Za Waszą radą zmieniłam kociakowi Animondę na GranataPet, którą zajada z WIEEEELKIM smakiem

Czy podajecie swoim pupilom jakieś witaminki dodatkowo?
I mam jeszcze jedno pytanie dotyczące ilości podawanej karmy. Czy jeśli podaję codziennie mokra GranataPet (zalecenie producenta 100g dziennie na 3 kg) i suchego Orijen (zalecenie producenta 90g na 3kg kociak 5-8 msc) to powinnam mu dawać połowę tych dawek dziennie karmiąc i mokrą i suchą karmą? np: 50g dziennie GranataPet i 45g dziennie Orijen? Czy cudzysłowiowo nie zagłodzę w ten sposób kotka?
I tak na marginesie, byłam dzisiaj z kocurkiem u weta na obcinanie pazurków (wiem, że to stresuje kotka, ale sama boję się zaryzykować ich obcięcie) i pochwaliłam się, że zmieniłam karmę na Orijen i GranataPet. Wet stwierdził, że negatywne zdania na temat Royala są wysoce przesadzone i niesprawiedliwie. Że on ma dwa koty w domu i sam karmi Royalem i że skoro jest lekarzem, to sam najlepiej wie, jaka karma dla zwierzaków najlepsza. Ponadto stwierdził, że dobre opinie na temat mojego Orijen i GranataPet są mocno naciągnięte i przesadzone, bowiem w przypadku kotów kastrowanych lepiej sięgnąć po specjalistyczną karmę dla kastratów niż po Orijen, GranataPet czy inne, które są przereklamowane (btw ja nigdy nie widziałam żadnej reklamy Orijen ani GranataPet. W sumie szczerze mówiąc Royala również nigdy). Ale przyznam szczerze wet bardzo mi znowu namieszał w głowie.