Czy ktoś go pokocha? Niestety nikt. Staruszek za TM :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 24, 2017 13:25 Re: Czy ktoś go pokocha?Czy bury dziadek nie ma szans? Za TM

Szkoda wielka :cry: Ale chyba musial jednak być chory. Przecież tak z dnia na dzień sie nie odchodzi bez. przyczyny.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pt lut 24, 2017 20:00 Re: Czy ktoś go pokocha?Czy bury dziadek nie ma szans? Za TM

Też myślę, ze musiał być chory, biedaczysko.
[']

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt lut 24, 2017 20:26 Re: Czy ktoś go pokocha?Czy bury dziadek nie ma szans? Za TM

Biedny skarbeczek,odszedł, bo nikt go nie chciał, może nie miał motywacji do życia. Dziwi mnie tylko, że będąc w lecznicy nikt nie wiedział, że coś mu dolega. Jak pisałaś, kiedy go odwiedziłaś był markotny, może właśnie coś go bolało. Bądź szczęśliwy za TM.

Boszka

Od: Śro lis 02, 2016 15:02

Post » Sob lut 25, 2017 1:29 Re: Czy ktoś go pokocha?Czy bury dziadek nie ma szans? Za TM

:cry:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Nie lut 26, 2017 18:42 Re: Czy ktoś go pokocha?Czy bury dziadek nie ma szans? Za TM

Dziadku ['] tak mi przykro :(

Możesz napisać co się stalo? Tak na niego patrzyłam i zastanawiałam się co zrobić. Czekałam, żeby pokazać go mamie na fotkach. Nie wiem czy to się mogło udać, ale utkwił mi w pamięci ten kotek
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto lut 28, 2017 1:05 Re: Czy ktoś go pokocha?Czy bury dziadek nie ma szans? Za TM

Bury chlopaku :( [*]
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro mar 01, 2017 9:59 Re: Czy ktoś go pokocha?Czy bury dziadek nie ma szans? Za TM

Meteorolog1 pisze:Szkoda wielka :cry: Ale chyba musial jednak być chory. Przecież tak z dnia na dzień sie nie odchodzi bez. przyczyny.

Tak jak ludzie, koty są mniej lub bardziej podatna na stres. Ten kot był kilka tygodni tam, bez swojego osobistego człowieka i kolokwialnie mówiąc "stres go zeżarł". Ożywiał się, gdy przychodziła Anna i miała dla niego uwagę, głaskała, mówiła do niego, więc miał po co wstawać, ale głownie był wycofany. Poziom hormonu stresu był stale podwyższony, co miało wpływ na nerki i tu mogła być przyczyna.
Wiem, jak wyglądała sytuacja z kotą, która my wzięliśmy do domu i historia kocicy, którą adoptowali w ostatniej chwili znajomi, gdzie zwierze miało byc uśpione, bo na przestrzeni miesiąca stan sie pogarszał, nie umiała zaaklimatyzować się w małym schronisku. Po 2 tyg. w domu kotka była nie do poznania, zmienił się nawet kolor jej sierści. Myślę, że tak jak my to i koty mają depresje :cry:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Śro mar 01, 2017 21:15 Re: Czy ktoś go pokocha?Czy bury dziadek nie ma szans? Za TM

Koty z całą pewnością miewają depresję. Wiem coś o tym, bo sie z tym zetknęłam.Biedny koteczek poddał sie, bo bez swojego człowieka nie miał motywacji do życia.

Boszka

Od: Śro lis 02, 2016 15:02

Post » Sob mar 04, 2017 20:26 Re: Czy ktoś go pokocha?Czy bury dziadek nie ma szans? Za TM

Dziękuję.

casica pisze:Możesz napisać co się stalo? Tak na niego patrzyłam i zastanawiałam się co zrobić. Czekałam, żeby pokazać go mamie na fotkach. Nie wiem czy to się mogło udać, ale utkwił mi w pamięci ten kotek

Nie wiem co się stało, ale jak pani doktor do mnie zadzwoniła to powiedziała, że chodził po lecznicy i potem znaleźli go jak leżał w innym pomieszczeniu. Odszedł cichutko...sam.

W sumie były 3 osoby zainteresowane kotkiem, niestety już było za późno['].

Mam w domu kolejną starą kotkę z guzami listwy mlecznej viewtopic.php?f=1&t=179339
może dla niej nie będzie jeszcze za późno.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob mar 04, 2017 21:39 Re: Czy ktoś go pokocha?Czy bury dziadek nie ma szans? Za TM

Jest mi bardzo przykro :(

Czytałam o tej kotce, no niestety. Nie namówię mamy (tzn nie będe próbować), mama ma ponad 80 lat i dotychczas nie może dojść do siebie po smierci piwnicznego Burania (do Burania właśnie podobny był Dziadek, dlatego chciałam go mamie pokazać). Nie chcę jej narażać na stres związany z odejściem kolejnego kota.
Nie mam jej dokąd zabrać :( gdybym miała, zabrałabym Dziadka.
Podaj mi nr konta na pw, przynajmniej wesprę ją w ten sposób
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw mar 16, 2017 19:45 Re: Czy ktoś go pokocha?Czy bury dziadek nie ma szans? Za TM

casica pisze:Jest mi bardzo przykro :(

Czytałam o tej kotce, no niestety. Nie namówię mamy (tzn nie będe próbować), mama ma ponad 80 lat i dotychczas nie może dojść do siebie po smierci piwnicznego Burania (do Burania właśnie podobny był Dziadek, dlatego chciałam go mamie pokazać). Nie chcę jej narażać na stres związany z odejściem kolejnego kota.
Nie mam jej dokąd zabrać :( gdybym miała, zabrałabym Dziadka.
Podaj mi nr konta na pw, przynajmniej wesprę ją w ten sposób

Dziękuję, ale jak chcesz wesprzeć tą biedę to zapraszam na Jej wątek.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw mar 16, 2017 20:08 Re: Czy ktoś go pokocha?Czy bury dziadek nie ma szans? Za TM

Przykro mi bardzo :cry: Burasku <3
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

[poprzednia]