Kot posikuje

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 16, 2017 21:37 Kot posikuje

Hej :)
Mam 7 letniego psa, a w llistopadzie przygarnęłam kotka. Na poczatku bylo wiele zgrzytów miedzy nimi, ale sytuacja sie ustabilizowała. Kot szybko nauczył sie korzystać z kuwety, jednak zdążają sie mu wpadki, a mianowicie, raz nasikał do jednego z łóżek, 3/4 razy do innego, na fotel, posłanie psa oraz jednorazowo na schody. Nie mam pojęcia, skąd to sie bierze, ponieważ zdecydowana większość potrzeb załatwia w kuwecie. Korzystam ze żwirku silikonowego, regularnie jest wymieniany. Kot ma obecnie ok. 5 miesięcy. Co robić?
Z góry dziekuje za pomoc. ;)

xdariarx

Od: Czw lut 16, 2017 21:27

Post » Pt lut 17, 2017 10:50 Re: Kot posikuje

Tutaj poczytaj:
viewtopic.php?f=1&t=132051&hilit=dla+zasikanych&start=450

Trzeba zrobić kotkowi badania moczu przede wszystkim. Możliwe jest jest stan zapalny i dlatego
posikuje nie do kuwety. Czy kotek był już kastrowany?
Myślę, że porządna wizyta u weta, badanie moczu, może USG i kastracja pomogą rozwikłać problem,
bo i odpowiedzi na taki problem może być kilka. Trzeba je po kolei wyeliminować.
Może zmienić żwirek na np. bentonitowy typu "Benek" http://karmy.cieszyn.pl/zwirek/zwirek-b ... -10l-20zl/ .
Moje koty nie lubią żwirku silikonowego. Możliwe jest też, że Twojego kotka boli pęcherz i stąd posikiwanie.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt lut 17, 2017 12:07 Re: Kot posikuje

Czy kot jest już wykastrowany? Może tak podsiukuje, bo zwyczajnie znaczy swój teren :)

Meve

Od: Wto paź 18, 2016 14:30

Post » Pt lut 17, 2017 12:23 Re: Kot posikuje

może ma zapalenie pęcherza?

piotrnach

Od: Pt lut 17, 2017 12:21