KREWETA i NOKAUT kocio-psia walka o tron.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 15, 2017 11:48 Re: [ADOPCJA PERSA] Kocie dylematy psiarza. UDAŁO SIĘ!

Alienor pisze:
Kotka, która chyba nie jest z dobrej hodowli (wtedy hodowca a nie DT szukałby jej domu)

Bardziej bym się spodziewała, że kotka jest z pseudo. :?
Z dzisiejszych wieści: dostałam kolejne zdjęcia małej, podobno jest mega gadułą i przytulasem. Cieszy mnie to - biorąc pod uwagę jak była agresywna i dzika.
Naprawdę już nie mogę się doczekać. :roll:

a.m

Od: Czw lis 03, 2016 11:20

Post » Śro lut 15, 2017 11:51 Re: [ADOPCJA PERSA] Kocie dylematy psiarza. UDAŁO SIĘ!

a.m pisze:
Alienor pisze:
Kotka, która chyba nie jest z dobrej hodowli (wtedy hodowca a nie DT szukałby jej domu)

Z dzisiejszych wieści: dostałam kolejne zdjęcia małej, podobno jest mega gadułą i przytulasem. Cieszy mnie to - biorąc pod uwagę jak była agresywna i dzika.

Może być z pseudo, może być z "wpadki" - papierów ze sobą nie nosiła :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lut 15, 2017 11:54 Re: [ADOPCJA PERSA] Kocie dylematy psiarza. UDAŁO SIĘ!

Alienor pisze:
a.m pisze:
Alienor pisze:

Może być z pseudo, może być z "wpadki" - papierów ze sobą nie nosiła :wink:

Pewnie, że tak.. choć wiadomo. Z zachowania to czysta arystokracja. :D
Nie wiem czy pisałam jak pojechaliśmy ją zobaczyć. Kiedy weszliśmy do DT to większość kocich rezydentów- persów podbiegła do nas zaciekawiona i przywitała nas niemal od progu (dla mnie spore zaskoczenie). Zaczęłam jej szukać wzrokiem i zobaczyłam. W drugim końcu pokoju, na drapaku. Dumnie siedząca, lekceważąca, wyniosła :D Totalnie błękitna krew z podejściem "proś i błagaj a łaskawie na Ciebie spojrzę". :1luvu:

a.m

Post » Pt lut 24, 2017 12:37 Re: [ADOPCJA PERSA] Kocie dylematy psiarza. UDAŁO SIĘ!

Witam się.
Doczytuję. Ach jakie to jest cudne uczucie czekać na kotka :D
Będę kibicowała Wam. To znaczy już kibicuję :)

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pt lut 24, 2017 15:38 Re: [ADOPCJA PERSA] Kocie dylematy psiarza. UDAŁO SIĘ!

Nelly pisze:Witam się.
Doczytuję. Ach jakie to jest cudne uczucie czekać na kotka :D
Będę kibicowała Wam. To znaczy już kibicuję :)

Dzięki. Mam chwilową załamkę bo kotełek ciągle przeziębiony. Mam nadzieję, że dziewczyna szybko wróci do zdrowia bo już nie możemy się doczekać.

Czekamy:

Obrazek
:piwa: :smokin: :ok:

Ps Czy ktoś wie gdzie pisać albo kogo prosić, żeby przenieść wątek do "Nasze koty"?

Dzięki

a.m

Post » Pt lut 24, 2017 21:21 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

Trzeba prosić Admina a może sam/a zobaczy ten apel i przeniesie :) Tylko nie pytaj mnie do kogo konkretnie, nie wiem :(
Zabawki ślicznusie czekają, domek stęskniony czeka - Kota! zdrowiej ras ras
Przypomniało mi się, że miałam zapytać - a jakie imię królewna będzie miała? :) Czy jakie ma i czy ono wtedy zostanie?. :)

Nelly

Post » Pt lut 24, 2017 21:24 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

Mówisz masz 8) admin do tego nie potrzebny :lol:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt lut 24, 2017 21:38 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

LimLim pisze:Mówisz masz 8) admin do tego nie potrzebny :lol:

Lim Limku :201494 no i witaj :) gdzie to się ludzie nie spotkają :mrgreen:

Nelly

Post » Pt lut 24, 2017 21:39 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

Nelly pisze:

moderatorzy są wszędzie ;)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt lut 24, 2017 21:41 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

LimLim pisze:
Nelly pisze:

moderatorzy są wszędzie ;)

Acha :) No to dobrze wiedzieć :D

Nelly

Post » Sob lut 25, 2017 0:19 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

a.m pisze:Dzięki. Mam chwilową załamkę bo kotełek ciągle przeziębiony. Mam nadzieję, że dziewczyna szybko wróci do zdrowia bo już nie możemy się doczekać.

Znam to od drugiej strony: dom czeka, ja mówię że kot za tydzień będzie do wydania, po czym bach! wyniki badań lecą w dół i przekładam o kolejne 2 tygodnie adopcję ;)
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Sob lut 25, 2017 7:43 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

Nelly pisze:Trzeba prosić Admina a może sam/a zobaczy ten apel i przeniesie :) Tylko nie pytaj mnie do kogo konkretnie, nie wiem :(
Zabawki ślicznusie czekają, domek stęskniony czeka - Kota! zdrowiej ras ras
Przypomniało mi się, że miałam zapytać - a jakie imię królewna będzie miała? :) Czy jakie ma i czy ono wtedy zostanie?. :)

Jesli chodzi o imię to chcialabym zmienic ale nie wiem czy to dobry pomysl przy 8 letniej kotce? Jak myslicie? Zmagam się z tym dylematem jakis czas.
Obecnie mała nazywa sie Gaja a ja bym chciala Kreweta :1luvu: Lubię oryginalne imiona :)

Dziękuję!To była szybka akcja. Wiele lat byłam adminem pewnego forum i mechanizm znałam. Ale wyszło się przez lata z wprawy :D
No i witam w sumie sąsiadkę z dzielnicy obok:)

Stomachari pisze:Znam to od drugiej strony: dom czeka, ja mówię że kot za tydzień będzie do wydania, po czym bach! wyniki badań lecą w dół i przekładam o kolejne 2 tygodnie adopcję ;)

Ja wiem, wszystko rozumiem i wiem, że dla jej zdrowia. :D Ale też tak czysto ludzko-dziecięco nie mogę się doczekać. Kiedyś się tak czekało na Swieta i Mikolaja bo to miało swoją magię i urok a celebrowało się je u nas znacznie inaczej niż obecnie. Teraz kiedy nie jestem juz dzieckiem obserwuje,ze ta magia gdzies zniknela. I moi siostrzency rowniez nie przezywaja tego tak jak robilismy to my za mlodu. Oni generalnie nie maja wielu okazji do takiego "OCZEKIWANIA" czegos. Dzieci za latwo i szybko dostaja co chca.

a.m

Post » Sob lut 25, 2017 17:26 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

Jeśli kotów w DT jest dużo, to bywa i tak, że kot lepiej leczy się jako jedynak lub jeden z niewielu. Bo lopiekun ma więcej czasu i możliwości.
Warto rozważyć ;)

Z drugiej strony sama jako DT raczej bym nie doleczonego kota nie wydała nikomu spoza naprawdę bliskiego kręgu...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lut 25, 2017 18:54 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

Szalony Kot pisze:Jeśli kotów w DT jest dużo, to bywa i tak, że kot lepiej leczy się jako jedynak lub jeden z niewielu. Bo lopiekun ma więcej czasu i możliwości.
Warto rozważyć ;)

Niestety, nie mam na to wpływu.

a.m

Post » Sob lut 25, 2017 20:32 Re: [ADOPCJA PERSA] Kotka trafi do nas lada dzień.

Przycupnę i poczekam razem z Tobą

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

[poprzednia][następna]