Nowe życie Białki- mam na imię Tosia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 18, 2005 23:10

kasik30 pisze:Z pamiętnika Tośki:

Się bijemy z Figunią 8O Normalnie uprawiamy zapasy 8O I Kasik się trochę martwi, że sobie zrobimy krzywdę... no ale póki co sobie nie zrobiłyśmy. I się jeszcze martwi, Kasik znaczy, czy my tak naprawdę się bijemy czy to zabawa... jakby Ktoś Doświadczony mógł podpowiedzieć to Kasik byłaby wdzięczna... ja to sama nie wiem to co mam jej powiedzieć? 8O Wkurza mnie tylko to, że ja sobie grzecznie idę, a Figa się rzuca i zaczyna mnie gonić. To uciekam, mam wyjście?? 8O No to się ganiamy. A potem ja gonię Figę, a co, mam być gorsza?? 8O No a jak się już dorwiemy to uprawiamy zapasy, w końcu nigdy nie wiadomo czy nas nie powołają do kadry na następną Olimpiadę, prawda? :D
No, i tyle na dziś bo straaaasznie śpiąca jestem....
Dobranoc
Tosia :lol:

:lol: to my też uprawiamy z Taurusem, tylko judo, jak było lato to my na parkiecie w pokoju robiliśmy wasari, koku ipon i inne, bardzo fajna sprawa, a jak przyszła Satynka, oj ona dopiero potrafi 8O Ona to się wbija pazurami w plecy i sie każe wozić tak a później ma za paznokciami takie długie z nas włosy i udaje że rasowa :P Ty sie Kasik wcale niemartw, bo te zapasy to fajne są :P Jakby u nas takich nie było to by smutno było :lol: A jeszcze fajniej jak się ganiamy i wskakujemy na Maćka śpiącego, Taurus to jest mistrzem odbijania sie od oka! Ja nigdy na zakręcie nie wyrabiam, to i oka ucelować nie umiem :evil:

pozdrawiam
Denis
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon kwi 18, 2005 23:37

Kasik pisze:

Balbina, Wujo, Denis, dzięki, trochę mnie uspokoiliście... :D Bo jak tak na te moje koty dwie patrzę to dochodzę do wniosku, że one się kochają tylko jak jadą razem w transporterku. Na zasadzie, że traumatyczne przeżycia zbliżają... 8O :D
ObrazekObrazek Tosia(*) Figusia (*), Lubo i... mała Figurka :)

kasik30

Od: Pt lut 18, 2005 16:32

Post » Wto kwi 19, 2005 22:37

No, no Panienki nie denerwować Kasika! :roll:
Zdradzę Wam tajemnicę,iż moje szkodniki potrafią tak "baraszkować pół dnia i ...nocy.
Tylko wymieniają się parami... :D

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Śro kwi 20, 2005 22:10

Z pamiętnika Tośki:

Ale dziś była wyżerka! Kasik nam dała surowego kurczaczka, szkoda, że sparzonego, no ale przynajmniej go nie gotowała, jak ostatnio :evil:
I się z Figunią rzuciłyśmy na żarełko aż miło :D
A poza tym dziś wskoczyłam Kasikowi na kolanka pierwszy raz, a ona się tak zachwyciła jakby nigdy kota na kolankach nie miała... 8O No a przecież Figunia cały czas do niej przyłazi i Kasik się wtedy tak bardzo nie zachwyca 8O Cóż w tym dziwnego, że kot chce się pmiziać bo chyba nic?? :roll: :wink: Kiedyś musiał być pierwszy raz, nie? :D
A potem Kasika podrapałam i ma dwie piękne szramy na brzuchu bo mnie chciała złapać do czesania... goopia :lol: To nie wie, że ja pomiziać i owszem, ale łapana być nie lubię?? 8O 8O 8O
I kupy nie robiłyśmy dziś, ani ja ani Figunia, a Kasik się od razu martwi... o rany, czym tu się martwić?? Codziennie muszę kupę robić?? Jakiś przepis jest czy jak?? 8O Ech, ludzie.... :roll:
Pozdrawiam serdecznie
Tosia :lol:

kasik30

Post » Śro kwi 20, 2005 22:16

Tosiu:
sie nie martw... ja dzis kupe robiłem ze 3 razy...spoko :) stan się zgadza :wink:
I kochaj Kasika...tak jak Figusia i ja... za 47 godzin wujo Cię pomizia :P
Moje panienki
Obrazek

wujo sredniak

Od: Nie mar 06, 2005 23:58

Post » Śro kwi 20, 2005 22:42

wujo sredniak pisze:Tosiu:
sie nie martw... ja dzis kupe robiłem ze 3 razy...spoko :) stan się zgadza :wink:
I kochaj Kasika...tak jak Figusia i ja... za 47 godzin wujo Cię pomizia :P
:ryk: :ryk:

zosia&ziemowit

Post » Czw kwi 21, 2005 17:23

Z fotobloga Tosi

-----------------------------------------------------------------------------------------

-Normalnie Ciem połknem Ty Figo Ty!!! :twisted: http://upload.miau.pl/1/11100.jpg
-Razem lepiej we więźniu jes :cry: ale jus mnie uwolnijcieeeee http://upload.miau.pl/1/11103.jpg
Moje panienki
Obrazek

wujo sredniak

Post » Czw kwi 21, 2005 22:34

wujo sredniak pisze:Z fotobloga Tosi

-----------------------------------------------------------------------------------------

-Normalnie Ciem połknem Ty Figo Ty!!! :twisted: http://upload.miau.pl/1/11100.jpg

Wuju bo ja dostanę przepukliny ze śmiechu! :ryk:

zosia&ziemowit

Post » Pon kwi 25, 2005 22:34

Z Fotobloga Tosi :
---------------------------------------------------------------------------------------
-Jaki spioncy kotek?? wujo!!?? kto jest spiacy co??pace pzes okno tylko...http://upload.miau.pl/1/11693.jpg
-Tak pieski podaja łapki...popac i się uc! młoda jesteś i gupia jesce! http://upload.miau.pl/1/11694.jpg
-Cy ja mogem sie w tym domu w koncu kiedyś wyspac?? http://upload.miau.pl/1/11695.jpg
-Nie, bo ja mam ładniej obciente... mi Paniusia obcina... http://upload.miau.pl/1/11696.jpg
-Powaznie mówis?? Paco jest taki chory????:cry: :( Pozdrawiam Ciem Pacusiu...Cymaj siem! :!: http://upload.miau.pl/1/11697.jpg
Moje panienki
Obrazek

wujo sredniak

Post » Śro kwi 27, 2005 15:34

Z pamiętnika Tosi:

Nasza Kasik jest chora!!! :strach: Nic tylko leży, wstaje, idzie do pracy i znów leży... nie bawi się z nami, nie przytula... tylko leży i kaszle. I wyciera nos... :cry: :cry: :cry: Wczoraj rozmawiała (znaczy chrypiała) przez telefon i powiedziała, że czuje się jak przeżute-i-wyplute-toffi. Nie wiem co to "przeżute-i-wyplute-toffi", pytałam Figunię, ona też nie wie, ale sądząc z tego jak wygląda nasza Kasik to chyba nie jest to nic dobrego... i jeszcze powiedziała, że ma temperaturę 38,5... ale to nie jest przecież jakaś bardzo wysoka temperatura, prawda? :roll: No, więc wyznaczyłyśmy dyżury i na zmianę się do Kasika przytulamy żeby jej ciepło było i bardzo nam jej szkoda, bardzo, bardzo... :cry:
No ale ona przecież wyzdrowieje, prawda??? A jak nie wyzdrowieje??? Schronisko??? Opowiadałam Figuni o schronisku, ona też by nie chciała tam pójść... tyle, że ona pewnie by nie poszła, zabraliby ją jej Państwo znaczy rodzice Kasik :roll: Ale co stałoby się ze mną???? 8O :cry: :cry: :cry:

kasik30

Post » Śro kwi 27, 2005 17:46

Kasik wyzdrowieje na pewno :!:
Ty się Tosia nie martw, tylko idź Pani grzać nóżki :) i mruczeć 8)
i niech Ci Figusia pomoże :)

a w ogóle to jestem pod wrażeniem. znacie się się z Figusią od paru tygodni, a razem zgodnie podróżujecie w transporterku 8O :)
moje Kotfory znają się od paru lat i nie ma mowy o wspólnych podróżach :evil:
Obrazek

Amidalka

Od: Czw cze 10, 2004 14:46

Post » Czw kwi 28, 2005 18:02

Amidalka pisze:a w ogóle to jestem pod wrażeniem. znacie się się z Figusią od paru tygodni, a razem zgodnie podróżujecie w transporterku 8O :)

No bo ciocia, przeżycia traumatyczne zbliżają, co Ty, nie wiesz o tym? 8O My z Figunią w transporterku się tofamy o wiele bardziej niż poza transporterkiem! :lol:
I dzięki za pociechę, wiesz, że Kasik nam zdrowieje troszkę? :D

kasik30

Post » Czw kwi 28, 2005 18:11

Nie mogę się nie uśmiechać, czytając ten wątek :D :D :D . Przesyłam pozdrowienia Figusiu, Tosiu, Kasiku, wuju_sredniaku :lol: . Kasik zdrowiej prędko, bo Ci się panienki zamartwią :ok: .
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

[poprzednia]