Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Chiara pisze:Dziś, w drugi dzień świąt, o pomoc dla kotów poprosiły dziewczyny z Radomska. Kolejne miejsce, gdzie nie udało się wymusić żadnych talonów na zabiegi...
Anna61 pisze:Chiara pisze:Dziś, w drugi dzień świąt, o pomoc dla kotów poprosiły dziewczyny z Radomska. Kolejne miejsce, gdzie nie udało się wymusić żadnych talonów na zabiegi...
Przecież Radomsko to spore miasto i w ogóle w ciągu roku tam nie ma żadnych talonów na sterylizację?
Chiara pisze:
"Czy mogę zgłosić prośbę o pomoc w sterylizacji/kastracji kotów w Radomsku i okolicy? Nie wiem, jak działacie, nie możemy wyegzekwować od miasta finansowania tej działki, czyli sterylizacji kotów wolnobytujących"
Chiara pisze:Chiara pisze:Losuję co płacić, bo faktur mam na około 10 000 zł i wyłowiłam zdjęcie kici w moim ulubionym zielonym kubraczku w białe groszki. Zbieram także na koty z Wietrzna, gdzie tniemy z Bernatą i tam właśnie mieszka czarna piękność.
"Dzień dobry,
ponownie zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc. W ubiegłym tygodniu wykastrowałam dwa oswojone kocury z Wietrzna, które przybłakały się do ludzi, właściwie podkradały jedzenie psu przy budzie. Jeden pojawił się dwa tygodnie temu, drugi latem, ale panie, które go karmią myślały, że jest wykastrowany. Same mają w domu kotkę i kocura, które są sterylizowane.
Udało mi się także złapać kotkę i jej dwie córeczki, dokarmiane przez księdza. Kotkę już ciachnęłam, a córeczki zawiozę do Rzeszowa, bo tam jest lecznica, która wykona sterylizacje u takich młodych kotów. Mają już zaklepane miejsce, gdzie będą mieszkać, ale nikt ich tam nie będzie oswajał, a dziewczyne są okropnymi dzikami.
W tym tygodniu wysterylizowana została również córka Mici z działek.
Planuję jeszcze jedną kastrację i jedną sterylizację. Przy okazji będę mogła sprawdzić, co u Tereski. Podobno wszystko w porządku, kotka czuje się dobrze, a guz nie odrasta.
Czy mogę liczyć na Waszą pomoc?
Pozdrawiam
Bernata XX
https://www.facebook.com/powszechna.ste ... =3&theater
Kubraczek wcześniej pojawił się pod Krakowem.
Zapłaciłam za te dwie kocice z Wietrzna ciachnięte w Rzeszowie:
100 zł za sterylizację kotki N°2587, FV 204/01/2016 z dnia 28.11.2016 na kwotę 100 zł
100 zł za sterylizację kotki N°2700, FV 205/01/2016 z dnia 28.11.2016 na kwotę 100 zł
ASK@ pisze:Szkoda że forsa z dymem poszła strasząc zwierzaki. Szkoda że nie poszły na PS
Ale musi być dobrze
Wszystkiego najlepszego Powszechna Sterylko w tym Nowym Roku 2017
Cieszę się, że tylu kotom pomogliście.
Trwaj chwilo
Użytkownicy przeglądający ten dział: Beanie, Majestic-12 [Bot], Szymkowa, Zeeni i 56 gości