Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 42 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 07, 2017 12:10 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Chcę jeszcze dodać ,że u nas nadal pada choć już tak nie wieje i mam nadzieję ,że nie połamie mi kolejnej parasolki. Jutro mam wolne to na spokojnie postaram się powstawiać przesłane mi na konkurs zdjęcia.
Teraz zbieram się do roboty.

u nas pełno drzew połamanych, na szczęście u mnie na posesji tylko lisci masę leży, bo zwiało z drzew i krzewów :(

żeby Cie ominęły wątpliwe "atrakcje" w pracy :ok:

To dobrze bo koło mnie drzewo zwaliło się na dwa samochody.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob paź 07, 2017 12:11 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Tego dziś CI Ewuś życzę. :wink:
Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob paź 07, 2017 12:12 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:
Ewa L. pisze:No aż się boję dzisiaj iść bo nie jestem pewna co mnie czeka :strach: :strach: :strach: :strach:

Łączę się w bólu. U nas dzisiaj w pracy były 4 osoby - połowa obecnego stanu osobowego. I tak dobrze, wczoraj byliśmy w trójkę :roll:
A wprzyszłym tygodniu w czwórkę jedziemy na szkolenie (wróć, w piątkę - razem z kierowcą), jedna osoba idzie na L4 (na zabieg), zostaną w pracy 2, w tym jedna na pół etatu. Nic tylko się pochlastać :strach:

U nas jest sporo bo doszły szkolące się .
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob paź 07, 2017 12:12 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Gosiagosia pisze:Tego dziś CI Ewuś życzę. :wink:
Obrazek

Dzięki Gosiu - chętnie ale dziś chyba mi się nie uda :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob paź 07, 2017 12:14 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dyktatura pisze:
Ewa L. pisze:
MB&Ofelia pisze:
Moli25 pisze:O światła nie ma :mrgreen:

O, zapowiada się romantyczny wieczór przy świecach :wink:

agusialublin pisze:
Dyktatura pisze:U nas, na zewnątrz, właśnie rozrabia Xawery.
A w ciągu dnia, w pracy, rozrabiała Leoś lat 2. ;)

u mnie wewnątrz właśnie rozrabia GUMIŚ :mrgreen:

Ofelia i Carmen rozrabiały nad ranem. I to tak, że tylko czekałam, aż sąsiadka piętro niżej zastuka w sufit albo w kaloryfer. Z odgłosów wnioskuję, że były zapasy podgryzane, obrona kartonowej twierdzy i Wielka Kociubicka z przeszkodami. Plus ślizg dywanikowy.

To tylko ja mam grzeczne kotki ? 8O 8O 8O Moje spały jak aniołki.

Moje też grzecznie spały. :)

O czyli koty nie takie złe .
Pewnie Marlenka w nocy jakieś gonitwy uskutecznia więc kotki wzięły z niej przykład. My grzecznie o tej porze śpimy to nasze kotki też :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob paź 07, 2017 12:15 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

lucas 2014 pisze:"Moje kotki" też tak spały jak wczoraj "hulało" w Berlinie. Nikt nawet "ogonka nie podniósł". Może to i lepiej bo ja się trochę bałam. Lucas 2014

To u was też taka wichura była ?
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob paź 07, 2017 12:17 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Gosiagosia pisze:W Warszawie obyło się bez dużych szkód i tak bardzo nie wiało.
Teraz idę z Emi na spacerek .

U nas tak wiało tylko w czwartek wieczorem bo w dzień to nie wiem bo w pracy byłam.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob paź 07, 2017 12:18 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MalgWroclaw pisze:Zawsze się znajdzie bezdomniak chętny na resztki, więc nie trzeba wyrzucać

To akurat tak bo było zeschnięte na wiór .
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob paź 07, 2017 12:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:
MalgWroclaw pisze:Zawsze się znajdzie bezdomniak chętny na resztki, więc nie trzeba wyrzucać

Ja wyrzucam jak coś zostanie w miskach. Ale surowe mięso leżące w misce przez pół dnia niezbyt ładnie pachnie i mogłoby tylko zaszkodzić zwierakom.
Jak wytłumaczyć tym wybrednym kotom, że nie powinny marnować jedzenia? :roll:

Ja swoim zawsze mokre daję rano i praktycznie jedzą przez cały dzień a jak zostanie to i w nocy coś skubną jak się przebudzą. Dlatego miski stoją do rana. Rano sprzątam i stawiam nowe pełne. Dlatego to raczej już nie bardzo się nadaje bo jest suche.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob paź 07, 2017 12:24 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:

To akurat tak bo było zeschnięte na wiór .

W mojej okolicy nie widzę kocich bez domniaków :? a może to znaczy że wszystkie mają kochające domki :P
Kiedyś były koło przedszkola ale szybko jakaś uczynna @ się ich pozbyła.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob paź 07, 2017 12:28 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

U mnie czasami widzę koło bloku koty. Przemieszczają się albo pojedynczo albo w kilkuosobowych stadkach tak 3 - 4. Są tu dwie panie które dokarmiają te koty. Jednej zawsze zostawiam świeżą wątróbkę drobiową i mielone z indyka które w tajemnicy przed mężem kupuje tym kotom.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob paź 07, 2017 12:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MaryLux pisze::piwa: :piwa: :piwa:

Zaraz idę .
Ale mnie łeb rozbolał aż mnie oczy bolą. :(
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob paź 07, 2017 19:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

To od tej pogody pewnie :/
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Sob paź 07, 2017 19:24 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

PixieDixie pisze:To od tej pogody pewnie :/

Pewnie tak. Poszłam do rodziców na obiad a po obiedzie wszyscy się położyliśmy. Wzięłam w końcu ketonal i przespałam do 17 to mi przeszło.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]