Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.18- 3 maluszki w DT :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw maja 11, 2017 10:23 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.18- Daisy po sterylce

MonikaMroz pisze:Za Daisy :ok:
Za Jakea :ok:

:1luvu: :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw maja 11, 2017 10:36 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.18- Daisy po sterylce

Jak tam młoda dzisiaj?? Ma kubraczek ??
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw maja 11, 2017 10:52 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.18- Daisy po sterylce

MonikaMroz pisze:Jak tam młoda dzisiaj?? Ma kubraczek ??

byliśmy rano na kontroli, dostała jeszcze zastrzyk przeciwbólowy, ranka w porządku, choc bałam się trochę, bo wczoraj trochę ją wylizywała
przy cięciu bocznym nie zakłada się kaftanika, chyba , ze kot bardzo by się interesował szyciem, ale ranka jest malutka, ma założone dwa szwy

tak to wygląda
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw maja 11, 2017 14:03 przez mir.ka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw maja 11, 2017 10:59 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.18- Daisy po sterylce

Gosiagosia pisze:
mir.ka pisze:Daisy teraz śpi :)
Dżekusiowi wyszły bardzo złe wyniki :cry: Gorsze niz miał jesienią. A tak staram sie pilnować tego co je :( Choć ostatnio to nawet z jedzeniem było gorzej bo mu nic nie smakowało. Dostał tym razem leki na wątrobę, zobaczymy czy będzie poprawa, być może już będzie musiał cały czas brać :(

Mireczko pesoloza i zwierzaki dotyczy, dobrze że Daisy dobrze zniosła sterylke. :201461 :1luvu:

Daisy dobrze zniosła narkozę i wybudzała się bez problemu, na szczęście, bo pamiętam jak było z Rudzią ona ciężko znosiła narkozę, a miała dwie, na sterylkę i rwanie ząbków :(
Dobrze wiedzieć ,że Dżekuś ma peselozę a nie nic gorszego :lol: :lol: :lol:
Obrazek

mir.ka

Post » Czw maja 11, 2017 11:00 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.18- Daisy po sterylce

Zefir pisze:To super, że wszystko przebiegło bezproblemowo i Daisy już w domu :ok:

całe popołudnie i wieczór przespała, a dzisiaj już w miarę dobrze się czuje choć jeszcze nie rozrabia w swoim stylu :)
Obrazek

mir.ka

Post » Czw maja 11, 2017 11:01 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.18- Daisy po sterylce

agusialublin pisze:Kciuki za Daisy :ok: :ok: :ok:
niech szybko dochodzi do siebie :D

jeszcze dzień, dwa i będzie biegać :)
Obrazek

mir.ka

Post » Czw maja 11, 2017 11:12 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.18- Daisy po sterylce

Kotina pisze:Potrzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia ślicznotki Daisy :ok: :ok: :ok: :ok:
też wydaje mi się taka malutka, młodziutka a już sterylka .... ale może lepiej aby to miała już za sobą :D

Dżekuś w jaki jest wieku ?
Biedna psinka, ale często przy niewielkich niedomaganiach właściwa karma pomaga ...
Leki na wątrobę też są wyjątkowo skuteczne ..... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Ja też nie bardzo chciałam Daisy tak wcześnie sterylizować, właśnie z tego powodu ,że ona taka drobna, jednak zdecydowałam się bo mogłaby nam następnąrujką pokrzyżować plany urlopowe.
Dżekuś podobno jest ze stycznia 2005 roku, czyli skończył 12 lat, ale nie wiemy dokładnie, tak ma w swojej książeczce. Jego problemy z układem trawiennym wyszły już w ubiegłym roku, jak miał robione kompleksowe badania po adopcji. Cały czas dostaje lekkostrawne karmy i z niską zawartościa tłuszczu, bierze też Essentiale forte na wspomaganie wątroby, niestety teraz okazało się ,że to za mało i dostał tabletki Epato 1500 plus na podleczenie wątroby. Ma też w bardzo kiepskim stanie ząbki, powinien mieć je usunięte, niestety nie można go operować, na razie ma też tabletki, zeby usunąć stan zapalny dziąseł, który się pojawił od kamienia.
Obrazek

mir.ka

Post » Czw maja 11, 2017 14:07 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.18- Daisy po sterylce

Elenka wczoraj była ciekawa co to zrobili Daisy i ją obwąchiwała
Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Czw maja 11, 2017 14:09 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.18- Daisy po sterylce

Rudzia chyba miała ochotę wybrać się do weta :wink:
Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Czw maja 11, 2017 14:12 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.18- Daisy po sterylce

wygrzewanie wyliniałego futerka i starych kości w słoneczku, to jest to co pieski bardzo lubią :)
Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Czw maja 11, 2017 14:27 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.18- Daisy po sterylce

Dzisiaj w trakcie robienia zdjęć w ogródku odkryłam , że mamy lokatora :wink: Pod jabłonią , między kwiatkami zauważyłam jakąś kupkę liści i zeschniętej trawy. W pierwszej chwili podejrzewałam męża, że zamiast usunąć skoszoną trawę to zagrabił ją w jedno miejsce. Tylko dlaczego :roll: Zaczęłam to zbierać gołymi rękami i jakie było moje zdziwienie, jak poczułam coś mocno kłującego co w dodatku oddychało 8O Okazało się ,że to jeż zrobił sobie spanko :D Zrobiłam mu fotkę i przykryłam go ponownie, niech odpoczywa :)

oto on
Obrazek

prawie nie różni się od trawy, ale jak się dobrze przyjrzeć to widać kolce, jaśniejsze na końcach
Obrazek

mir.ka

Post » Czw maja 11, 2017 14:33 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.18- Daisy po sterylce

mir.ka pisze:wygrzewanie wyliniałego futerka i starych kości w słoneczku, to jest to co pieski bardzo lubią :)
Obrazek

Nie tylko pieski lubią się wygrzewac 8) ja też :ryk:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw maja 11, 2017 14:34 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.18- Daisy po sterylce

Gosiagosia pisze:
mir.ka pisze:wygrzewanie wyliniałego futerka i starych kości w słoneczku, to jest to co pieski bardzo lubią :)
Obrazek

Nie tylko pieski lubią się wygrzewac 8) ja też :ryk:

a dzisiaj nareszcie piękny wiosenny , słoneczny dzień :D
Obrazek

mir.ka

Post » Czw maja 11, 2017 14:55 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.18- Daisy po sterylce

mir.ka pisze:Dzisiaj w trakcie robienia zdjęć w ogródku odkryłam , że mamy lokatora :wink: Pod jabłonią , między kwiatkami zauważyłam jakąś kupkę liści i zeschniętej trawy. W pierwszej chwili podejrzewałam męża, że zamiast usunąć skoszoną trawę to zagrabił ją w jedno miejsce. Tylko dlaczego :roll: Zaczęłam to zbierać gołymi rękami i jakie było moje zdziwienie, jak poczułam coś mocno kłującego co w dodatku oddychało 8O Okazało się ,że to jeż zrobił sobie spanko :D Zrobiłam mu fotkę i przykryłam go ponownie, niech odpoczywa :)

oto on
Obrazek

prawie nie różni się od trawy, ale jak się dobrze przyjrzeć to widać kolce, jaśniejsze na końcach

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ale zazdroszczę odkrycia :D Jeże są takie cudowne :) Ale kochany śpi sobie pod kołderką :love: :love: :love:
Ooo też bym chciała kawałek ogródka :)

Daisy jaka biedna z dziurą w brzuszku, ale szybko zarośnie i się o tym zapomni raz na zawsze :mrgreen:

Dżeki korzysta z uroków majówki :mrgreen:

Rudziu na wycieczkę Ci się zachciało? :)

ps. aż zawołałam męża, żeby mu pokazać i opowiedzieć co znalazłaś-śmiał się i też był zachwycony :mrgreen:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw maja 11, 2017 17:44 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.18- Daisy po sterylce

mir.ka pisze:
MonikaMroz pisze:Jak tam młoda dzisiaj?? Ma kubraczek ??

byliśmy rano na kontroli, dostała jeszcze zastrzyk przeciwbólowy, ranka w porządku, choc bałam się trochę, bo wczoraj trochę ją wylizywała
przy cięciu bocznym nie zakłada się kaftanika, chyba , ze kot bardzo by się interesował szyciem, ale ranka jest malutka, ma założone dwa szwy

tak to wygląda
Obrazek

Faktycznie super małe cięcie - brawo dla weterynarza :ok:

No, faktycznie z Dżekusiem jeszcze trzeba będzie pochodzić do weta, oby mu leki pomogły szybciutko :ok: :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

[poprzednia][następna]