Nie rozumiem

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 18, 2005 0:14 Nie rozumiem

Przed chwila przyszla wiadomosc mailem, ze mam nowa wiadomosc, tymczasem gdy zalogowalam sie i sprawdzilam to stan jest taki jak byl. nowego nic nie mam. Czy to o to chodzi, ze mam czym predzej wyrzucic te co mam w skrzynce, bo obciazaja? Nie jest tego duzo, jakies 3 zdania....
pozdrowienia, nyoe
Zakladam nowy temat, bo bede miala jeszcze znacznie wiecej pytan technicznych, pozniej.

nyoe

Od: Wto lut 08, 2005 6:07

Post » Pt mar 18, 2005 0:22

Ktoś wysłał do Ciebie PW. Automat wysłał do Ciebie powiadomienie e-mailem, a potem autor PW rozmyślił się i skasował PW zanim je odebrałaś.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Wto maja 03, 2005 2:54

Teraz bedzie proba zdjecia. Gdzie sie je wklada? Zmniejszenie, to nie problem, potrafie, tylko chce znac parametry, do jakich mam zmniejszyc, oraz gdzie kliknac (w co), zeby wlozyc do postu. :?:

nyoe

Post » Wto maja 03, 2005 2:59

Jeżeli wysłaliśmy zdjęcie i chcemy umieścić je na forum link jaki poda nam serwer umieszczamy pomiędzy tagami bbcode [img]link[/img] np. Obrazek
Co to znaczy??????????????? Co to sa tagi bbcode?????
Czy ktos moze podac jakis przyklad, co konkretnie trzeba zrobic?
Poza tym co to znaczy umiescic je na forum link jaki poda nam serwer. Forum link????????? Umiescic zdjecie na forum link? Przepraszam, nie czepiam sie, ale nie rozumiem komputerowego jezyka polskiego.
Np mam zdjecie i co ? mam wyslac maila na forum miau ze zdjeciem w zalacznilu i czekac az serwer mi poda link? Czy tak, czy jeszcze inaczej??????????????

nyoe

Post » Wto maja 03, 2005 10:55

Musisz wejsc na strone http://upload.miau.pl/, tam zaladowac zdjecie z dysku na serwer miau. Po zaladowaniu, ktore moze troche trwac wyswietli Ci sie adres tego zdjecia. Ten adres musisz sobie albo spisac albo skopiowac, zeby potem moc wstawic na forum.
Zeby wstawic jako zdjecie, ktore widac musisz umiescic ten adres pomiedzy znacznikamia [img],%20tzn.%20[img]adres[/img].
Zeby wstawic zdjecie jako link, musisz umiescic pomiedzy znacznikami [url], tzn. [url]adres[/url].
Kicia, Milki, Max i Ares (za TM)

agis

Od: Pon gru 13, 2004 12:59

Post » Wto maja 03, 2005 11:27

Wybacz, ale nie rozumiem w dalszym ciagu, w jaki sposob mam tam wstawic zdjecie. Np mam zdjecie,na swoim komputerze w My Documents, My Pictures , ktore chce wstawic i co z nim robie? Przy mailu klikam w spinacz na gorze i potem klikam w tytul zdjecia i wpisuje sie samo, a co tu robie? nic mi sie nie wpisuje, poza tym, ze otworzylo mi sie My Pictures, ale jakos nic mi dalej nie wychodzi.....................i co???????????????????? :oops:

nyoe

Post » Wto maja 03, 2005 11:42

otworz strone podana przez agis
zobaczysz okienko i miejsce, gdzie wstawisz swoje zdjecie z komputera na upload
podem bedziesz miec podany adres zdjecia na upolad
i to ten adres wstawisz potem tutaj
albo jako link
albo jako obrazek
korzystasz z przegladarki - nie z poczty elektronicznej
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Wto maja 03, 2005 11:47

Zdjec nie przesylasz przez e-maila, tylko musisz je wgrac na serwer.
Wchodzisz na strone http://upload.miau.pl/
Wyglada ona tak:
Obrazek
Interesuje Cie zakreslone na czerwono miejsce. Klikasz przycisk przegladaj i wskazujesz miejsce zdjecia na Twoim dysku (sciezka dostepu do zdjecia), czyli np. c://my documents/my pictures/zdjecie.jpg. W okienku pojawi Ci sie ta sciezka dostepu, wtedy klikasz wyslij. Po kliknieciu wyslij pojawi Ci sie strona z adresem do Twojego zdjecia na serwerze :arrow:
Obrazek
Zaznaczone czerwonym kolkiem. Spisujesz ten adres, zeby potem moc go wstawic na forum.

agis

Post » Wto maja 03, 2005 11:51

agis pisze:Zaznaczone czerwonym kolkiem. Spisujesz ten adres, zeby potem moc go wstawic na forum.

albo klikasz lewym klawiszem myszy, dajesz kopiuj
i potem we wlasciwym watku na forum - tez lewym klawiszem - wklejasz
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Wto maja 03, 2005 15:19

Dzieki wielkie, no to proba wstepna:
http://upload.miau.pl/1/12581.jpg
no to wkleilam, zobaczymu, co z tego wyjdzie............... :roll:

nyoe

Post » Wto maja 03, 2005 15:22

Wyglada, ze wyszlo i to od pierwszego kopa, nie moge pozbierac sie ze zdziwienia, ale glowna probe zostawiam na juto, bo juz noc i lece na twarz.
Bardzo wielkie dzieki wszystkim za cierpliwosc i zyczliwosc.
nyoe :D

nyoe

Post » Pt maja 13, 2005 12:56

I jeszcze jedno pytanie, jak zrobic podpis? Tzn jakiej ma byc rozdzielczosci i co zrobic, zeby nie byl linkiem, bo to juz mi sie udaje :D. Ale podpis tez chce.

nyoe

Post » Pt maja 13, 2005 17:44

nyoe pisze:I jeszcze jedno pytanie, jak zrobic podpis? Tzn jakiej ma byc rozdzielczosci i co zrobic, zeby nie byl linkiem, bo to juz mi sie udaje :D. Ale podpis tez chce.

Podpis powinien miec wysokosc nie wieksza niz 100 pikseli (szerokosc wyjdzie z proporcji), a zeby nie byl linkiem nalezy umiescic adres miedzy znacznikami [img]tutaj%20adres%20zdjecia[/img]

agis