barbarados pisze:Strzelają , bo jeszcze dziś mozna ,,legalnie " strzelać . Jutro juz mandaty będą wlepiać . I dobrze .
Musze ten przepis spisać .
u nas można legalnie cały czas. Wojewoda w 2016 roku nie wydał zakazu

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
barbarados pisze:Strzelają , bo jeszcze dziś mozna ,,legalnie " strzelać . Jutro juz mandaty będą wlepiać . I dobrze .
MB&Ofelia pisze:JUż podaję. Siekasz cebulkę i na patelnię z olejem. Kroisz kiełbaskę czy inne mięsiwo i na patelnię. Kroisz pieczarki/paprykę/cukienię/kabaczka (co masz w lodówce) i na patelnię. Przyprawiasz, podduszasz. Dodajesz fasolę (w wersji leniwej i szybkiej- z puszki) i przecier pomidorowy, zagotowujesz, gotowe. Wcinasz samo, z chlebem lub ryżem.
Proste jak autostrada.
MB&Ofelia pisze:Ewa L. pisze:A ja jutro zaopatrzę się w pieczareczki, papryczki i inne dodatki i jak wrócę z pracy zrobię sobie to twoje danie na które przepis mi dałaś
Tak przy okazji - macie w promocji fasolę w puszceUzupełniłam moje małe zapasy.
Ewa L. pisze:MaryLux pisze:Ewa L. pisze:U nas znów jakieś debile strzelająSzkoda ,że im w portkach te petardy nie wybuchną.
U nas tak samo
Jeszcze się nie wystrzelali ?
W Koszałkowie też okazjonalne huki. Ktoś za dużo kupił
MalgWroclaw pisze:barbarados pisze:Strzelają , bo jeszcze dziś mozna ,,legalnie " strzelać . Jutro juz mandaty będą wlepiać . I dobrze .
MB&Ofelia pisze:Doberek, Ewciu! Wyspałaś się?
Mam dziś niezły humor bo udało mi się zrobić wykazy w accesie (tzn. znaleźć wzór i przerobić), własnie jem zasłużone śniadanko
Ewa L. pisze:Herbatkę z pokrzywy mam i też czasami piję bo lubię. Tylko zalecają jedną dziennie. Moje ciśnienie też ostatnio jest ok mimo pitych kaw czego zasługą są leki i pijawki.
Czy to twoje danie można poporcjowac i zamrozić?
Ewa L. pisze:MalgWroclaw pisze:barbarados pisze:Strzelają , bo jeszcze dziś mozna ,,legalnie " strzelać . Jutro juz mandaty będą wlepiać . I dobrze .
A podobno mówili że we Wrocławiu i w kilku innych miastach wprowadzono zakaz strzelania w sylwestra.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Hana, Majestic-12 [Bot] i 12 gości