PALUCH 16. Apis nie ma czasu czekać. Odchodzi... Ratunku! ;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 16, 2017 10:01 Re: PALUCH 16.GPK MRAU!

Mnie nie będzie w ten weekend.
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Czw lut 16, 2017 10:33 Re: PALUCH 16.GPK MRAU!

Będę w niedzielę :)

adnama

Od: Pon sie 22, 2016 13:01

Post » Czw lut 16, 2017 16:53 Re: PALUCH 16.GPK MRAU!

Ja tez będę w niedziele

juu

Od: Czw lut 09, 2017 20:03

Post » Czw lut 16, 2017 17:11 Re: PALUCH 16.GPK MRAU!

Sobota
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw lut 16, 2017 20:40 Re: PALUCH 16.GPK MRAU!

NIedziela
sqter & świrek & hienka & ufik

ObrazekObrazek

sqter

Od: Sob sie 09, 2003 23:36

Post » Pt lut 17, 2017 18:06 Re: PALUCH 16.GPK MRAU!

" Pamiętaj,że wszystko,co uczynisz w życiu,zostawi jakiś ślad.Dlatego miej świadomość tego,co robisz."

Ostatni mój wpis na tym wątku

Żegnam się ze wszystkimi,którzy zaglądali na ten wątek,czytając i śledząc losy Kotów znajdujących się w schronisku na Paluchu.
Żegnam się ze wszystkimi Kotami ,tak bliskimi memu sercu - tymi,które opuściły schronisko,tymi,które są w nim obecnie i tymi,którym nie będę mogła pomóc w przyszłości,jeśli tu trafią.

Na skutek niskich,miałkich działań Grupy MRAU zostałam wyrzucona ze schroniska.Jako oficjalny powód podano,że nie należę do grupy, (w domyśle MRAU ),ponieważ tylko ta istnieje,chociaż umowę o działalność wolontariacką podpisałam ze schroniskiem.
Podobno psułam ich wizję kociego wolontariatu - takiego,w którym dobro Kotów jest na dalszym miejscu,a najważniejsze są inne cele i priorytety.Takiego,gdzie spęd wolontariuszy sobotnio-niedzielny ma rekompensować brak wolontariuszy w pozostałe 5 dni tygodnia.Gdzie dawno już zapomniano,że wolontariat to służenie,najlepiej ,jak się potrafi tym,którym pomoc obiecano,a nie dyktat i narzucanie własnego widzi mi się.
Każdy ma prawo nieść pomoc Kotom tak,jak może,jakie są jego możliwości czasowo-finansowe.

A tymczasem kochane Paluszki :201461 :201461 trzymam najmocniejsze :ok: :ok: za najlepsze domki dla Was,bo tylko tyle na razie mogę i do zobaczenia niebawem.
Nie mogę Was przytulić,wygłaskać,wyczyścić klatek z brudów,ale zawsze jestem i będę z Wami :1luvu: :1luvu:
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Pt lut 17, 2017 18:10 Re: PALUCH 16.GPK MRAU!

Niedziela.
Nie komentuję powyższego wpisu, bo do tej pory każde moje pytanie skierowane o MAU o stan kotów, które widywała w tygodniu, i tak pozostawało bez odpowiedzi.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Pt lut 17, 2017 18:16 Re: PALUCH 16.GPK MRAU!

MAU pisze:Na skutek niskich,miałkich działań Grupy MRAU zostałam wyrzucona ze schroniska.Jako oficjalny powód podano,że nie należę do grupy, (w domyśle MRAU ),ponieważ tylko ta istnieje,chociaż umowę o działalność wolontariacką podpisałam ze schroniskiem.

- ogromna strata... miałkości nie przeskoczysz :(
kot też człowiek...
04.06.2018 Myszunia [*]
13.08.2013 Lesio [*]

color1

Od: Czw cze 27, 2013 11:52

Post » Pt lut 17, 2017 18:56 Re: PALUCH 16.GPK MRAU!

MAU pisze:" Pamiętaj,że wszystko,co uczynisz w życiu,zostawi jakiś ślad.Dlatego miej świadomość tego,co robisz."

Żegnam się ze wszystkimi,którzy zaglądali na ten wątek,czytając i śledząc losy Kotów znajdujących się w schronisku na Paluchu.
Żegnam się ze wszystkimi Kotami ,tak bliskimi memu sercu - tymi,które opuściły schronisko,tymi,które są w nim obecnie i tymi,którym nie będę mogła pomóc w przyszłości,jeśli tu trafią.

Na skutek niskich,miałkich działań Grupy MRAU zostałam wyrzucona ze schroniska.Jako oficjalny powód podano,że nie należę do grupy, (w domyśle MRAU ),ponieważ tylko ta istnieje,chociaż umowę o działalność wolontariacką podpisałam ze schroniskiem.
Podobno psułam ich wizję kociego wolontariatu - takiego,w którym dobro Kotów jest na dalszym miejscu,a najważniejsze są inne cele i priorytety.Takiego,gdzie spęd wolontariuszy sobotnio-niedzielny ma rekompensować brak wolontariuszy w pozostałe 5 dni tygodnia.Gdzie dawno już zapomniano,że wolontariat to służenie,najlepiej ,jak się potrafi tym,którym pomoc obiecano,a nie dyktat i narzucanie własnego widzi mi się.
Każdy ma prawo nieść pomoc Kotom tak,jak może,jakie są jego możliwości czasowo-finansowe.

A tymczasem kochane Paluszki :201461 :201461 trzymam najmocniejsze :ok: :ok: za najlepsze domki dla Was,bo tylko tyle na razie mogę i do zobaczenia niebawem.
Nie mogę Was przytulić,wygłaskać,wyczyścić klatek z brudów,ale zawsze jestem i będę z Wami :1luvu: :1luvu:

A ja jestem bardzo ciekawa o co poszło naprawdę, jakie były prawdziwe przyczyny i działania MRAU. Jestem dt dla kota z Palucha i tez mam "mieszane uczucia" co do współpracy z MRAU.

Morus4

Od: Nie sie 21, 2016 11:41

Post » Pt lut 17, 2017 19:20 Re: PALUCH 16.GPK MRAU!

MAU,
bardzo mi smutno, że nie przeczytam już Twojego cotygodniowego raportu. Zawsze na niego czekałam.
Dziękuję Ci za wszystko, co dałaś naszym sierotkom na Paluchu. :201454
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Pt lut 17, 2017 19:32 Re: PALUCH 16.GPK MRAU!

MAU,
to rzeczywiście były Twoje raporty, sprawdziłam właśnie. Czekałam na nie, tak jak i Kotimont. Rzetelna informacja. Szkoda że ich zabraknie. I Ciebie zabraknie na forum i w schronisku.

Morus4

Od: Nie sie 21, 2016 11:41

Post » Pt lut 17, 2017 21:11 Re: PALUCH 16.GPK MRAU!

Sobota.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Sob lut 18, 2017 1:18 Re: PALUCH 16.GPK MRAU!

Basiu, przykro mi, że tak wyszło. Ja również cieszyłam się BARDZO, że te koty w tygodniu nie są same (poza schroniskową "obróbką"), tylko że mają Ciebie i Twoje dla nich serduszko...

A Daszka? Zostaje u Ciebie?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lut 18, 2017 1:29 Re: PALUCH 16.GPK MRAU!

MAU pisze:Każdy ma prawo nieść pomoc Kotom tak,jak może,jakie są jego możliwości czasowo-finansowe.

Byłam wolontariuszem odwiedzającym koty w schronisku "Na Paluchu" przez ponad rok (2013-2014).

Głaskałam koty, przynosiłam im przysmaki, bawiłam się z nimi, redagowałam ogłoszenia adopcyjne, rozmawiałam z adoptującymi i pilotowałam ich w procesie adopcyjnym.

Ale potem uznałam, że skoro nie jestem w stanie być w schronisku w każdy weekend (bo w dni robocze pracuję na etacie zarobkowo, bo z czegoś muszę utrzymać moje koty ;)), a w weekendy jest sporo innych bardziej doświadczonych wolontariuszy, więc postanowiłam pomagać bezdomniakom inaczej, o innych porach, siedząc w domu późnymi wieczorami w dni robocze i w weekendy.

Skupiłam się więc na pozyskiwaniu funduszy na leczenie i kastracje bezdomniaków (wystawianie aukcji na Charytatywni Allegro dla Mrau i ProFelis) i na obsłudze papierkowej działalności Mrau i ProFelis (faktury, rozliczenia, sprawozdania).

Pamiętajcie - najważniejsze są koty, a nie nasze emocjonalne nastawienie.
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Sob lut 18, 2017 2:03 Re: PALUCH 16.GPK MRAU!

MAU pisze:" Pamiętaj,że wszystko,co uczynisz w życiu,zostawi jakiś ślad.Dlatego miej świadomość tego,co robisz."

Jestem bardzo zdumiona i zaskoczona tym wydarzeniem. Nic nie rozumiem, a chciałabym.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]