Było:Odkupię inhalator AEROKAT. Kupiłam Babyhaler.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 12, 2013 14:22 Było:Odkupię inhalator AEROKAT. Kupiłam Babyhaler.

Odkupie Inhalator AEROKAT do podawania leków wziewnych kotu .
Ostatnio edytowano Pt kwi 25, 2014 19:26 przez Fredziolina, łącznie edytowano 2 razy

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Sob sty 12, 2013 16:15 Re: Odkupię inhalator AEROKAT.

Nie wiem jaki dokładnie jest mechanizm działania inhalatora AEROKAT, ale być może udałoby się zastosować podobne urządzenie do inhalowania małych dzieci (np. babyhaler). Te ludzkie urządzenia są kilka razy tańsze.

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Nie sty 13, 2013 11:46 Re: Odkupię inhalator AEROKAT.

mapi_ pisze:Nie wiem jaki dokładnie jest mechanizm działania inhalatora AEROKAT, ale być może udałoby się zastosować podobne urządzenie do inhalowania małych dzieci (np. babyhaler). Te ludzkie urządzenia są kilka razy tańsze.

Urządzenie do inhalowania małych dzieci jest podobne do AEROKAT. Ustnik nie będzie pasował do kociej mordki :roll:
Tak mi się wydaje.
Nie chcę ryzykować zakupem babyhalera.
Jeśli w najbliższych dniach nie znajdę go na miau, zakupię w medycznym sklepie.

Fredziolina

Post » Nie sty 13, 2013 12:12 Re: Odkupię inhalator AEROKAT.

Fredziolina pisze:Ustnik nie będzie pasował do kociej mordki

Ale babyhaler podobnie jak aerokat zakończony jest maseczką, a nie ustnikiem.
Dopytaj weta czy babyhaler będzie w porządku - jest duuużo tańszy więc warto sie dowiedzieć.
Wprawdzie u mnie już po sprawie (aerokat jest w użyciu i świetnie się sprawdza), ale sama jestem ciekawa :mrgreen: .
Powodzenia w poszukiwaniach i zdrówka dla kota :ok:
Mojemu kotu aerokat bardzo ułatwia życie :wink: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie sty 13, 2013 15:07 Re: Odkupię inhalator AEROKAT.

Ale babyhaler podobnie jak aerokat zakończony jest maseczką, a nie ustnikiem.

Czasami można też znaleźć różne maseczki, pasujące do różnych inhalatorów.

Z ciekawości spytam - koty chętnie się "inhalują", czy raczej trzeba je do tego przymuszać?

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Nie sty 13, 2013 15:22 Re: Odkupię inhalator AEROKAT.

Mój kot sam przychodzi na inhalacje, ugniata i mruczy podczas wdychania leków :mrgreen: .
Zresztą wpisz sobie na youtube "AEROKAT"- jest cała masa filmików pokazujących jak wygląda podawanie leków. To nic strasznego :wink: .
Obrazek

Revontulet

Post » Sob kwi 20, 2013 11:39 Re: Było:Odkupię inhalator AEROKAT. Kupiłam Babyhaler.

Bardzo Wam dziękuje za rady.
Kupiłam używany babyhaler za jedyne 20 zł z przesyłką.
Maseczka idealnie pasuje do Filipowej mordki.
Co prawda on sam nie przychodzi na inhalacje, ale zbytnio nie oponuje i grzecznie wdycha leki ;)
Filip jest dzikuskiem z działek :) Ma ok. 17 lat od 6 lat choruje na astmę, a od pół roku na pnn.
Obrazek
Wreszcie, po 6 latach podawania steryd w iniekcji, przeszliśmy na wziewne leki nieobciążające jego organizm.
Co prawda późno, ale lepiej późno niż wcale.
Filip czyje się zdecydowanie lepiej, przestał kaszleć.

Zamiast wydawać 280 zł można w aptece kupić babyhaler za 50 zł.
Obie tuby spełniają te samą role z tym, że babyhaler jest produktem dla dzieci, a aerocat dla kotów.
Ostatnio edytowano Śro lut 15, 2017 21:27 przez Fredziolina, łącznie edytowano 3 razy

Fredziolina

Post » Sob kwi 20, 2013 20:08 Re: Było:Odkupię inhalator AEROKAT. Kupiłam Babyhaler.

Fredziolina pisze:Zamiast wydawać 280 zł można w aptece kupić babyhaler za 50 zł.
Obie tuby spełniają te samą role z tym, że babyhaler jest produktem dla dzieci, a aerocat dla kotów.

Bardzo cenna informacja.

Dużo zdrówka dla Filipka :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto cze 10, 2014 9:47 Re: Było:Odkupię inhalator AEROKAT. Kupiłam Babyhaler.

Witam. Chetnie odkupie inhalator AEROKAT. PILNE !!!

kiniaaaa

Od: Wto cze 10, 2014 9:41

Post » Śro lis 19, 2014 11:51 Re: Było:Odkupię inhalator AEROKAT. Kupiłam Babyhaler.

Kochani, potrzebuję odkupić inhalator wziewny dla mojej dziewczyny. Czy ktoś nie mógłby nam pomóc? Bardzo potrzebujemy.

Melciak

Od: Śro lis 19, 2014 11:47

Post » Nie sty 29, 2017 10:38 Re: Było:Odkupię inhalator AEROKAT. Kupiłam Babyhaler.

Odkupie inhalator AEROKAT ,jeśli ktoś ma lub wie GdZie można zakupic proszę o kontakt
Gdybyś kiedys miała w planach,odejść sama i nie myśleć o mnie znów,bede szła wciąż po Twoich śladach...

kalaa

Od: Wto paź 18, 2016 8:00