Kreciki i Mrowka - puenta str. 21

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 26, 2005 16:46

Chyba czytasz w moich myślach bo wyprzedziłaś odpowiedzią me pytanie :oops:

Navijka

Od: Śro mar 16, 2005 15:57

Post » Wto kwi 26, 2005 16:49

Navijka pisze:hłe hłe hłe hłe
Liwia!!!
A jakieś podpisy do tych fotek? Bo ja nie bardzo rozróżniam tylko z góry widać który większy lub mniejszy.
Matko serce z piersi wyskakuje.
Śmieję się na maxa bo chyba będę miała 2 identyczne koty.
Czarne jest PIĘKNE!
A tak wogóle który to Fineczek :?: :?: :?:

To jest Finka :)
http://upload.miau.pl/1/11766.jpg
http://upload.miau.pl/1/11768.jpg
Na zdjeciu - tym dwojkowym - Finka kuwetkuje po prawej :) Zuch chlopak :):):)
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Wto kwi 26, 2005 16:49

Jiiiiizusicku!
Ten to ma dopiero kosmiczne oczyska 8O
A te oczyska to żółte czy zielone :?:
Nieważne.......pikne pikne pikne kocię aż mnie zatyka :love:

Navijka

Post » Wto kwi 26, 2005 16:51

To kocie jest przede wszystkim przemile i mruczace :)
A oczyska ma buro-nijakie: jeszcze nie wiadomo jakie beda. Matka ma wielkie zlote :)
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Post » Wto kwi 26, 2005 16:56

Szkoda że nie mam możliwości skombinować cyferki to zobaczyłabyś Kacperka :!:
Wypisz wymaluj Finek :D

Navijka

Post » Wto kwi 26, 2005 16:58

Mam zielonookiego.
Zachodzi obawa że jak dorosną to się kurcze mylić będą :P
Fajnie że mruczy, choć znam takie koty co to nie mruczą i koniec 8O
A co do zdjęć kuwetkowych, to rzeczywiście widać różnicę w wielkości kocików.

Navijka

Post » Wto kwi 26, 2005 17:00

A propos oczu to mi się głupie pytanie nasuwa.....

Czy koty mogą mieć zeza :?: :?: :?: (chodzi o mojego Kacpeiro), bo mu tak te oczy czasem uciekają, a wet nic nie mówił na ten temat a ja nie pytałam....

Navijka

Post » Wto kwi 26, 2005 17:01

A co do mojego weta.....Słuchy chodzą że w Zabrzu są lub były darmowe kocie szczepienia, tylko muszę tą informację potwierdzić!

Navijka

Post » Nie maja 01, 2005 8:05

Pierwszy krecik w domku!!!
Mała pchełka została wywieziona do Gdańska. Droga minęła spokojnie, bez żadnych przygód.. krecika rozwalona na moich kolanach nadstawiała brzuszek do głaskania. Na miejscu zaczęła strasznie płakać za rodziną.. bidulka całą noc miiiiiiauuu i miiiiauuuu :( ale ciekawska jest, nie boi się za bardzo, zwiedziła mieszkanie, kuwetkę tez, zjadła troszkę piersi z kurczaczka i wygląda teraz na szczęśliwa :) biega po mieszkanku, ogonek w górę, zapoznaję się ze wszystkimi kątami :) bedzie dobrze!
momencik, właśnie mi coś miauknęła do uszka... hmm.. co miauknęłaś? aha: DZIĘKUJEMY, LIWIO!

NataliaS

Od: Śro gru 08, 2004 12:34

Post » Nie maja 01, 2005 8:47

No to znow sie wzruszylam.....

Taki mocny emocjonalnie dzien byl wczoraj - pojechala zakraplaczowa Kretka, beznogi Bingo i piekna Figa, do domu tez trafila Rakieta....
ech, chyba mam oczy w mokrym miejscu, tak sie wzruszam kiedy kolejne domki daja znac ze wszystko ok :)
Natalia - wszystkie Krety takze Tobie powinny dziekowac - to ze wtedy szukalas czarnej koteczki spowodowalo ze nie zastanawialam sie ani chwili dluzej nad ich zabraniem z azylu!
Dbajcie o Kretke - Pomorzanke!!!!
Na marginesie - zaden Kret w Krakowie nie zostanie: jeden Kret-Pomorzanka, dwa - Slazaki i dwa - Gorale :D
Obrazek

Liwia

Post » Nie maja 01, 2005 12:18

Słodkie to małe, czarne. :) Ładne dzieciątka wychowałaś, Liwia. :) Gratuluję!

Czy one mają takie niebieskie te gałki, czy tylko na zdjęciach tak wychodzą? :)

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Pon maja 02, 2005 9:04

nie wiem, czy krecia nie bedzie chora.. kicha cos, troche ropki z oczu sie saczy.. ale trzymamy reke na pulsie :) mala dzisiaj miauczala juz znacznie mniej w nocy.. uspokaja sie i oswaja.. i nawet przygoda jej sie trafila, hihi.. zafascynowana wpadla do lazienki i z rozpedu chciala wskoczyc na wanne.. coz, nie wziela pod uwage, ze wanna ma sliskie brzegi i..... jest pelna wody... bidulka, zaliczyla zanurzenie po czubek uczu.. :? wygladala jak szczurek.. teraz wysuszona i glaskana odpoczywa po emocjonujacym poranku na kolanach pani :) nota bene wciaz namawiam, zeby sie zalogowali i opisywali na biezaco przygody kreci, jak ja wroce do krakowa..
aha, no i zapomnialam powiedziec, ze krecia juz normalnie je, bo napoczatku to nie bardzo chciala :)
tyle.
cdn. :)

NataliaS

Post » Pon maja 02, 2005 9:05

kropka75 pisze:Czy one mają takie niebieskie te gałki, czy tylko na zdjęciach tak wychodzą? :)

krecia ma zolte :]

NataliaS

Post » Śro maja 11, 2005 13:38

Hej Liwia!
A jak tam moj Finka???
Pozdrawiam.

Navijka

Post » Śro maja 11, 2005 13:44

Mozesz mi podac na pw namiary do Ciebie? Zadzwonie wieczorem :)
Wszystkie kociaki przechodza po kolei jakas lekka infekcje - zalzawione oczka, jeden lekka biegunka (Kretka Pomorska rowniez). Choruje zawsze tylko jeden (aktualnie najwiekszy Zboj, Finka i Napleckowy maja to juz za soba, Japonke nic nie rusza :) ) i infekcja jest leciutenka, niemniej opoznia szczepienie :(:(:( Wet nei zalecil antybiotyku, dostaja biostymine wylacznie bo rutinoskorbin zle na nie dzialal.
Kociaki sa absolutnie kochane! Duze juz i takie rezolutne, zwawe i wesolutkie. Szczesliwe sa :)
Bardzo chcialabym zeby juz niebawem pojechaly do domkow, kolejne czekaja a i domki czekaja niecierpliwie na Kreciki :1luvu:
Infekcjo, idz precz!!!!!!
Obrazek

Liwia

[poprzednia][następna]