Tygodniowy Kotek POMOCY! SAMI[*] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 23, 2017 8:43 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

nata1997 pisze:
KociaMama44 pisze:Rozumiem, że się martwisz o malucha, ale (!): Wszystko już zostało napisane Nata w sprawie mleka do karmienia. Przeczytaj jeszcze raz wątek ZE ZROZUMIENIEM. Nikt nie będzie w kółko pisał tych samych rzeczy bo naprawdę cierpliwość się wyczerpuje.

zapytać nie mogę? spytałam tylko,które najlepsze bo Milva napisała

Malucha trzeba zacząć karmić odpowiednio, czyli mlekiem w proszku bardziej wartościowym takim jak Farmfood lub KMR.
A jeśli ciebie na te preparaty nie stać, tańszym rozwiązaniem jest właśnie mleko kozie z kartonika z Convalescence. Do tego warto dodawać i tak trochę siary w proszku, szczególnie koziej. Nie ma innego sposobu na odchowanie silnego, zdrowego kotka.

No to chciałabym wiedzieć jakie byłoby najlepsze i odpowiedniejsze z tych 4

Ależ tutaj masz odpowiedź.
Dziewczyno!!!
CZYTAJ!!!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 23, 2017 8:49 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Milvetem podobno karmi jopop (inf. znaleziona na forum), może ją zapytaj jeszcze.
Conva + mleko kozie: pozytywne opinie opiekunów kociąt i dowody w postaci odchowanych, zdrowych kotów. :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Pt cze 23, 2017 9:28 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Kotimont pisze:Milvetem podobno karmi jopop (inf. znaleziona na forum), może ją zapytaj jeszcze.
Conva + mleko kozie: pozytywne opinie opiekunów kociąt i dowody w postaci odchowanych, zdrowych kotów. :ok:

jopop jest nie dostępna w tej chwili. Mało bywa na forum z powodów róznych.
Poaz tym już WSZYSTKO zostało powiedziane i nie ma co mieszać.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 23, 2017 9:32 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

nata1997 pisze:Możecie mi napisać opinie o tych mlekach i stwierdzić, które jest najlepsze?
1) Milvet
2) Conve
3) Farmfood
4) Royal Canin BabyCat
Proszę chociaż o krótkie opinie :)

Jeżeli masz ograniczone środki korzystaj z tego co daje Ci forum. Kocia Mama wysyła Ci Conve więc wykorzystaj je. Conve stosunkowo często pojawia się na miau w wątkach dotyczących odchowania kociąt. Naprawdę ufałabym tutaj dziewczynom. Dowód, to odchowane maleństwa ! Tak naprawdę cudem jest odchować kocie, butelkowe maleństwo bez matki.
Nie dziwię się, że dziewczyny tracą już cierpliwość, bo ciągle powtarzasz te same pytania, rozumiem, że się martwisz, ale z drugiej strony one naprawdę odchowały te maluchy, co jak wspomniałam jest cudem!
Przepis nawet dla zupełnego laika, niezaangażowanego obecnie w odchowanie kociąt jest prosty : miałaś podawać sok z buraków kilka kropel do pokarmu, tymczasem starać się o zdobycie conve + koziego mleka. To nie są "lekarstwa" tylko naturalne składniki, co najważniejsze sprawdzone w praktyce, więc krzywdy na pewno nie zrobią.
Logiczne jest, że mały kotek potrzebuje jak najtreściwszego, bogatego w składniki odżywcze pokarmu, dziewczyny podają Ci przepis na taki pokarm przyswajalny przez takie małe kocie. Sprawdzony przepis!
mleko zastępcze jak dla mnie to ściema, mój młody miał po tym kosmiczne zaparcia. Proszek wychodził w postaci nie przetrawionej.
Convelasence z mlekiem kozim dla malucha. Ja dawkowałam 4 łyżki mleka na łyżkę conve, rościeńczałam mlekiem jak była za gęste jeszcze. Conve mieszalam z mlekiem jak było zimne, później podgrzewałam lekko.

viewtopic.php?f=1&t=176734&p=11589089&hilit=Milvet#p11589089

Z tego co widzę na Miau opinie itp. taki szybki rekonesans z ciekawości wybrałabym Conve + kozie mleko.

Tutaj wątek o skutecznym odchowaniu kilku maluchów :
viewtopic.php?f=1&t=176734&hilit=Milvet&start=15

karolink

Od: Pon paź 09, 2006 20:40

Post » Pt cze 23, 2017 10:52 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

karolink pisze:
mleko zastępcze jak dla mnie to ściema, mój młody miał po tym kosmiczne zaparcia. Proszek wychodził w postaci nie przetrawionej.
Convelasence z mlekiem kozim dla malucha. Ja dawkowałam 4 łyżki mleka na łyżkę conve, rościeńczałam mlekiem jak była za gęste jeszcze. Conve mieszalam z mlekiem jak było zimne, później podgrzewałam lekko.

Karolink, przecież ja to już pisałam Cytowałam dokładnie ten sam cytat! ILE RAZY MOŻNA PISAĆ TO SAMO?? :201436
Ostatnio edytowano Pt cze 23, 2017 12:06 przez Bastet, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt cze 23, 2017 11:33 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

nata1997 pisze:
Te Farmfood jest chyba lepsze dla takich kotów niz conve?

Nie, nie jest lepszy.
Lepszy od Convalescence jest KMR, ale bardzo drogi.
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Pt cze 23, 2017 11:38 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

nata1997 pisze:Możecie mi napisać opinie o tych mlekach i stwierdzić, które jest najlepsze?
1) Milvet
2) Conve
3) Farmfood
4) Royal Canin BabyCat

Milvet i Royal to taki sam szajs jak kitty Milk, Dolfos Milk i dziesiątki innych gównianych preparatów, które koło prawdziwego mleka nawet nie stały.
Farmfood jest dobry.
Jednak o wiele lepsze przyrosty wagowe i lepsze kupy uzyskasz po kozim mleku z kartonika z proszkiem Convalescence :roll:
Mam nadzieję, że powtarzam się po raz ostatni....
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Pt cze 23, 2017 11:48 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

milva b pisze:
1) Milvet
2) Conve
3) Farmfood
4) Royal Canin BabyCat

Milvet i Royal to taki sam szajs jak kitty Milk, Dolfos Milk i dziesiątki innych gównianych preparatów, które koło prawdziwego mleka nawet nie stały.
Farmfood jest dobry.
Jednak o wiele lepsze przyrosty wagowe i lepsze kupy uzyskasz po kozim mleku z kartonika z proszkiem Convalescence :roll:
Mam nadzieję, że powtarzam się po raz ostatni....

Ja bym napisała tak: JEDNAK O WIELE LEPSZE PRZYROSTY WAGOWE I LEPSZE KUPY!!!! UZYSKASZ PO KOZIM MLEKU Z KARTONIKA Z PROSZKIEM CONVALESCENCE!!!!!

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Pt cze 23, 2017 12:17 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

:201435 :201427 :201416 :201429
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt cze 23, 2017 12:18 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

:201468
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt cze 23, 2017 12:23 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Słuchajcie, a tego conva z kozim mlekiem to 6tygodniowym też mogę podawać jeszcze? Dostają bez koziego mleka i bardzo lubią, pasztety też po trochu wprowadzam.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt cze 23, 2017 12:23 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

możesz

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pt cze 23, 2017 12:28 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

A to kozie wprowadzać stopniowo? Chodzi mi o to że teraz conva rozrabiam w wodzie, czy od razu rozrabiac w kozim mleku czy mieszać z wodą?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt cze 23, 2017 12:34 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Marzenia11, na kozie mleko z Convem nie ma limitu wiekowego :wink:
Moi chłopcy półroczni, jako że odchowani bez pomocy kociej matki, mnie mają za mamę i nadal przed snem wołają o smoka.
Wieczorem dostają więc jeszcze mleczko strzykawką. To je uspokaja i daje im poczucie bezpieczeństwa.
Żaden z moich butelkowych kociaków nie ma choroby sierocej, nie ssie kocyków i nie udeptuje. Po prostu karmię je mlekiem tak długo jak tego potrzebują do prawidłowego rozwoju psychicznego i fizycznego.

I możesz Conva od razu zmieszać z mlekiem kozim, nie zdarzyło mi się by którykolwiek kot, a czasem dorosłe dopijają resztki po kociakach, dostał od tego rozstroju żołądka.
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Pt cze 23, 2017 12:42 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Ok dzięki.

Marzenia11

[poprzednia][następna]