Cosia Czitka Balbi.Obcio odszedł..Paskud i Mama. Bungo.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 05, 2017 21:47 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Jak Obiś nie je i nie tylko.

Zdrówka dla Syna i domku dla Pyzuni, takiego naj, naj!
Wszystko powiedziałam Mamie, martwi się, ale wie, że Syn w najlepszych rękach jakie mogły się trafić :1luvu:
Synu, pod kołdrę marsz! I nie smarkaj!
Zimno.
Zaczęłam sezon kominkowy, koty wniebowzięte :P
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro wrz 06, 2017 8:27 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Jak Obiś nie je i nie tylko.

Kurcze, muszę wreszcie zawołać majstra - oberwany grzejnik naprawić, bo mnie zima zaskoczy :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro wrz 06, 2017 8:59 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Jak Obiś nie je i nie tylko.

Zazdroszczę kominka. Ja się wczoraj wieczorem musiałam rozgrzewać nalewką imbirową.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro wrz 06, 2017 10:50 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Jak Obiś nie je i nie tylko.

MB&Ofelia pisze:Zazdroszczę kominka. Ja się wczoraj wieczorem musiałam rozgrzewać nalewką imbirową.

lepiej grzeje niż kominek :piwa:
ale koty wolą ciepło kominka
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro wrz 06, 2017 11:04 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Jak Obiś nie je i nie tylko.

No grzeje nieźle. Aż się spociłam. Dzisiaj będzie powtórka z rozrywki, walczę z biorącym mnie przeziębieniem.
A koty... Mała Czarna ma futro jak niedźwiedź, więc częściej szuka ochłody niż ciepełka. A Ofelia w chłodne dni grzeje brzuszek na dekoderze. Dajemy radę.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro wrz 06, 2017 11:06 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Jak Obiś nie je i nie tylko.

A jakby tak .. nalewka przy kominku...
I każdy byłby zadowolony :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro wrz 06, 2017 21:43 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Jak Obiś nie je i nie tylko.

Skończyłam sezon kominkowy :evil:
Komin nieprzeczyszczony, czadu się narobiło i rano kaszlałam jak stary gruźlik. Kominiarza wołać trzeba.
Została nalewka przy kaloryferze. Wieczorami grzeję już, pomimo, że w dzień ciepło.
No nic, taki mamy klimat :mrgreen:
Dzisiaj o dwunastej w nocy podobno zorza polarna. Będziemy patrzeć w niebo.
Obrazek

czitka

Post » Czw wrz 07, 2017 8:24 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Jak Obiś nie je i nie tylko.

I co, była zorza?
U nas byś sobie nie popatrzyła, bo niebo zasnute chmurami i LEJE.
Mokrą mamy jesień tego lata :roll:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw wrz 07, 2017 8:28 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Jak Obiś nie je i nie tylko.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... blysk.html
Podobno głównie na północy.. A poza tym ja na ogół nie potrafię się obudzić w porę :roll:
Dałaś radę?

Obrazek

morelowa

Post » Czw wrz 07, 2017 16:38 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Jak Obiś nie je i nie tylko.

Nie dałam, spałam jak suseł :P
Ale chyba nad Wrocławiem nie była widoczna, ktoś by zadzwonił ze znajomych, obserwujemy niebo, ptaki, jeże...
Koty też. Czasem :wink:
Obrazek

czitka

Post » Czw wrz 07, 2017 17:38 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Jak Obiś nie je i nie tylko.

To fajnych masz znajomych :D Skąd ich wzięłaś ? :wink:

Obrazek

morelowa

Post » Czw wrz 07, 2017 21:49 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Jak Obiś nie je i nie tylko.

A mam takie zwierzoluby dookoła :P
Wydarzenie dnia: przyjechała Opieka do kotów. Po kilkugodzinnej podróży Opieka coś zjadła i powiedziała, że się źle czuje :roll:.
Następnie się zakichała, zakaszlała i zmierzyła gorączkę- 38.5
Wpakowałam Opiekę w auto i na nocny dyżur do szpitala. Opieka chora. Ma zażywać mnóstwo leków i leżeć w łóżku.
Jest fajnie :strach:
Podaję leki i parzę herbatki :ok:
Obrazek

czitka

Post » Czw wrz 07, 2017 22:58 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Jak Obiś nie je i nie tylko.

:strach: :strach: :strach:

Koty Opiece zapodaj, w ilościach hurtowych. Koty ponoć wyciagają choroby. Moje to chyba jakieś felerne som...

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt wrz 08, 2017 4:27 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Jak Obiś nie je i nie tylko.

czitka pisze:A mam takie zwierzoluby dookoła :P
Wydarzenie dnia: przyjechała Opieka do kotów. Po kilkugodzinnej podróży Opieka coś zjadła i powiedziała, że się źle czuje :roll:.
Następnie się zakichała, zakaszlała i zmierzyła gorączkę- 38.5
Wpakowałam Opiekę w auto i na nocny dyżur do szpitala. Opieka chora. Ma zażywać mnóstwo leków i leżeć w łóżku.
Jest fajnie :strach:
Podaję leki i parzę herbatki :ok:

Póki co opieka sama opieki potrzebuje, ale jak już stanie na nogi to otoczy Twoje stadko najlepszą opieką. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt wrz 08, 2017 8:34 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Jak Obiś nie je i nie tylko.

Opieka żyje i chyba stygnie bo ma 36.37, natomiast ja kicham i się chyba zaczyna :roll:
Samolot jutro.... :roll:
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]