Ja też mam zamiar coś wykwintnego podać w tym roku, przez trzy lata nie miałam gości na Wielkanoc (UK, choroba i rekonwalescencja

Właśnie też obmyślam co zaserwuję. Choć ostatnio jakaś leniwa się zrobiłam jak cholera

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Rowniezewan pisze:Podpisuję się po tym tekstem drobnym maczkiem pisanym
Birfanka pisze:Zaslinilam sie przez Was
Doczytalam o Nodim Cipku![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bosz, z tymi upiorami faktycznie idzie osiwiecRowniezewan pisze:Podpisuję się po tym tekstem drobnym maczkiem pisanym
Birfanka pisze::lol:![]()
![]()
Archiwizowanie mnie zastrzelilo, przyznaje.
casica pisze:Ale kamień spadł mi z serca, uff
casica pisze:
A teraz zabieram się za komponowanie świątecznego menu, musi być, jak zawsze, wyrafinowane. A może nawet szczególnie tym razem?![]()
Bo zważywszy jakie paroksyzmy agresji wywołuje to słowo wśród forumowych prostaczków, aż miło się wysilić
Amica pisze:casica pisze:Ale kamień spadł mi z serca, uff
Faktycznie, wielkie ufcasica pisze:
A teraz zabieram się za komponowanie świątecznego menu, musi być, jak zawsze, wyrafinowane. A może nawet szczególnie tym razem?![]()
Bo zważywszy jakie paroksyzmy agresji wywołuje to słowo wśród forumowych prostaczków, aż miło się wysilić
Ale chodzi o termin "świąteczne" czy "wyrafinowane"?
A ja w tym roku wybywam na święta do rodziny, zrobię tylko kilka prostych tradycyjnych dań i zabiorę ze sobą. W tym mazurki oczywiście. Czy ktoś może robił mazurek na waflach? Widziałam ostatnio w cukierni i zaintrygował mnie.
Lifter pisze:Niby kurak, a jajek brak.
gatiko pisze:Czterołapna, futrzana kura
Użytkownicy przeglądający ten dział: Marmotka i 95 gości