OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 02, 2017 11:15 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Kciuki są.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto maja 02, 2017 11:35 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Dzięki.
Dzień umyka szybko a ja z robotą ciągle w lesie.
Miałam nie gotować zupy bo bigos oszukany jest. Zajrzałam. Był. Z 5 kg kapusty została garstka. Wstawiłam zupę. Idę ziemniaki i włoszczyznę skrobnąć sobie. Jeszcze nie wiem co będzie w garze.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto maja 02, 2017 13:20 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

A w sumie lubisz gotować?
Ja nie , szczególnie dla siebie. Najbardziej bym chciała, zeby mi ktoś obiady gotował - wegetariańskie ofc. I zakupy robił jeszcze, bo zaczyna mnie to przerastać.
Za dużo jem. :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto maja 02, 2017 16:17 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Nie znoszę gotować. Moje "dania" to fantazyjna twórczość :mrgreen: Z reguły są to różne odmiany zup. Czasem muszę powiedzieć co jedzą bo trudno rozpoznać. Nie umiem gotować mało. Zawsze mi wyjdzie gar. I to gęstej. Nie uznaję polewajek uciekających z łyżek. Za rzadka to sypnę makaronu, ryżu...
Są dania, które ponoć mi wychodzą najlepiej. I czasem je gotuję. Danka zawsze wie czy to ja piekłam mięsa ...z powodu przypraw. :mrgreen: Sernik i szarlotka są mile widziane. Kiedyś był często robiony tort z czarnej jagody. Ale Danka już wyrosła a mnie chęci odeszły. No i karkowy w cebuli z sosikiem co ciągle jest w pożądaniu .Aaa i jeszcze bigos. Taki "prawdziwy". Czyli fantazyjny. I jeszcze racuchy drożdżowe z jabłkami czy innymi owocami. Ot, całe moje kulinarne wypociny.
Najlepiej ,tak jak ty, zjadłabym coś co ktoś zrobi. Nawet ziemniaki z wody tylko. Niech tylko je ktoś kupi, obierze, ugotuje, postawi pod nosem. Zjem!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto maja 02, 2017 17:11 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

ASK@ pisze:... zjadłabym coś co ktoś zrobi. Nawet ziemniaki z wody tylko. Niech tylko je ktoś kupi, obierze, ugotuje, postawi pod nosem. Zjem!

:lol: ooo taaak. I będę mówiła jak bardzo są smaczne i z serca podziękuję jeszcze za nie.
A teraz powiedzcie, że tesz tak macie. I już nie będę się czuła dziwadłem.

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Wto maja 02, 2017 18:14 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Też tak mamy :mrgreen:
Ogólnie ziemniaki jak są dobre - to są naprawdę dobre. A jak już jajko jeszcze, to jest spoko obiad. I koperek np.
Nie gotuję oczywiście mięs, więc jakby trochę więcej babrania z roślinami i jak już coś to najlepiej przynajmniej na 2 dni.

Co to jest tort z czarnych jagód??
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto maja 02, 2017 20:32 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Jak jeszcze jadałam mięcho, to bywalam u Asi na fasolce po bretońsku. Czasem i na wynos dostawałam. Genialna! :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto maja 02, 2017 20:56 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Agneska pisze:... bywalam u Asi na fasolce po bretońsku. Czasem i na wynos dostawałam. Genialna! :)

To ... mówisz, ciocia, że ... gdzie (tak dokładnie) mieszka ciocia Asia? Może być na PW. Obrazek :mrgreen:

ciotka59

Post » Śro maja 03, 2017 9:19 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Najgorsze, ze trzeba Asię uprzedzić, co by przygotowała dobroci. Ech, a jak ona zrobi specjalnie cos mięsnego? Złośliwa z niej baba w końcu. ;)
Ale, nie martw się Ciotka, jak powie, ze racuchów nasmażyła, to zaraz porozsyłam adres, spoko... ;)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro maja 03, 2017 10:07 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Agneska pisze:Najgorsze, ze trzeba Asię uprzedzić, co by przygotowała dobroci. Ech, a jak ona zrobi specjalnie cos mięsnego? Złośliwa z niej baba w końcu. ;)
Ale, nie martw się Ciotka, jak powie, ze racuchów nasmażyła, to zaraz porozsyłam adres, spoko... ;)

to nie zapomnij o mnie
z tym rozsyłaniem :smokin:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Śro maja 03, 2017 13:54 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Kinnia pisze:
Agneska pisze:Najgorsze, ze trzeba Asię uprzedzić, co by przygotowała dobroci. Ech, a jak ona zrobi specjalnie cos mięsnego? Złośliwa z niej baba w końcu. ;)

to nie zapomnij o mnie
z tym rozsyłaniem :smokin:

i ja, i ja!
nawet w DzieńMisia z wyrka się zwlokę i pomknę
i ziemniaki uwielbiam!
i lubię zmywać!
--- :smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro maja 03, 2017 13:59 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Racuchy! Obrazek

O mnie też nie zapomnijcie. :mrgreen:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro maja 03, 2017 14:05 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Obrazek
To co, organizujemy staropolski zajazd, czy ustawiamy się w peerelowską kolejkę?

ciotka59

Post » Śro maja 03, 2017 14:12 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

ciotka59 pisze:Obrazek
To co, organizujemy staropolski zajazd, czy ustawiamy się w peerelowską kolejkę?

niech się Aśka wypowie
no chyba, że Najazd Wikingów robimy...
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro maja 03, 2017 15:10 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Jako,że dzisiaj święto to tylko staropolski zajazd wchodzi w grę (córa właśnie w tv "Pana Tadeusza ogląda).
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

[poprzednia][następna]