Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ewa L. pisze:Dziś mam zamiar dopuścić się pewnego przekrętu. Mianowicie w grafiku mam że pracuję od 13 do 1 w nocy czyli 12 godz. Ja mam zamiar przyjść jak zawsze na 14 bo .......w ubiegłym miesiącu gdy zamiast skończyć pracę o 22,30 wyszłyśmy z pracy po północy . Na następny dzień miał jeździć jakiś dyrektorzyna i musiałyśmy przygotować sklep. Dopisała nam godz . do grafiku a my pracowałyśmy 1,5 godz dłużej. Poza tym po południu jak pracujemy to i tak przeważnie kończymy o 23 a pracujemy do 22,30 więc i tak zostajemy po godzinach za które nikt nam nie płaci.
Koleżanka na stoisku jest do 14 więc jest szansa ,że nikt nawet nie zauważy że spóźniłam się godzinę.
isabell36 pisze:Ewa L. pisze:Dziś mam zamiar dopuścić się pewnego przekrętu. Mianowicie w grafiku mam że pracuję od 13 do 1 w nocy czyli 12 godz. Ja mam zamiar przyjść jak zawsze na 14 bo .......w ubiegłym miesiącu gdy zamiast skończyć pracę o 22,30 wyszłyśmy z pracy po północy . Na następny dzień miał jeździć jakiś dyrektorzyna i musiałyśmy przygotować sklep. Dopisała nam godz . do grafiku a my pracowałyśmy 1,5 godz dłużej. Poza tym po południu jak pracujemy to i tak przeważnie kończymy o 23 a pracujemy do 22,30 więc i tak zostajemy po godzinach za które nikt nam nie płaci.
Koleżanka na stoisku jest do 14 więc jest szansa ,że nikt nawet nie zauważy że spóźniłam się godzinę.
i co, udało się
MB&Ofelia pisze:Oj, Ewciu, a ja się dzisiaj zastanawiałam, czy kierownik ma prawo wydać pracownikowi polecenie uprzątnięcia biurka... Naprawdę się zastanawiałam. Ale stosownej osoby akurat nie ma w pracy i nie będzie jeszcze przez tydzień, może przez ten czas mi przejdzie![]()
Szefowanie, nawet tymczasowe, to nic fajnego.
Jak było w pracy? Nie wymęczyli cię zanadto?
Ewa L. pisze:MB&Ofelia pisze:Oj, Ewciu, a ja się dzisiaj zastanawiałam, czy kierownik ma prawo wydać pracownikowi polecenie uprzątnięcia biurka...
Sihaja pisze:Dzień dobry.
Szaro, buro i wieje. Nie wyspałam się.
MalgWroclaw pisze:Ewa L. pisze:MB&Ofelia pisze:Oj, Ewciu, a ja się dzisiaj zastanawiałam, czy kierownik ma prawo wydać pracownikowi polecenie uprzątnięcia biurka...
Oczywiście, że ma.
Ewa L. pisze:Sihaja pisze:Dzień dobry.
Witaj!:)
Wieje nadal ale się nie co rozjaśniło po wczorajszych deszczach. Jest sucho na ulicach i przejaśniło się a momentami nawet zaświeci słońce choć chmury nadal deszczowe są.. Ja też jakaś nie dospana jestem bo mnie listonosz obudził. Przyniósł mi pismo z Urzędu Miasta podatek za grunty.
mir.ka pisze:Ewa L. pisze:Sihaja pisze:Dzień dobry.
Witaj!:)
Wieje nadal ale się nie co rozjaśniło po wczorajszych deszczach. Jest sucho na ulicach i przejaśniło się a momentami nawet zaświeci słońce choć chmury nadal deszczowe są.. Ja też jakaś nie dospana jestem bo mnie listonosz obudził. Przyniósł mi pismo z Urzędu Miasta podatek za grunty.
u mnie był wczoraj z podatkiem i ponadto z wygraną w kotolotku![]()
jadłaś już dzisiaj paczki? bo ja na razie po 2 szt, jeszcze mam w planie 3
![]()
a co sobie będe żałować
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Majestic-12 [Bot], pibon i 19 gości