milva b pisze:Oj mogłaś powiedzieć wcześniej

Ja miałam kuwetę z microban, odkrytą co prawda, ale materiał ten sam. Bardzo szybko się porysowała wewnątrz i zniszczyła.
A siki mojego ówczesnego kocura JayJaya śmierdziały w niej tak samo jak w innych kuwetach.
Oj Milva, Milva

w pierwszej chwili zbagatelizowałam, ale zasiałas mi wątpliwosci i teraz nie wiem co robic

bo ta kuweta wizualnie nie bardzo mi sie podoba chciałam ja tylko i wylacznie ze wzgledu ma microban i wielkosc. Nie zaplacilam jeszcze za nia

bo mysle i mysle.
Zasiałas watpliwoasci to teraz doradz

Sytuacja wyglada tak. Jeden kot 5 kg olbrzym 2 jakies 10 tyg ok 600 gr. Wielkolud ma swoja kuwete, ktora i ja i on bardzo lubimy. Kuweta w łazience.
Teoretycznie nowa kuwata ma byc dla młodej. W tej chwili ma mała odkryta, taka rezerwowke w razie tymczasa. Kopie jak gornik CBE+ , ktory zakupiłam specjalnie dla niej,wiec wsadzilam kuwete do kartonu po zakupach z zooplusa. Obcielam zamkniecia wyciełam w jednym z bokow wejscie na wysokosci 12 cm tak jak w kuwecie i jest ok. Prawie czysciutko. Ale ten karton w pokoju drazni moje poczucie estetyki.
Z drugiej strony młoda juz 2 dnia zaczeła sie gramolic do krytej kuwety w łazience. Ledwo włazi, poniewaz wejscie wysokie tak jak w Twoich kuwetach 17cm, ale wlazi i korzysta na zmine z ta mała kuweta. Mnie to cieszy, bo mogłabym wywalic tego koszmarka i kupic kryta.
Pytanie tylko jaka?
Kuwety, ktore mi sie podbaja to Modco Flip, Catit i ewentualnie Cabrio z zooplusa.
Ale kazda z nich ma wg mnie jakies Wady.
1.Filp dla młodej przyszłosciowo byłby dobry, ale teraz za wysoki.
Z kolei boje sie, ze dla Leosia bedzie za mały. Tylko 40 cm szerokosci po zwenetrzenej. On przzwyczjony do 46. I niski 42 cm wysoki ale odchodzi dach i nozki. Ta, ktora teraz ma tez ma 42, ale bez nozek.
I mogłaby byc wyzsza, wtedy mogłabym sypac wiecej zwiru i kot miałby jeszcze luz.
I boje sie, ze ten dach sie pod Leonem zarwie, on lubi wskakiwac na kuwete, a widziałam w necie zdjecie kota, lezacego na tym dachu i ten dach az sie wygioł.
2. Catit fajny
wysokiiiiiii i
długiiiiiiiiiii, (ideal dla Leosia) w miare szeroki. Lesiowi mogłoby byc w nim wygodnie, tylko, ze to ma byc kuweta dla mlodej

ktora raczej bedzie mała kotka.
Podoba mi sie wizualnie i funkcjonalnie. Wady: za wysokie wejscie dla młodej - 17cm, ludzie sie skarza, ze słaba jakosc. I ten filtr na wierzchu, ktory wiekszosc kotow wydrapuje.
3. Cabrio
http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... zne/162358 Wady: niskie wejscie i boki moze byc przed dnim piaskownica i moze przeciekac - Leos choc pewnie za mala dla niego i tak bedzie tam dupsko pchal
Zalety: Rozmiar taki jak Twojej, Wizualnie i kolorystycznie tez OK. Jak w obu poprzednich wygodne otwieranie, ale wejscie dlatego, ze niskie jest tez zaleta - idealne dla młodej.
Nie jest drogi, choc przez to moje zastanawianie sie promocja na niego juz sie skonczyła. I tak sie zastanawiam czy nie wziasc go dla młodej jako taka przejsciowke. Miałaby łatwiejsze wejscie, bo te 12 juz jest dla niej ciut przywysokie, a jak sie gramoli na te 17 to boje sie, ze sobie cos zrobi. Ale ona i tak tam lezie choc nikt jej nie prosi wrecz zabrania.
A kiedys kupic nowego Catita, z filtrem magic jak juz bedzie w Polsce i wtedy kuweta byłaby dobra dla obydwu, korzystałby kto by chec akurat miał, bo Leos do tej jej malej tez sie wpycha i piaskownice z pokoju mi robi

. Moze ten nowy bedzie tez lepszy jakosciowo.
https://www.kohepets.com.sg/catit-magic ... litter-boxA moze Ty masz jeszcze jakies inne kuwety dla kociakow. Byleby nie całkowicie otwarte. Nie lubie jak na wejsciu widac urobek, nawet w łazience, a 2 kuweta i tak docelowo bedzie stała, albo w przedpokoju jesli znajde miejce albo w pokoju.