Cosia Czitka Balbi.Obcio odszedł..Paskud i Mama. Bungo.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 30, 2017 10:10 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Syn u Gutek.Komisja ds Syna dzis

zuza pisze:Zadanie, a nie pytanie: zdjecia Ibi z Synem!

No własnie, takie miłosne :1luvu: :evil:
Filmik niestety przemawia na niekorzyść tzw. opekunki :strach:
Poza tym Syn rośnie nieprawidłowo. Łapy jakieś za grube. I nie myte od spodu. I ma brzuch.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt cze 30, 2017 11:33 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Syn u Gutek.Komisja ds Syna dzis

Łobosze! To ja :strach: :strach: :strach: A jak źle odpowiem na któreś pytanie to odbierzecie mi Syna??
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Pt cze 30, 2017 12:43 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Syn u Gutek.Komisja ds Syna dzis

Oczywiście, tutaj czeka troskliwa Mama, Paskud i Brat :1luvu:
Oni się potrafili humanitarnie opiekować Synem, a nie przyduszać i zagryzać :ryk:
Najlepiej weź Syna ze sobą, żeby nie trzeba było dwa razy jeździć gdyby co.
Obrazek

czitka

Post » Pt cze 30, 2017 16:40 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Syn u Gutek.Komisja ds Syna dzis

Gutek pisze:Łobosze! To ja :strach: :strach: :strach: A jak źle odpowiem na któreś pytanie to odbierzecie mi Syna??

Mam blisko :twisted:
Bojta się :twisted:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt cze 30, 2017 22:13 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Syn u Gutek.Komisja ds Syna dzis

No i niestety Mama nie dala się nabrać na klatkę :evil:
Ewo, Marto, bardzo Wam raz jeszcze dziękuję za poświęcony czas. Jak nie dzisiaj to następnym razem, w końcu się uda.
Jutro raniutko na badania tarczycowe z Balbisią, coś mi się Bibunia nie podoba. No nic, w poniedziałek będą kolejne wyniki, bidula, co miesiąc krew pobieramy :(
A w ogrodzie latają świetliki jak jest już ciemno. Obiś nie chce do domu, bo ma najlepsze wyniki w próbach łapania i bardzo mu się ta zabawa podoba :P Wszystkie łapały, Balbisia też. No może nie łapały, ale podskakiwały :P
Zajrzałam do Wikipedii na te świetliki świętojańskie.
Osobniki obu płci bardzo różnią się wyglądem. Samiec ma ok. 1 cm długości i jest uskrzydlony, podczas gdy przypominająca larwę samica osiąga długość 1,5-2 cm i nie jest uskrzydlona. Obie płcie mają na spodzie odwłoka narządy świetlne.
Dorosłe osobniki żyją krótko i nie pobierają żadnego pokarmu. Świetliki nocami od czerwca do lipca latają poszukując samic, które siedząc na roślinach przywabiają świeceniem potencjalnych partnerów. Zapłodnione samice składają jaja do ziemi.
Larwy płci żeńskiej, które również potrafią wytwarzać światło, przebywają na powierzchni ziemi, gdzie polują na ślimaki. Przed przepoczwarczeniem zimują dwukrotnie.
Światło wytwarzane przez świetlika świętojańskiego powstaje w wyniku reakcji chemicznej dzięki enzymowi lucyferazie. Świetliki mogą dowolnie światło "włączać i wyłączać". Światłu, które wytwarzają, nie towarzyszy ciepło, a więc ciało chrząszcza nie ulega nagrzaniu.

Tyle światełek było wieczorem w ogrodzie, coś pięknego :1luvu:
Obrazek

czitka

Post » Nie lip 02, 2017 22:01 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Syn u Gutek.Komisja ds Syna dzis

Czitko, rozmowa z Tobą i pobyt w zaczarowanym ogrodzie mają efekty uboczne: CHCĘ WIĘCEJ. Bardzo Ci dziękuję za to popołudnie i bezwstydnie przyznam, że już się cieszę na next time :oops:

Ostatnio robię lekkie porządki w pracowych skarbach, w tym w filmach. Wpadła mi w ręce Opowieść Wigilijna. No i wreszcie wiem. Marley. Oficjalne imię Syna :lol:
A oto foto pokazujące niezbicie, że obydwa moje koty bardzo cenią sobie klatkę, jako azyl i miejsce odpoczynku. Na pierwszym planie kawałek kubełka po jogurcie greckim - wszak uwielbiają wylizywać :lol:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Pon lip 03, 2017 7:38 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Syn u Gutek.Komisja ds Syna dzis

Piękne imię, no to synuś został Marleyem, fantasic :ok: :piwa:
Cudownie wygląda wtulony w Ibi no i rośnie jak na drożdżach :D

Gutek , ukłony po wielokroć ... :201494
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto lip 04, 2017 13:44 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Syn u Gutek.Komisja ds Syna dzis

Obrazek Marley i Ibi w miłosnym uścisku :1luvu: Koszyk psi.
Obrazek
I na koniec z Lucjuszem - dziadziusiem Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lip 04, 2017 13:51 przez Gutek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Wto lip 04, 2017 13:46 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Syn u Gutek.Komisja ds Syna dzis

Jak do siebie pasują :1luvu: Także kolorystycznie :1luvu:
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Wto lip 04, 2017 14:01 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Syn u Gutek.Komisja ds Syna dzis

Gutek pisze:Obrazek (...)

Yin i yang :)

Obrazek

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Wto lip 04, 2017 14:04 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Syn u Gutek.Komisja ds Syna dzis

Wojtek pisze:
Gutek pisze:Obrazek (...)

Yin i yang :)

Obrazek

dokladnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto lip 04, 2017 14:32 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Syn u Gutek.Komisja ds Syna dzis

Piękne imię, fantastyczne zdjęcia! :1luvu:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto lip 04, 2017 14:33 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Syn u Gutek.Komisja ds Syna dzis

Czujny ten Syn. Co mu robisz zdjęcie śpiącemu to się patrzy.
Dziecko-Niespodzianka: viewtopic.php?f=1&t=180110

Trivia

Od: Pt maja 12, 2017 9:05

[poprzednia][następna]