Ratunku pomocy!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 29, 2016 23:25 Ratunku pomocy!!!

Witam wszystkich

Od 2 dni maly kotek oceniam na 4,5 tygodni strasznie nawoluje mame.Boje sie malego dotykac na wypadek gdyby matka wrocila i poczula moj zapach,ale jesli jutro bedzie poplakiwac to chyba ubiere rekawice i przeniose go do pudelka ktore mu zrobilam.
Nie chce nawet o tym myslec ale chyba on zostal porzucony przez matke :cry: :cry: Nie mam pojecia co robic...Rozum podpowiada mi ze matka nie zostawila by go na tak dlugo bez opieki.On placze tylko nocami czy to mozliwe zeby ona w tym czasie polowala__?
Zanioslam mu cieple mleko w nadzieji ze popije ale nici nawet nie powachal.Jutro kupie mu mokra karme,moze sie skusi...

Wziecie malego do domu nie wchodzi w rachube ,nie wiem co robic doradzcie. :oops:
Do urzedu miasta boje sie dzwonic po weterynarza bo boje sie ze oni uspia kotka :placz:

Jolanta

irgun123

Od: Wto lis 29, 2016 23:13

Post » Śro lis 30, 2016 2:19 Re: Ratunku pomocy!!!

Nie usypia się kotów w tym wieku.
Zanieś mu butelki wypełnione ciepłą wodą do budki przykryj grubo szmatami, przecież na dworze jest tak zimno, zawsze się ogrzeje gdyby matka nie wróciła.
Próbuj podawać mleko pipetą, ale takie dla kociąt i obserwuj czy matka się jest na horyzoncie.
Niestety on tam sam nie wyżyje więc w przypadku porzucenia koniecznie szukaj dla niego miejsca w wśród jakiś organizacji pomagających zwierzętom, wśród znajomych, w lecznicy byle nie w schronisku.
Wodę w butelkach wymieniaj na ciepłą.
Matka mogła zginąć.
A skąd jesteś, gdzie ten kotek jest?

emill

Od: Sob lip 26, 2014 20:08

Post » Śro lis 30, 2016 9:29 Re: Ratunku pomocy!!!

Jeżeli kociak nawołuje od dwóch dni, to raczej jego matka już nie wróci. Maluch bez matki nie da sobie rady, trzeba mu pomóc natychmiast! Jeżeli nie możesz wziąć go do domu, to zanieś do schroniska dla zwierząt, zawsze to dla niego jakaś szansa na przeżycie.
PS. I napisz skąd jesteś, może w twoim mieście działa jakaś organizacja albo dom tymczasowy.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro lis 30, 2016 13:26 Re: Ratunku pomocy!!!

Podnoszę!
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro lis 30, 2016 16:24 Re: Ratunku pomocy!!!

Witam Was i dziekuje

UFFF wszystko dobrze ..kotka juz nie ma ,matka wrocila.
Wyglada na to ze ona go tu podprowadza nocami kiedy poluje ale zalatwia swoje sprawy.Chwala Bogu :201494 .Juz raz wzielam kotka z ulicy bo sasiad go poprzucil,po pol roku sie przyznal ale koteczka bardzo sie meczy w domu ,o calych dniach placze,wlasnie wrocilam z nia z ogrodu,gdzie ucze ja jak skakac po plotach.
Nie mieszkam w Polsce..ale dziekuje Wam bardzo za taki szybki odzew...i chec pomocy.
Szkoda ze tu nikt sie tak nie troszczy o bezdomne koty jak w Polsce. :cry:

Jolanta

irgun123

Od: Wto lis 29, 2016 23:13