OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 05, 2017 7:54 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

pani nie słuchała. Norma.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt maja 05, 2017 9:42 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

MalgWroclaw pisze:pani nie słuchała. Norma.

Nie słucha i by nie słuchała. Zapewne. Ale to "potencjalnie dobry dom" wedle niektórych standartów adopcyjnych. :wink: A ja zwierzaków mam sporo. Więc co? Mam oddać swego wymuskanego kota tylko dlatego ,że ktoś dobrze gada? To nie do Ciebie Małgoś. Taka refleksja mnie naszła.Szlag mnie trafia samą myśl o tym. Sieję domy. Sprawdzane są w każdą stronę. A i tak nie ustrzegłam się wpadki takiej jak np Beza. A co by było gdyby tak każdego kota każdemu dobrze brzmiącemu oddać. Ile bym nerwów jeszcze straciła? Ile kotów by zaginęło bez wieści? Ile by się wycierpiało. Wiem ,są wypadki. Ale taki wypadek można zminimalizować przez dobrze zorganizowaną adopcję. Czy ilość zwierząt am znaczenie? Ma. Jest tylko kilka "tylko". Po co ratowac koty jeśli się ich pozbywac mamy. Ot tak, lekuśno i bez zastanowienia. Czemu się wypłakuję? Ano bo co i raz mam wątpliwości. A powyższe to moje głośne myślenie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 05, 2017 10:06 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Wiem, że nie do mnie, ja nie zabiegam ładną gadką o kota od Ciebie :wink:
o zabawki też nie :wink: :wink:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob maja 06, 2017 8:21 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Wróciłam z obchodu i zakupów. Ugotowana jestem. Zaspałam. Jeśli można tak powiedzieć. Zamiast o piątej wstałam o szóstej. Dziki czekały. Szyla aż wyszła na przeciw. Teraz łapie oddech i biorę się za sprzątanie.
Wczoraj Fartek był u weta. Uszy. Niby lepiej ale dla mnie capią jeszcze " chorobą ". Dostał kolejny antybiotyk.
Gawronek też był. Nie stawił się na śniadanie. Miał stan pod gorączkowy. On jest chyba ostatnim z serii " lewe oko się babra ". Kropienie pomogło. Ale ja mądra inaczej okno otworzyłam a on wietrzył się. Tylko własną pięścią się ubić.
Lecę po ścierę.
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 06, 2017 9:14 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

nie dodam ludzkich mondrości wysłuchanych ostatnio, bo nie mam siły
ludzkie, osobnicze lekceważenie rozmówcy i jego argumentów/wymagań/pytań itd.
tzw. wdupiemienie aby dostać to co chcę, rozwala mnie psychicznie cały czas i non stop
wczoraj dokopały mi dodatkowo przesądy
widać cały kraj ma podobnie w tej kwestii
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob maja 06, 2017 10:41 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Wczoraj rozmawiając z mimbla64 stwierdziłam, po raz któryś, że gdyby mi ktoś takie bajki kiedyś opowiadał jak ja słyszę to nigdy bym nie uwierzyła w bezmyślność, okrucieństwo i głupotę ludzi.
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 06, 2017 10:46 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

MalgWroclaw pisze:Wiem, że nie do mnie, ja nie zabiegam ładną gadką o kota od Ciebie :wink:
o zabawki też nie :wink: :wink:

:mrgreen:
Jak dla mnie nikt nie musi być miły. Nie muszę go lubić. Ma być dobrym domem dla mojego tymczasa. Spełniać warunki o jakie proszę. Co śmieszne osoby strasznie egzaltowane i słodkie wzbudzają moją niepewność. Tylko tyle i aż tyle.
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 06, 2017 11:20 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Tak. Miły dla mnie być nie musi. Ale dla kota musi.
Miły czasem nie jest egzaltowany. Bardzo nie lubię egzaltacji w żadnych relacjach, za dużo jej widuję.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob maja 06, 2017 14:42 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Grzmi. Bardzo.
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 06, 2017 15:29 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

U nas słońce i ciepło. Ciekawe czy gromy dojdą..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob maja 06, 2017 17:52 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Pada. Na ciemnym niebie rozjaśnianym błyskiem szybują jaskółki. Tną powietrze jak małe groty. Piękne.
Zmokłam. Weszłam do lasu robiąc radycyjne koło. Widać, że majówka. Wszędzie zadadzone puszki i butelki. Wiosenny deszczyk podleje i wykwitnie nowe piewsko. Z dala zauważyłam zrytą przez dziki w ziemię. A ta grządka ochraniana była przez damskie parasolisko. Okazało się, że pod nią leży młody człowiek. Na kurtce babskiej. Obok torebka też babska, puszki po piwie, nóż wbity w ziemię. No no, ubić tym nie można ale uśmiech przedłużyć to i owszem.Przeszłam. Ale wróciłam. Stoję i wlepiam gały we kadłuba młodego. Oddycha. Myślę. A to nie łatwe. Po nachyleniu się nad nim mogę zostać ucapiona. Ramiona młode. Wypadałoby się bronić :mrgreen: Ale czy tak można? Potrzepię za buty. Ale co będzie jeśli Bruce Lee się w nim obudzi. Kopniak może lico mi uszkodzić albo co innego. Dobra. Ruszam. Stopką trykam mu jego stopki. Jojczę " eee chłopcze, żyjesz?" Gotowa do odskoku zerkam na boki. Zwłok leży i milczy. Odrobinę się zbliżyłam bardziej i bardziej trykam nożynki dzieciaka. Tekst ten sam mi płynie z ust korali ale głośniejszy. Uff. Dzieciak poruszył się. Zebrał łapki pod policzek i wysepleniło mu się, że nic mu nie jest. Całkiem przytomnie.Czeka na dostawę co poszła do sklepu. Nie chciał rodziny, policji, pogotowia. Poszłam swoją drogą. Wszak nie będę się szarpać. Jeszcze się oglądałam za nim czy nie goni mnie i mych wdzięków. Zastanawiałam się czy dobrze robię zostawiając go. Ale minęłam dostawców z pełnymi siatami więc dupeczkę swą migiem wprowadziłam dalej.
Majówka pełną paszczą .
Obrazek

ASK@

Post » Nie maja 07, 2017 20:04 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Wspomnień czar

Rózia. Jej Duża pisze
...Rózia ma się wspaniale. Jest zwinna, pocieszna i tulasek. Urosła bardzo. Zrobiła się długa ale linie zachowała szczupłą co jest dziwne przy jej apetycie istna modelka. Towarzyszy mi wszędzie co będzie widać na zdjęciach. Gdy biorę prysznic lub suszę włosy wskakuje na kaloryfer i pilnie obserwuje. Odprowadza mnie do drzwi gdy wychodzę do pracy. Jak wracam wskakuje mi na ramię i mizia noskiem, a jak pięknie mruczy.Oczywiście ma w tym interes - jedzonko :) ale i tak to urocze i cudowne. Motek jak to facet czułością nie emanuje ale zdarza mu się rywalizować z Rózią o moją uwagę i pieszczoty. Nie mogę wyjść z podziwu jak udało się kotom zawojować serce takiej zatwardziałej psiary jak ja. A i jeszcze ciekawostka nie wiem skąd moje koty to wzięły ale naganiają mnie do spania. Jak za długo siedzę przy laptopie zaraz się kręcą wokół mnie. Łapkami i łebkami domagają się ode mnie pozycji horyzontalnej.Prym w tym wiedzie oczywiście Rózia, a Motek jako leniwiec z natury chętnie korzysta. Tak układają mnie do snu i nie ma wyjścia :)...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

z Motkiem jak była malutka
Obrazek
Obrazek

ASK@

Post » Nie maja 07, 2017 20:09 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Asiu, a ile to już czasu minęło od adopcji Rózi?

Koteczka ma cudną opiekunkę, taką ciepłą i dobrą osobę, która zapada w pamięć.
To jedna z milszych wizyt przedadopcyjnych, na której byłam.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie maja 07, 2017 20:15 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Od czerwca 2014 są razem.
Boże, jak ten czas leci.
To był cudny miot. Nasza wet ciągle ich wspomina.
A ja ich ciągle pamiętam jak malusie i z zapaćkanymi oczami, wyciągam spod kamienia.
Obrazek

ASK@

Post » Nie maja 07, 2017 20:27 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

pytanie o Gawronka na olx

Czy aktualne?

dzisiaj, 20:38 Twoja odpowiedź

tak

Przeczytana 26 min. temu

Wysłane z telefonu dzisiaj, 20:54 30051960

Prosze adres jutro o 17 bende po kotkę ?
Zablokuj użytkownika

Wysłane z telefonu dzisiaj, 20:55 30051960

Chyba ze jest szansa odbioru na Targuwku? Lub blizej targuwka? Pozdrawiam

Nic dodać nic ująć. Pisze się i pisze i liczy, że czytają panie/panowie. Zero czytania ze zrozumieniem.
Dziś podziękowano mi już za adopcję kota zaraz po tym jak odmówiłam takowej. :mrgreen: Same niepowodzenia. :placz:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]