Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bonkreta pisze:Skorupki powinny być umyte i wyprażone (co prawda używa się wysokiej temperatury, ale skorupki w przeciwieństwie do kości nie zawierają białka, więc nie zmieniają właściwości po wyprażeniu). 150 stopni, ok. 10 minut (zanim zaczną brązowieć). W młynku do kawy dają się mleć na tak drobny pył, że unosi się w powietrzu
Herbatka pisze:Bonkreta pisze:Skorupki powinny być umyte i wyprażone (co prawda używa się wysokiej temperatury, ale skorupki w przeciwieństwie do kości nie zawierają białka, więc nie zmieniają właściwości po wyprażeniu). 150 stopni, ok. 10 minut (zanim zaczną brązowieć). W młynku do kawy dają się mleć na tak drobny pył, że unosi się w powietrzu
supernaprawde powinnysmy zalozyc ekstra watek na BARF i go aktualizowac go i wrzuci pozniej do ABC
Bonkreta pisze:Ja od paru miesięcy teoretycznie uczestniczę w powstawaniu serwisu barferskiego. Teoretycznie, bo nie mogę się wyrobić i ileś niedokończonych artykułów i tłumaczeń leży w moim kompie zamiast w sieci![]()
![]()
olgaII pisze:Miałam kilka dni urlopu i wreszcie trochę czasu żeby pomyśleć nad przestawieniem kociambrów. Wyeliminowałam pomału puszki (dodawałam do mięsa dla smaku).
Dziś pierwszy raz dostaną mięsko z marchewką, ryżem (zmielony, namoczony) i siemieniem. Na wszelki wypadek zadbałam żeby zgłodniały i śniadanko było baaardzo skąpe...
Herbatka pisze:nie spodziewaj sie cudow - koci czasem bardzo uparci sa - Mantra wczoraj wolowiny nie ruszyla, choc w zeszlym tygodniu zjadla - w obu przypadkach byla glodna
Bonkreta pisze:Z Herbatką dyskutowałam w innym wątku, a oprócz tego do dwóch osób z forum posłałam "maila - gotowca" BARFowegoI mogę wysłać jeszcze, jeśli ktoś chce
Bonkreta pisze:Z Herbatką dyskutowałam w innym wątku, a oprócz tego do dwóch osób z forum posłałam "maila - gotowca" BARFowegoI mogę wysłać jeszcze, jeśli ktoś chce
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 74 gości