Lady dziękuje za życzonka

.
Byliśmy dzisiaj u weterynarza, bo kropelki się skończyły, a oczy dalej ropieją. Tym razem weterynarz przepisał maxitrol, zalecił pierw zakropić sztucznymi łzami, po dziesięciu minutach zmyć zebraną ropkę i dopiero wtedy zakropić maxitrolem. To wszystko cztery razy dziennie i za tydzień do kontroli. Ostatecznie udało mi się opanować sposób na kropienie, o którym pisała Klaudia, więc nie jest źle

.
Lady nie przyzwyczaiła się do smaku nowego beta glukanu i muszę jej wpychać codziennie po pół tabletki do pyszczka

. Wcześniej dosypywałem go do jedzenia i nie było problemu, a teraz muszę ją dodatkowo stresować...
Nie wrzuciłem jeszcze sprawozdania z ostatniej przesyłki z zooplusa, a wczoraj zamówiłem już kolejną

.
Wracając więc do poprzedniej przesyłki - w oczekiwaniu na paczkę rozmyślałem sobie, że z kartonu zrobię nowy domek dla Lady. Jednak gabaryty tej paczki sprawiły, że zmieniłem zdanie:

Po złożeniu transporterka, Lady od razu do niego weszła. Zrobiłem jej parę zdjęć, ale teraz jak patrzę, to wszystkie zamazane. Wrzucam więc dzisiejsze:

Z innych rzeczy to zamówiliśmy wędkę i lampkę ledową (wspominałem o nich w poprzednim poście), mokre jedzonko (na czas strajku), chusteczki przeciwbakteryjne oraz gratisy z kalendarzu adwentowego. Jednym z nich był przysmak Catessy, który strasznie zasmakował Lady. Krem z łososia smakował tylko przez pierwsze dwa dni, a później już zbrzydł.
Dzisiaj przyszła paczka ze sklepu pokusa (tauryna i czystek). Dostałem dużo gratisów, szkoda tylko, że wszystkie dla psów

A co do aktualnego zamówienia na zooplusie to spodziewam się go jutro. Na próbę zamówiłem Benka Super Compact i będę próbował przestawić Lady na niego. Stopniowo, nic na siłę, nie chcę by skończyło się tak samo jak przy Cat's best. Próbując przejść z Higio na Cat's besta była to dla kota duża zmiana - nie dość, że ze żwirku bentonitowego na drewniany to z drobnego na gruboziarnisty. Z Benkiem będzie o tyle łatwiej, że tak samo jak Higio jest i bentonitowy i drobnoziarnisty. Trzymajcie kciuki za sukces

.