Pozytywnie zakręceni . Kciuki bardzo potrzebne !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 27, 2016 12:57 Re: Pozytywnie zakręceni .

Ja sie generalnie boje rozjasniaczy. Mam za slabe wlosy zeby jeszcze je rozjasniaczem traktowac. A jak wlosy po tym rozjasniaczu? Czulas roznice?
Stopniwo coraz jasniejsze farby i doszlam do blondu, bez rozjasniacza.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Wto gru 27, 2016 17:21 Re: Pozytywnie zakręceni .

Ja chcialam sobie troszeczke rozjasnic ale w blondzie wygladam malo ciekawie jak ...
Pasemka juz nie modne wiec musze sie co miesiac farbowac aby ukryc siwizne. :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto gru 27, 2016 18:01 Re: Pozytywnie zakręceni .

Ja rozjaśniam u fryzjera. Pojęcia bladego nie mam odnośnie farbowania, wole nie eksperymentować :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto gru 27, 2016 18:35 Re: Pozytywnie zakręceni .

Moli25 pisze:Ja rozjaśniam u fryzjera. Pojęcia bladego nie mam odnośnie farbowania, wole nie eksperymentować :mrgreen:

Marta ja uzywam farby bez amoniaku wiec nie niszcze wlosow a fryzjera co do farbowanie niezbyt milo wspominan i jakos nie mam zaufania. Wiem ze tez maja ekstra farby ale z amoniakiem wiec farbuje w domu.

Gosiagosia

Post » Wto gru 27, 2016 19:05 Re: Pozytywnie zakręceni .

Nawet nie wiedziałam o tym amoniaku, ze szkodliwy :lol:
Ot znawca ze mnie :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto gru 27, 2016 20:22 Re: Pozytywnie zakręceni .

Hej :1luvu:
Mireczko , mnie tak wyszło przez przypadek . :mrgreen: Miało być ok 2 tony jaśniej :roll: Ale jest ... tak inaczej :wink:

Ja lubie eksperymentować z włosami , zwłaszcza z kolorkiem :mrgreen: Nawet , jak potem ludzie na ulicy uciekaja w popłochu :twisted:
Róznica była . Zawsze bedzie , bo włos zniszczony jest dodatkowo . Ale nałozyłam odzywkę i się poprawia . :ok: Zreszta , moze to mnie zmobilizuje do podcięcia tych poniszczonych końcówek . :roll:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro gru 28, 2016 15:15 Re: Pozytywnie zakręceni .

Hej Basiu :) :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A ja jeszcze nigdy nie farbowałam włosów 8)

Doczytałam zaległości :) Ja różnie ubieram się do sklepu, ale nie raz czuje się jak lump. Sama rozumiem, że nie raz do sklepu zajdzie się przez przypadek i uważam, że takiego klienta powinno się traktować lepiej od reszty, bo jak przyszedł przez przypadek to może nic nie kupi. Jak ktoś się odstrzelił i poszedł na zakupy to wiadomo, że będzie kupował, więc sprzedawca ma łatwiej.
Często zauważam, że jak jestem miła to ekspedientki traktują mnie źle. A moja mała pewność siebie jeszcze bardziej się kurczy i wtedy czuje się fatalnie, jak bezdomny w tym kfc i zaczynam się jeszcze bardziej korzyć.
A potem mam niesmak do siebie, bo przecież to tylko ekspedientka, nie właściciel całej marki. Ale niektóre są bardzo wyniosłe. Najgorsze chyba w Sephorze. Kiedyś weszłam do sklepu i ochroniarz tak sa mną chodził (ubrałam się w kurtkę parkę i glany), że w końcu żeby utrzeć mu nosa zrobiłam zakupy i założyłam kartę stałego klienta. Potem się okazało, że cień który kupiłam to taki bubel, że w zabawkowych kosmetykach dla dzieci są lepszej jakości cienie, a na bazarze to już luksus.
Teraz wiem, że te kosmetyki można oddać jak nam nie pasują.
Ale zobaczcie sobie jak sprzedawcy w drogeriach wyśmiewają klientów:
https://www.youtube.com/watch?v=bHfGQ36Wxls
Teraz jak idę po próbkę to czuję się jak złodziej i nędzarz.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro gru 28, 2016 18:06 Re: Pozytywnie zakręceni .

Ja akurat próbki biorę chętnie i bez skrupułów, bo jako alergiczka na kosmetyki wolę coś wypróbować, zanim kupię większe opakowanie. Tyle że nie wszędzie dają próbki i często nie ma akurat tego co bym chciała wypróbować.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro gru 28, 2016 18:15 Re: Pozytywnie zakręceni .

MB&Ofelia pisze:Ja akurat próbki biorę chętnie i bez skrupułów, bo jako alergiczka na kosmetyki wolę coś wypróbować, zanim kupię większe opakowanie. Tyle że nie wszędzie dają próbki i często nie ma akurat tego co bym chciała wypróbować.

Na zachodzie to jest normalne, nawet sami dają próbki - nowości jakie pojawiają się na rynku i nikogo to nie dziwi. Dziwię się tym ekspedientkom :evil: same biorą próbki do domu i nawet rozdają znajomym. Ja sama takowe otrzymałam od pacjentki która pracuje w Rossmannie.

Gosiagosia

Post » Śro gru 28, 2016 18:26 Re: Pozytywnie zakręceni .

Mi kiedyś wręczyli sporo próbek w aptece, wzięłam krem na dzień i dostałam próbki kremu na noc i żelu do mycia twarzy. Dzięki temu wiem, że mnie nie uczulają.
Ale np próbek kosmetyków fitomed nigdzie nie mogę dostać. Szampon mnie nie uczula, ale nie wiem jak reszta, np odżywka do włosów.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt gru 30, 2016 8:07 Re: Pozytywnie zakręceni .

Ja bardzo lubię farbować się na rudo. Dawno już tego nie robiłam. Ostatnio 2 lata temu.
Zawsze używam chyba najtańszej farby na rynku marki Naturia, natomiast nie dodaję wody utlenionej która jest dołączona do opakowania (6%), tylko dokupuję osobno mocniejszą (12%)
Efekt rewelacyjny, ale szybko się zmywa, co 2 tygodnie trzeba poprawiać.
Obrazek

Co do kichania to Nala wtedy też szczeka, ale króciutko. Uważam, że mówi wtedy "na zdrowie". Jak ona kicha to zawsze jej tak mówimy.
Lilo jak słyszy kichanie to ucieka w popłochu.

Próbek nie lubię, zawsze zalegają u mnie w łazience i są wywalane po utracie ważności. Mam swoje wypróbowane kosmetyki i ich nie zmieniam. Najczęściej jest to seria dedykowana dla niemowląt. Ach... skóra alergika

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt gru 30, 2016 22:55 Re: Pozytywnie zakręceni .

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla Ciebie i szanownych kocików, zdrowia, szczęścia, najwspanialszej pracy i dobrych ludzi w pobliżu. Spełnienia marzeń i zamierzeń. :ok: :ok: :ok:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Sob gru 31, 2016 0:03 Re: Pozytywnie zakręceni .

Dziekuje :1luvu:
Niech ten Nowy Rok pokaże się nam z jak najlepszej strony :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Dyktatura , super kolorek :ok:
Biorę próbki , jak dają . Czasem cos nowego się nadaje . Mam wypróbowane kosmetyki ( też alergik jestem :mrgreen: ) ale czasem by się cos innego chciało :mrgreen:

Rudy jest chomik . Zajął posłanie pod telewizorem i znosi tam rózne rzeczy . Moj kapeć , misia , psią obrożę , gwizdek od czajnika . A , i podkładkę pod mysz .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob gru 31, 2016 9:09 Re: Pozytywnie zakręceni .

barbarados pisze:Hej :1luvu:
Mireczko , mnie tak wyszło przez przypadek . :mrgreen: Miało być ok 2 tony jaśniej :roll: Ale jest ... tak inaczej :wink:

Ja lubie eksperymentować z włosami , zwłaszcza z kolorkiem :mrgreen: Nawet , jak potem ludzie na ulicy uciekaja w popłochu :twisted:
Róznica była . Zawsze bedzie , bo włos zniszczony jest dodatkowo . Ale nałozyłam odzywkę i się poprawia . :ok: Zreszta , moze to mnie zmobilizuje do podcięcia tych poniszczonych końcówek . :roll:

ja tez lubie eksperymenty, ale wole jak to robi fryzjerka, na szczęście mam swoją od dawna, jestem zadowolona z jej usług, robie kolor (mieszany, teraz mam 3) tak co 3-4 miesiące
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob gru 31, 2016 15:06 Re: Pozytywnie zakręceni .

Basiu z rodzinką nie tylko ludzką ale i futerkową.
Ile równań niezależnych, Ile jest szeregów zbieżnych, Ile całek niewłaściwych, Ile na płaszczyźnie krzywych, Ile funkcji kwadratowych, Co nie mają miejsc zerowych, Ile krzywe mają siecznych, Ile jest układów sprzecznych, Ile różnych jest symetrii, Ile twierdzeń w geometrii, Ile przestrzeń ma wektorów, Co nie tworzą pustych zbiorów, Tyle szczęścia i radości W Twoim domu, W Nowym Roku niech zagości!
Obrazek

Gosiagosia

[poprzednia][następna]