Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Chiara pisze:I ostatnia kotka z zeszłego miesiąca - 80 zł za sterylizację kotki N°3181 ze wsi Kosobudz ( FV 10/2016 z dnia 14.11.2016 na kwotę 80 zł ).
Tam pomagamy z Lidią, bardzo świeża współpraca. Tak świeża, że Lidia jeszcze pyta czy pięć kocic to hurt...
W każdym razie przysłała koleżankę z Sochaczewa - Martę. Marta pomaga kundelkom, ale spotkała staruszkę z kotami. Kotów naliczyła 21... Pyta ile może ciąć na koszt PS. Piszę: "ile trzeba". W końcu staruszki z kotami to mój główny target... Ona na to: "o boże".
I to jest całkiem dobry komentarz.
Chiara pisze:Losuję co płacić, bo faktur mam na około 10 000 zł i wyłowiłam zdjęcie kici w moim ulubionym zielonym kubraczku w białe groszki. Zbieram także na koty z Wietrzna, gdzie tniemy z Bernatą i tam właśnie mieszka czarna piękność.
"Dzień dobry,
ponownie zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc. W ubiegłym tygodniu wykastrowałam dwa oswojone kocury z Wietrzna, które przybłakały się do ludzi, właściwie podkradały jedzenie psu przy budzie. Jeden pojawił się dwa tygodnie temu, drugi latem, ale panie, które go karmią myślały, że jest wykastrowany. Same mają w domu kotkę i kocura, które są sterylizowane.
Udało mi się także złapać kotkę i jej dwie córeczki, dokarmiane przez księdza. Kotkę już ciachnęłam, a córeczki zawiozę do Rzeszowa, bo tam jest lecznica, która wykona sterylizacje u takich młodych kotów. Mają już zaklepane miejsce, gdzie będą mieszkać, ale nikt ich tam nie będzie oswajał, a dziewczyne są okropnymi dzikami.
W tym tygodniu wysterylizowana została również córka Mici z działek.
Planuję jeszcze jedną kastrację i jedną sterylizację. Przy okazji będę mogła sprawdzić, co u Tereski. Podobno wszystko w porządku, kotka czuje się dobrze, a guz nie odrasta.
Czy mogę liczyć na Waszą pomoc?
Pozdrawiam
Bernata XX
https://www.facebook.com/powszechna.ste ... =3&theater
Kubraczek wcześniej pojawił się pod Krakowem.
Chiara pisze:Teraz zbieram na kolejną ogromną fakturę za koty z kujawsko-pomorskiego ze wsi Buszkowo, z osady Stefanowo i z Koronowa.
Zmieniliśmy lecznicę, od kilku miesięcy przekonywałam wolontariuszkę do tej zmiany. Niestety cena zabiegu sterylizacji jest wyższa i wynosi 100 zł. Koszt 21 zabiegów to będzie 1910 zł.
Fakturą objęte są między innymi koty, o których już wcześniej pisałam, które zostały bezdomne na wsi, gdy właściciel poszedł do domu starców:
Zbiórkę promuje Blanka, została zabrana ze wsi bardzo zaniedbana, obecnie w DT szuka domu: https://www.facebook.com/powszechna.ste ... 6351418157
https://www.olx.pl/oferta/kotka-bianka- ... 646489bfa8
tabo10 pisze:Piękne te trikolorki i rude.Czy one mają jakieś ogłoszenia?Ktoś szuka im tam domu?
tabo10 pisze:Dzięki Bogu! Mam potworną słabość do rudych.
Niespo pisze:Czy jest jakieś ogłoszenie tych kotów z Sochaczewa, że szukają domów? Widzę, że są tam też maluszki.
Chiara pisze:Po dość długim czasie odezwała się pani Mariola ze Sławkowa, która ciachnęła sześć kocic i pięć kocurów. Zapłaciłam 740 zł za sterylizację kocic N°3362, N°3363, N°3364, N°3365, N°3366, N°3367 i kastrację kocurów N°3368, N°3369, N°3370, N°3371, N°3372 ( FV 44/2016 z dnia 22.11.2016 na kwotę 740 zł ). Przeznaczyłam na tę fakturę wszystko co udało się zebrać Janie ( sztukamruczenia ) na wystawie kotów w Warszawie, czyli 659 zł
Chiara pisze:tabo10 pisze:Piękne te trikolorki i rude.Czy one mają jakieś ogłoszenia?Ktoś szuka im tam domu?
Tak, dziewczyny szukają im wszystkim domów na fejsie. Nawet gazeta o nas napisała...
Anna61 pisze:Podejście ludzi do zwierząt mnie przeraża i naprawdę ciężko utrzymać mi język na wodzy gdy słyszę viewtopic.php?f=1&t=176831&start=345#p11666948
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 55 gości