Zaprzysiężony zjadacz suchego - WCIĄŻ JESZCZE NA WYGNANIU..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 06, 2017 7:00 Re: Zaprzysiężony zjadacz suchego - PYTANIE

Ale to raczej nie sama waga ma znaczenie. Mam taką nadzieję. Tylko kontekst. 8)

Mój kot Tymoteusz waży ponad 7 kg. Jest bardzo ciężki. Ale nie jest gruby bardzo, chociaż chudy też nie, tylko taki jakby nabity w sobie.
Dużo się rusza, chociaż to mało skoczny kot - na stół żeby wskoczyć, to się musi przyłozyć. Kiepsko sie wybija - zawsze tak miał. Je mięso (+ suplementy), czasem jajko, jogurt, ser., masło.
Obrazek

Jest trochę większy niz pozostałe moje koty, ale ta różnicą nie jest znaczna.
Tutaj z Zorro i Elbertem,
Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw lip 06, 2017 14:42 Re: Zaprzysiężony zjadacz suchego - PYTANIE

Oczywiście, że karmę na odchudzanie próbował mi wcisnąć - nie pierwszy raz. Moje kotto teraz śpi zwinięte w kłębek na swoim posłaniu na balkonie, strzelę mu fotkę jak się obudzi i Wam pokażę jak wygląda. Farcikot do 3 lat powinien się zmieniać????? Zdębiałam bo mi właśnie wet wczoraj powiedział, że moje kotto już mniej więcej osiągnęło swoją wielkość i teraz może przede wszystkim rosnąć "w szerz". Kociak wzięty 10 września 2016, według Animalsów w dniu adopcji miał mieć około 2 miesięcy. Czyli nawet jeśli jest starszy nie ma więcej niż leciutko ponad rok.
Mój kociak jest raczej z tych niskopodwoziowych, tzn nie ma długich łapek i nie jest i nigdy nie był wysmukły.
Patmol zakochałam się w Tymoteuszu :)
BIL
Obrazek
Kochamy z Bilem wełniankowo u Tulinka https://www.etsy.com/shop/Catluckydog?r ... hDc65H7SOY

Bestol

Od: Sob sty 14, 2017 18:20

Post » Czw lip 06, 2017 15:21 Re: Zaprzysiężony zjadacz suchego - PYTANIE

Tymoteusz piękny! :1luvu:
Micha doszła - teraz mam misję, by nauczyć kota z niej korzystać... bo na razie to on po prostu siedzi i czeka, aż mu coś skapnie... (tzn. aż pańcia coś zrzuci... :twisted: ). Za bystry to mój kotecek nie jest... Ech.. mam nadzieję, że ogarnie tę nową michę. Czy wasze koty też musiały dopiero nauczyć się korzystać z takich wynalazków? Tosia od razu się zorientowała, jak to się obsługuje, natomiast Matriś.... :roll:

Ja jeszcze mam plan, by w sierpniu-wrześniu kupić tę z niemieckiego zooplusa - tę, którą Ty FarciKot się zachwycałaś (będę na wakacje u dziadka w Niemczech, i poproszę go, by zamówił na siebie). Bo rzeczywiście fajna. Wydaje się łatwiejsza, niż ta, co kupiłam. Wiem, że się nie znamy jakoś osobiście, ale gdyby Ci zależało, mogę wziąć dwie sztuki - drugą dla Ciebie - tylko musiałybyśmy się jakoś dogadać. Chyba, że wolisz poczekać, aż będą w naszym zooplusie.

Tymczasem lecę się uczyć na egzaminy, które mam w najbliższy weekend. Wieczorem wpadnę i napiszę, jak nam idzie nauka korzystania z nowej michy...

Ps. I chyba jednak Matrixowi bliżej do 8 kg. Wagę mam dziwną. Raz pokazuje, że on waży 7,5, a raz, że 8... :roll: (niestety, on bardziej wygląda na to ostatnie...)
Ostatnio edytowano Czw lip 06, 2017 16:01 przez Bastet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Czw lip 06, 2017 15:57 Re: Zaprzysiężony zjadacz suchego - PYTANIE

Moje kotto po przebudzeniu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Przepraszam za jakość fotek, kiepski ze mnie fotograf nie umiem za nim nadążyć :)
Wedle mojego weta kotek za gruby - bo wazy 4,5 kg.
Właśnie - jeszcze o czymś nie napisałam - 4,5 kg to "obliczona średnia waga". Wet ważył go 3 razy: przy pierwszym położeniu na wagę kot ważył 4,600 za minutę 4,300, za minutę 4,200. Wet ciągle coś zmieniał, żeby było zero na wadze przy położeniu kotka. Musiałam kotka podnosić z wagi i znowu go na wagę kłaść, bo coś wetowi nie pasowało. Za każdym razem waga kota była inna i wet sam powiedział, że wyciąga średnią 4,5kg.
Kociamama - też planuję zakup tej michy. Daj proszę znać jak twoje kotki ją przyjmą.
BIL
Obrazek
Kochamy z Bilem wełniankowo u Tulinka https://www.etsy.com/shop/Catluckydog?r ... hDc65H7SOY

Bestol

Post » Czw lip 06, 2017 16:19 Re: Zaprzysiężony zjadacz suchego - PYTANIE

Ładny kocurek, sylwetka moim zdaniem w sam raz.

Alija

Od: Czw maja 19, 2016 6:12

Post » Czw lip 06, 2017 16:30 Re: Zaprzysiężony zjadacz suchego - PYTANIE

Bestol pisze:Moje kotto po przebudzeniu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

To ma byc gruby kot, ktorego trzeba odchudzac??? Ta sznurówka?? :ryk:
Nikogo nie obrazajac oczywiscie - swojego w przyplywach milosci tez tak zwe ;)
Ja to bym go nawet podtuczyła troszeczke - lubie takie konkretne kotki :twisted:
“Jesteśmy tu na jakiś czas, któregoś dnia szlag nas trafi, to po co tak traktować wszystko poważnie.”

:kitty:

FarciKot

Od: Czw sie 04, 2016 18:15

Post » Czw lip 06, 2017 16:33 Re: Zaprzysiężony zjadacz suchego - PYTANIE

Kocia Mama chetnie :D tylko jeszcze nie moge sie zdecydowac ktora, ale chyba te szara wieksza.
A Ty jaka?
“Jesteśmy tu na jakiś czas, któregoś dnia szlag nas trafi, to po co tak traktować wszystko poważnie.”

FarciKot

Post » Czw lip 06, 2017 16:37 Re: Zaprzysiężony zjadacz suchego - PYTANIE

Bardzo mnie wsparłyście, bo mimo że staram się na forum nie pokazywać, że się zmartwiłam tym co mówił wet, to trochę się zmartwiłam. Mnie się też szczerze nie wydaje, żeby Bil grubaskiem był. Waga to jedno a bycie grubaskiem to drugie. Chociaż mojemu wetowi chyba się przyda nowa waga, aby nie męczyć zwierzaków ciągłym podnoszeniem i stawianiem na wadze i wyciąganiem tej średniej wagi z trzech różnych pomiarów.
BIL
Obrazek

Bestol

Post » Czw lip 06, 2017 16:40 Re: Zaprzysiężony zjadacz suchego - PYTANIE

Bestol, moim zdaniem powinnaś bardziej uniezależnić się od opinii weta. Nawet dobrzy w leczeniu weci najczęściej nie znają się na dietach, prawidłowej wadze... (oczywiście są wyjątki) .Moja naprawdę dobra wetka udziela kiepskich rad dotyczących karmienia. Po prostu wypuszczam drugim uchem i robię swoje. Skorzystałam w tym względzie z wielu rad tego forum.

Alija

Post » Czw lip 06, 2017 16:41 Re: Zaprzysiężony zjadacz suchego - PYTANIE

Bestol zwaz kota w domu. najpierw sama sie zwaz, potem wez kota i zwaz sie z nim. Odejmij wyniki i bedziesz miala wage kota. wet na swojej niech sie sam wazy :wink:

FarciKot

Post » Czw lip 06, 2017 16:46 Re: Zaprzysiężony zjadacz suchego - PYTANIE

Farcikot - No to muszę kupić wagę dla ludzi bo takowej w domu nie posiadam, aby nie dostać zawału gdy się na niej przypadkiem zważę :D Ale pierwsze co jutro zrobię to kupię ludziejską wagę łazienkową :P
Alija - i dlatego też sama nie słucham tego co wet mi mówi o karmieniu, odrobaczaniu i innych rzeczach. Głowę swoją mam i wolę posłuchać Waszych rad
BIL
Obrazek

Bestol

Post » Czw lip 06, 2017 16:52 Re: Zaprzysiężony zjadacz suchego - PYTANIE

Mam wagę łazienkową, ale udaję, że jej nie widzę.
Moja wetka waży koty tak, jak opisala FarciKot. Najpierw waży siebie. Nie boi się patrzeć na wagę, bo jest chuda :mrgreen:

Alija

Post » Czw lip 06, 2017 17:05 Re: Zaprzysiężony zjadacz suchego - PYTANIE

Ja na wagę będę bała się spojrzeć, ale bardziej pod kątem nie kotka ale mojej wagi :P
Chciałabym o coś zapytać. I w tym temacie forum i w innych tematach porusza się wielokrotnie problem tego, ze kotki nie chcą jeść albo suchej karmy, albo mokrej, albo jakiejś innej, której wcześniej nie dostawały. Mam kotka od jego bycia dzieciakiem. Popełniałam masę błędów żywieniowych od samego początku: whiskas, potem Royal. Ale nie miałam nigdy żadnego problemu z przestawieniem kociaka na karmę nową, bezzbożową, czy Orijen czy Purizon, czy granatapet i inne. Nie bardzo rozumiem, gdzie leży przyczyna tego, że wiele kotków nie chce i nie może przestawić się na inną karmę?
BIL
Obrazek

Bestol

Post » Czw lip 06, 2017 17:06 Re: Zaprzysiężony zjadacz suchego - PYTANIE

Alija pisze:Mam wagę łazienkową, ale udaję, że jej nie widzę.

hehe ja tez :D o zdrowie psychiczne trzeba dbac :D

FarciKot

Post » Czw lip 06, 2017 17:09 Re: Zaprzysiężony zjadacz suchego - PYTANIE

Bestol pisze:Nie bardzo rozumiem, gdzie leży przyczyna tego, że wiele kotków nie chce i nie może przestawić się na inną karmę?

Poczekaj z tym pytaniem do nocy wigilijnej - moze ktorys przemowi ludzkim głosem i odpowie :mrgreen:

dla mnie to pytanie za trudne - poprosze inny zestaw pytan :P
Ostatnio edytowano Czw lip 06, 2017 17:11 przez FarciKot, łącznie edytowano 1 raz

FarciKot

[poprzednia][następna]