OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 08, 2017 8:46 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Się zaczytałam....

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Czw cze 08, 2017 8:51 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Asiu :( :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw cze 08, 2017 13:12 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Ekhem, sie zapowietrzyłam nad głupotą własną. Nad życzeniowym spostrzeganiem świata.
Letę sobie i letę kolumnowymi nozynkami przebierając ku aptece gdzie recepty chciałam wykupić. Wzrok omiata okolicę. Zerka na przycięte gałązki więdnące na chodniku, widzi znajoma panią z petem w ustach, zerka na oszałamiające (ponoć) przeceny na torby. Nawet jeden wór w kolorze wściekłego błękitu mnie wpadł w to oko latające. Ale ceny nie było widać przez szybkę. Jeno ta karteczka o promocji dyndała. Za wcześnie było. Bieżam dalej i dalej. Nagle czytam szrot za 10 zeta 8O Szrot? tutaj? No nie...Naostrzam tęczówki i czytam już prawidłowo, choć ze smutkiem szort za 10 zeta :placz:
Ostatnio edytowano Czw cze 08, 2017 18:53 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw cze 08, 2017 15:51 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Asiu - głodnemu chleb na myśli a spragnionemu tanich części szrocik :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 08, 2017 19:07 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Co to za durny wyraz "szort "?
Nawet dla mnie durnowaty :oops:

Zakupiłam w Rossmanie torbę tacek i saszetek. Spotkałam p. Teresę czyniacą to samo. Wszyscy się dowiedzieli po co pakujemy koszyki dobrociami :mrgreen: Głośna była. Wymiana zdań w tłumie ludzi na temat co kot dziki lubi najbardziej musiała dziwnie wyglądać. Przedstawienie na tym się nie skończyło. Przydybałam wózek z towarem gdzie tacki najulubieńsze były. Te z dwoma gówngówniarzami. Brakło ich na półkach. Żeśmy przetrzepały wsio. Panią wózkwą zapytałam czy mogę kilka sztuk wziąć. Mogłam. Gębę rozdarłam wołając PT. Przebiegała i ogołociła resztę. Kobieta w akcie desperacji pchała koszyk chcąc nas się pozbyć. I pozbyła. Jak karton pusty został. Zapomniałam przez to czyścika do patrzałek kupić. Trudno. Świat ładniejszy będzie. Chyba.
Idę kota szukać. Nie wiem, która opcja mi pasi.
Obrazek

ASK@

Post » Czw cze 08, 2017 19:55 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Szrot jest z niemieckiego (złom).
Jeśli masz okulary z antyrefleksem, to nie używaj czyścików z alkoholem, bo się zetrze antyrefleks. Wtedy najlepiej czyścić je z użyciem płynu do mycia naczyń.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 08, 2017 21:27 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Ale i ja nie wiem, co to jest szort
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw cze 08, 2017 21:39 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

MalgWroclaw pisze:Ale i ja nie wiem, co to jest szort

Szorty? :strach:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Pt cze 09, 2017 8:14 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

waanka pisze:
MalgWroclaw pisze:Ale i ja nie wiem, co to jest szort

Szorty? :strach:

Zgadza się. To chodziło o szorty. Gdyby nie anorektyczne manekiny co na chudych pośladach miały wciągnięte kolorowe , skąpe gaciorki nie domyśliłabym się.
Mamy mnogo dziwnych i nie spotykanych słów, reklam, nazw.

Przeszukałam okolicę wczoraj za kotem. Za wcześnie było. Psów na spacerach pełno. Ludzi także. Spotkałam Czrusia. Kota wychodzącego. Sam sobie załatwił dom jak trafił na kotłownię. Przyszedł jak większość z nich, z niebytu. Zamelinował się na balkonie u pewnej pani i ta pani go przygarnęła. Wykastrowany został w Koterii. Co nie oznacza, że z darmowych śniadań zrezygnował. To miły kot. Strasznie się ucieszył jak mnie zobaczył. Z wzajemnoscią. Bardzo lubię tego kota. Powitaniom końca nie było. Była też bura kociczka. Wychodząca. Siedziała pod autem i z pewnym zdziwkiem na Czarusia zerkała. Wygibasy jego mocno ją konfundowały. To kolejna kociczka lokatorów co to wypuszczają futro bo wolności zaznać musi. Była i śliczna niebieska koteczka. Także wychodząca. I nowy kocik, już przeze mnie widziany. Biało-bury ale doroślak. Też chyba czyjś. Prócz Czarusia żadne z nich nie chciało ze mną gadać. Choć saszety Czaruś i "spod auta" zjedli. Młodego nawet śladu.

Dziś z Ogonek z kotłowni jakby lepiej. Jadłą z apetytem. Czarna Kropcia strasznie się na mój widok ucieszyła. Ogonek dostał nery. Ona wątróbkę. Lubi ją bardziej. Mam wrażenie ,że to paszcza. Ale poobserwujemy. Noszę do pracy pojemniki, pojemniczki, saszeteczki, torby i torbeczki... jak jakaś menelówka. Ten pojemnik tutaj, tamten tam. Tam lubią to. Tam tamto. Po drodze zaczęłam dokarmiać w miejscu gdzie kiedyś to robiłam. U "szalonej karmicielki". Tej co karmę sprzedawała. Są koty i czekają. Z dnia na dzień, na kicianie, większa ilość przychodzi.
Kudłacza nie ma. Bywało, że wiele tygodni się nie pokazywał. Jednak mam wrażenie, że teraz jest inaczej. Przeszukałam cały teren kotłowni. Jedzenie tam jest nie ruszone. Miejsca gdzie prawdopodobnie bytował nie tknięte. Widać to po nowych kocykach gdzie nawet deczka kłaczków nie ma. Wejście do podziemi także jest nie zmienione. Zarzuciłam na złozoną tam watę szklaną frotowe prześcieradło i jest takie jakie było. No, brudniejsze. Kot widmo. Uciekający na samo zerknięcie w jego stronę. Wolał nie jeść niż być obok ludzi. Wszelki szelest, hałas, głośna rozmowa ...powodowały paniczny odwrót. Kolejny futrzak co znikł. Był i nie ma. Tyle istnień przepadło bez wieści. Cholerny świat.
Obrazek

ASK@

Post » Sob cze 10, 2017 12:03 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Gawronek się odezwał. A raczej jego Duża. Chwaliła Gawrosia bardzo, że taki miły, mruczący i bardzo lubi się czesać. Wszędzie wejdzie i sprawdzi. Że taki mądry z niego dzieciak, że umie wszystko powiedzieć, bardzo jest asertywny, zakumplował się już z Rysiem.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

ASK@

Post » Sob cze 10, 2017 12:18 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Gawronku
:201461
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob cze 10, 2017 16:13 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Super, że się już tak zadomowił i trafił na takiego miłego i wesołego kolegę.
Myślę, że będą mieć chłopaki wielką przyjaźń i nie będą się nudzić. :D
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob cze 10, 2017 19:39 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Dziewczyny pomoc potrzebna w pomyśle na karmienie kota.
Sorry Asiu.

Kot 11 lat i 5 miesięcy diagnoza - ostre zapalenie nerek, torbiel 6 cm na wątrobie :( nie chce nic jeść, dużo pije, dokarmiany strzykawką w lecznicy i w domu-POMYSŁY na cito co dać żeby jadł. Urynary HD ma przepisane, bierze antybiotyki, zero mięsa. :( Chowa się pod łóżko, wychodzi tylko wypić- taka reakcja po pobycie w lecznicy.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Sob cze 10, 2017 20:43 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

meg11 pisze:Dziewczyny pomoc potrzebna w pomyśle na karmienie kota.
Sorry Asiu.

Kot 11 lat i 5 miesięcy diagnoza - ostre zapalenie nerek, torbiel 6 cm na wątrobie :( nie chce nic jeść, dużo pije, dokarmiany strzykawką w lecznicy i w domu-POMYSŁY na cito co dać żeby jadł. Urynary HD ma przepisane, bierze antybiotyki, zero mięsa. :( Chowa się pod łóżko, wychodzi tylko wypić- taka reakcja po pobycie w lecznicy.

!!!
Każdy pomysł na wagę życia :!:
Niech go nie wyciągają i dadzą spokój. Dadzą czas na odetchnie. Niech ma czas. Niech z nim siedzą, gadają i normalnie się zachowują. On musiał nieźle się stresować tym pobytem w lecznicy. Biedny kot.
Obrazek

ASK@

Post » Sob cze 10, 2017 22:19 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Nie wyciągają, sam wychodzi, jest taki śliczny :( Henio. Karmią na siłę strzykawką jakiś pasztet Whiskasa, nic innego nie chce :(
Obrazek
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

[poprzednia][następna]