę :cry: nie przynosi mi ona zadowolenia a coraz bardziej stresuje. :placz:
Co do zdjęć to 1 jest takie tajemnicze a i modelka śliczna. :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto paź 31, 2017 18:52 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12

Gosiu, czyli trzeci glos i zupelnie rozny od pozostalych :)

Ja juz czekam na gosci :)

Moje groby nie wyszly tak jak planowalam, ale nigdy czegos takiego nie robiłam :) za to ciasto wyszlo obledne! I do tego weganskie ;) bez jajek, bez mleka - boskie :)
Obrazek

Shoty :D
Obrazek

klaudiafj

Post » Wto paź 31, 2017 20:42 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12

Klaudia mi też się podoba najbardziej nr 1. Jest takie magiczne, jakby wróżka tam była.

Ciasta nie pokażesz?

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto paź 31, 2017 21:41 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12

Ładne są, drugie najlepsze
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto paź 31, 2017 22:09 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12

Zdjecie nr 2 dla mnie wygrywa. Zmiotło wszystkie pozostałe. 1 jest tajemnicze ale ja tam nic za bardzo nie widzę.

Impreza będzie świetna. Bawcie się dobrze. Z takimi ciastkami, shotami i innymi gadżetami to będzie super noc! Z resztą jak Ty się Klaudia za coś zabierasz to nie ma lipy.

Daj znać jak się Twoje panienki futrzaste bawiły :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto paź 31, 2017 22:20 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12

Dyktatura pisze:Klaudia mi też się podoba najbardziej nr 1. Jest takie magiczne, jakby wróżka tam była.

Ciasta nie pokażesz?

Jest przeciez ciasto wyzej :) :)

klaudiafj

Post » Śro lis 01, 2017 7:52 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12

klaudiafj pisze:Dzień jest dla nas jednakowy. Praktycznie większość pracuje na etacie, a też nie mieszkamy w Chinach, że jak idziesz do biura to tam śpisz w kuszetce godzin i pozostały czas jesteś w pracy pod monitoringiem. Dla mnie (a ostatnio miałam okazje też rozmawiać wśród znajomych o tym) to albo kompletna ignorancja ( i uważam, że to najczęściej), albo takie osoby nie trafiły na swoją pasje, która by ich wciągnęła bez reszty.

Dzień jest jednakowy, moje drogie, ale my nie jesteśmy jednakowi. Mamy różne ograniczenia, spowodowane stanem zdrowia fizycznego i psychicznego. Albo wiekiem. Tak, drogie Panie, wiekiem! I nie piszę tego przeciwko ludziom z pasją/pasjami, ale proszę o zrozumienie. Nie wstawię żadnych emotikon, bo to poważny temat. Wspomniane "zamulenie" to także osobny temat, każdy człowiek ma swoje problemy, których nie ujawnia, nawet w tzw. szczerej rozmowie.
Ostatnio edytowano Śro lis 01, 2017 7:57 przez MalgWroclaw, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro lis 01, 2017 7:57 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12

klaudiafj pisze:
Dyktatura pisze:Klaudia mi też się podoba najbardziej nr 1. Jest takie magiczne, jakby wróżka tam była.

Ciasta nie pokażesz?

Przepraszam chodziło mi o nagrobki. Mimo, że nie udane. :oops: :oops: :oops:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Śro lis 01, 2017 8:53 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12

i jak impreza się udała?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lis 01, 2017 11:13 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12

MalgWroclaw pisze:
klaudiafj pisze:Dzień jest dla nas jednakowy. Praktycznie większość pracuje na etacie, a też nie mieszkamy w Chinach, że jak idziesz do biura to tam śpisz w kuszetce godzin i pozostały czas jesteś w pracy pod monitoringiem. Dla mnie (a ostatnio miałam okazje też rozmawiać wśród znajomych o tym) to albo kompletna ignorancja ( i uważam, że to najczęściej), albo takie osoby nie trafiły na swoją pasje, która by ich wciągnęła bez reszty.

Dzień jest jednakowy, moje drogie, ale my nie jesteśmy jednakowi. Mamy różne ograniczenia, spowodowane stanem zdrowia fizycznego i psychicznego. Albo wiekiem. Tak, drogie Panie, wiekiem! I nie piszę tego przeciwko ludziom z pasją/pasjami, ale proszę o zrozumienie. Nie wstawię żadnych emotikon, bo to poważny temat. Wspomniane "zamulenie" to także osobny temat, każdy człowiek ma swoje problemy, których nie ujawnia, nawet w tzw. szczerej rozmowie.

Nadal sie nie zgadzam. Znam wielu ludzi w tym osoby rowniez chore. Bo nie trzeba daleko szukac pasji, czyli hobby, zainteresowania czyms. To moze być czytanie ksiazek, robienie na drutach czy gotowanie. Tylko trzeba sie czyms interesowac bardziej niz przecietnie. My wszystkie tutaj mamy jedna wspolna pasje, ktora sa koty. :)
W zamulaniu nie szukalabym drugiego dna - dla mnie i w moim przypadku to zle zarzadzanie czasem. I tyle :)
I nie kazdy musi miec jakies hobby, ale tez zauwazylam że w dzisiejszych czasach, gdzie młodzież ma takie możliwości czesto niczym sie nie interesuje.

Dyktatura pisze:
klaudiafj pisze:

Ciasta nie pokażesz?

Przepraszam chodziło mi o nagrobki. Mimo, że nie udane. :oops: :oops: :oops:

Aniu moje groby mi nie wyszly jak chcialam ;) ale to dlatego ze chcialam za szybko wszystko zrobic. Jakbym wlozyla ciasto na noc do lodowki to bym mogla plyty nagrobne rzexbic ale że mi sie spieszylo to nic z tego nie wyszlo :/ ale za to wybitnie pyszne! :D

mir.ka pisze:i jak impreza się udała?

Byloby świetnie, gdyby moj jeden kolega sie nie popisal tak, że cisnienie mi dzwignal do sufitu :/

Jade do moich kotkow na cmentarz :(
Ostatnio edytowano Śro lis 01, 2017 11:17 przez klaudiafj, łącznie edytowano 1 raz

klaudiafj

Post » Śro lis 01, 2017 11:17 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12

Trzeba było delikwenta przez okno wystawić :wink:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro lis 01, 2017 11:19 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12

Moli25 pisze:Trzeba było delikwenta przez okno wystawić :wink:

Jakbys uslyszala co odwalil a dokladnie co powiedzial to bys go sama wystawila za drzwi :/

Co do zdj zapomnialam dodac - super, ze ile osob tyle zdan :)

klaudiafj

[poprzednia][następna]