nata1997 pisze:Możecie mi napisać opinie o tych mlekach i stwierdzić, które jest najlepsze?
1) Milvet
2) Conve
3) Farmfood
4) Royal Canin BabyCat
Proszę chociaż o krótkie opinie

Jeżeli masz ograniczone środki korzystaj z tego co daje Ci forum. Kocia Mama wysyła Ci Conve więc wykorzystaj je. Conve stosunkowo często pojawia się na miau w wątkach dotyczących odchowania kociąt. Naprawdę ufałabym tutaj dziewczynom. Dowód, to odchowane maleństwa ! Tak naprawdę cudem jest odchować kocie, butelkowe maleństwo bez matki.
Nie dziwię się, że dziewczyny tracą już cierpliwość, bo ciągle powtarzasz te same pytania, rozumiem, że się martwisz, ale z drugiej strony one naprawdę odchowały te maluchy, co jak wspomniałam jest cudem!
Przepis nawet dla zupełnego laika, niezaangażowanego obecnie w odchowanie kociąt jest prosty : miałaś podawać sok z buraków kilka kropel do pokarmu, tymczasem starać się o zdobycie conve + koziego mleka. To nie są "lekarstwa" tylko naturalne składniki, co najważniejsze sprawdzone w praktyce, więc krzywdy na pewno nie zrobią.
Logiczne jest, że mały kotek potrzebuje jak najtreściwszego, bogatego w składniki odżywcze pokarmu, dziewczyny podają Ci przepis na taki pokarm przyswajalny przez takie małe kocie. Sprawdzony przepis!
mleko zastępcze jak dla mnie to ściema, mój młody miał po tym kosmiczne zaparcia. Proszek wychodził w postaci nie przetrawionej.
Convelasence z mlekiem kozim dla malucha. Ja dawkowałam 4 łyżki mleka na łyżkę conve, rościeńczałam mlekiem jak była za gęste jeszcze. Conve mieszalam z mlekiem jak było zimne, później podgrzewałam lekko.
viewtopic.php?f=1&t=176734&p=11589089&hilit=Milvet#p11589089Z tego co widzę na Miau opinie itp. taki szybki rekonesans z ciekawości wybrałabym Conve + kozie mleko.
Tutaj wątek o skutecznym odchowaniu kilku maluchów :
viewtopic.php?f=1&t=176734&hilit=Milvet&start=15