Felidae już jest :) -Warszawiacy prosze o kontakt papu czeka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob kwi 30, 2005 0:57

Gratuluje wyboru - Fealidae jest naprawde dobra :)

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Sob kwi 30, 2005 15:44

Moni a jakie karmy uchodzą za najlepsiejsze w Niemczech? Bo domyśłam sie ,ze wybór jest o wiele wiekszy no i sa tam karmy oparte całkowicie na naturalnych składnikach.
Prawdziwy dżentelmen to ktoś, kto kota zawsze nazwie kotem, choćby się o niego potknął i upadł
http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazk ... hichraszek - zapraszam do lektury

pstryga

Od: Pon sie 23, 2004 15:32

Post » Sob kwi 30, 2005 17:05

moni_citroni pisze:Eagle Pack ma forme wilgotnego pasztetu, drobno zmielonego.
Dlatego nie bylam pewna czy Paskudom bedzie to smakowac - sa wielbicielami kawalkow ;)

A o "kawalkach miesnych" slyszalam juz wiele razy, ze sa wypelnione soja i innymi smakowitosciami - jakos to sie musi trzymac kupy :roll: ..
No i do tego sosik pelen aromatow i barwnikow....

też mi te kawałki w sosikach za mocno pachną, ale moje koty nie tkną pasztetu nawet pod groźbą śmierci głodowej :evil:. Testowałam już wszystkie dostępne na polskim rynku. Są absolutnie jednomyslne. Pasztety są niejadalne.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Sob kwi 30, 2005 20:26

pstryga pisze:Zamawiam 9 kg, bo tak mi sie naprawde opłaca. Gdyby komuś zależało moge trochę odpalic - 2- 3 kg.

Pstryga, mnie by zalezalo :lol:
odpalisz tak z 0,5 kg albo 1 kg (jak Ci latwiej)? bede baaardzo wdzieczna :D

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Sob kwi 30, 2005 20:58

zamawiam worek 9kg. Bede płacić w euro wiec cena orientacyjna, zależnie od kursu. Za karmę wraz z wysyłką zapłacę 56 euro., a więc cena za kg to mniej więcej 26 zł. Sobie chciałabym zostawić minimum 4 kg.tak wiec 5 moge odpalić. Nie wiem ile będzie chciała Elca, ale myśłę Beata ,ze sie dogadamy. W kazdym razie zapłace dopiero po długim weekendzie. Przesyłki wchodzą w grę jedynie w soboty ( ta tańsza opcja) tak wiec karmy spodziewałabym sie albo w tę sobotę albo w następna.

P.S. dystrybutor karmy też jest hodoiwcą i ma cudne niebieskie koty - Koraty
Prawdziwy dżentelmen to ktoś, kto kota zawsze nazwie kotem, choćby się o niego potknął i upadł

pstryga

Post » Sob kwi 30, 2005 21:58

W czwartek ja też otrzymałam próbki. Mój kotek trochę pojadł, ale bez większego entuzjazmu. Jednak ostatnio on w ogóle niechętnie jada suchą karmę :? W ciągu dnia prawie wcale - widzę, że jedynie z nocy coś ubywa z miseczki. Tak jest już od dłuższego czasu.
Pies też bardzo grymasi przy jedzeniu, w dodatku ma jakieś dziwne problemy z jedzeniem (weci nie wiedzą dlaczego :?) - suchy pokarm musimy mu moczyć i mieszać z mięskiem, jajeczkiem itp.
Jednak nie grymaszą bardziej niż przy innych karmach, więc... jescze nie jestem na 100% pewna, ale chyba skuszę się na Felidae i Canidae. Tylko mam nadzieję, że jak je zamówię to otrzymam je w oryginalnych opakowaniach, a nie tak jak te próbki w zwykłym woreczku, że niewiadomo co tak naprawdę podaję moim maluchom i czy są jeszcze ważne...

P.S. dystrybutor karmy też jest hodowcą i ma cudne niebieskie koty - Koraty

Czy to te? Chociaż niebieskie to one nie są... Mi też dystrybutor wspomniał, że jest hodowcą i podał właśnie tą stronę:
www.bengal-cats.ch
Przez tel. powiedział, że w sumie mają 9 kotów. On z żoną 2...
Ostatnio edytowano Sob kwi 30, 2005 22:10 przez Kate23, łącznie edytowano 1 raz

Kate23

Od: Sob wrz 13, 2003 15:05

Post » Sob kwi 30, 2005 22:07

Kate ,ż tego co ten facet mi powiedział, to rysiek jest ewenementem,że tak szybko sie załapał. W koncu ta karma kiepsko ( chyba ) pachnie.

co do próbek.tez sie zastanawiałam czy te próbki sa ok? A le potem pomyśłałm ( biorąc pod uwagę wielkość próbki) że on to poprostu odsypał z większego wora. Dlatego tak dużo..
a co do kotów - to sa ich koty - Niki i Lena
Obrazek
Obrazek

pstryga

Post » Sob kwi 30, 2005 22:28

Ale potem pomyśłałm ( biorąc pod uwagę wielkość próbki) że on to poprostu odsypał z większego wora. Dlatego tak dużo..

Dokładnie to samo sobie pomyślałam po chwili zastanowienia :wink: Tylko potem miałam wątpliwości, czy data ważności jest ok... :roll:

W koncu ta karma kiepsko ( chyba ) pachnie.

Mnie się wydaje, że pachnie mniej intensywnie niż np. Eukanuba. Ale faktycznie, że ma jakiś taki inny zapach niż inne karmy.

a co do kotów - to sa ich koty - Niki i Lena

Piękne koteczki :D Tylko ciekawe, dlaczego on mi podał tą stronkę (www.bengal-cats.ch) - może koty z tej strony są poprostu jego rodziców...

No cóż, już taka jestem dociekliwa - niestety, nic na to nie poradzę :lol:

A próbek Eagle Pack jeszcze nie otrzymałam :(

Pozdrowionka,
Kasia

Kate23

Post » Śro maja 04, 2005 22:43

No i postanowione... dla kota zamawiam worek ponad 2 kg. Mam jednak problem z psem - dla psów mogą tylko zaoferować paczki 9 lub 18kg. W życiu mój Smerf nie zjadł by tyle nawet przez 2 lata :roll: A bardzo chciałabym dla niego tą karmę zamówić, ponieważ nawet dosyć chętnie ją je - namoczoną bo namoczoną, ale zjada, chętniej niż Eukanubę, Royala itp... I tu mam taką prośbę. Może chciałby ktoś na współkę ze mną zamówić worek 9kg Canidae? :wink:

Kate23

Post » Śro maja 04, 2005 23:04

Zamówiłam próbki, wyślą 14.05 :) Bardzo miły ten pan.
Zobacze, czy moje będą jadły. Jeśli tak - będziemy chyba sprowadzać.

Funia

Od: Wto cze 10, 2003 20:48

Post » Śro maja 04, 2005 23:12

Hmm, Pstryga, a może odkupiłabym tak z 1/2 kg - 1 kg od Ciebie, jeśli jeszcze miałabyś coś na zbyciu? Nie musiałabym wtedy sprowadzać próbek?

Funia

Post » Śro maja 04, 2005 23:57

Funia pisze:Hmm, Pstryga, a może odkupiłabym tak z 1/2 kg - 1 kg od Ciebie, jeśli jeszcze miałabyś coś na zbyciu? Nie musiałabym wtedy sprowadzać próbek?

sprowadzaj próbki to jest jakieś 30 50 dkg. pan chetnie wysyła :D
Ryśkowi starczyło na 5 dni.
ale myśle że cós tam dla ciebie jakby co sie wyskrobie. Tym bardziej ,że wreszcie dogadałam się jak za to płacic.

pstryga

Post » Czw maja 05, 2005 1:02

To może jednak potwierdzę zamówienie na próbki :) A nuż nie zechcą tego tknąć?

Funia

Post » Czw maja 05, 2005 9:48

Funia pisze: :) A nuż nie zechcą tego tknąć?

to jest podobo bardzo prawdopodobne. :D

pstryga

Post » Czw maja 05, 2005 16:04

Co te koty z nami wyprawiają ???
Moje jedzą RC i Nutro -Acaną pogardziły. :?
Pstryga -czy możesz mi podać namiar do Pana od karmy?
Może też zaryzykuję.
Ostatnio testowałam na kotach puszki Grau i Schmussy -jadły ,aż się uszy trzęsły.
Polecam też pasztety Felix ( niemieckie).
Nie wspomnę o Miamorze ( puszki) i ostatnio dałam do jedzenia suchego Miamora ,równiez jadły. Opakowanie 0,20 dkg kosztuje 0,99 Euro.
Kupione na próbę.
pozdrowienia-Werka

Obrazek

Werka1

Od: Nie sie 01, 2004 13:49

[poprzednia][następna]