Trzęsie się, ropiejące oczy etc.

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pon wrz 11, 2017 10:58 Trzęsie się, ropiejące oczy etc.

Dzień dobry.

Konto założyłem dopiero przed chwilą, więc jeśli temat dodałem nie tu gdzie powinienem to bardzo przepraszam.
Mam kota od 7 lat który zwykle nie przebywa w domu, lecz na zewnątrz. Od roku ropieją mu oczy. Dzisiaj zobaczyłem że miauczy inaczej niż zwykle, tak nienaturalnie. Trzęsie się, ciężko mu się chodzi, niemalże przewraca się. Oczy jeszcze bardziej zaropiałe, a nos zasmarkany. Kiedy go podnoszę miauczy donioślej i wyrywa się, jakby mu to sprawiało ból. Proszę o pomoc.

barno23

Od: Pon wrz 11, 2017 10:47

Post » Pon wrz 11, 2017 18:03 Re: Trzęsie się, ropiejące oczy etc.

musisź jak najszybciej dotrzec do weterynarza
napisz skąd jestes albo poszukaj w wet polecanych w swojej okolicz
sam mu nie pomoźesz

kot jest w złym stanie i liczy sie czas
szybko szukaj weta
jego boli
níe daj ludzkich lekow

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Pon wrz 11, 2017 18:35 Re: Trzęsie się, ropiejące oczy etc.

barno23 pisze:Dzień dobry.

Konto założyłem dopiero przed chwilą, więc jeśli temat dodałem nie tu gdzie powinienem to bardzo przepraszam.
Mam kota od 7 lat który zwykle nie przebywa w domu, lecz na zewnątrz. Od roku ropieją mu oczy. Dzisiaj zobaczyłem że miauczy inaczej niż zwykle, tak nienaturalnie. Trzęsie się, ciężko mu się chodzi, niemalże przewraca się. Oczy jeszcze bardziej zaropiałe, a nos zasmarkany. Kiedy go podnoszę miauczy donioślej i wyrywa się, jakby mu to sprawiało ból. Proszę o pomoc.

a jakiej pomocy oczekujesz?
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12