Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia s.92

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 23, 2016 22:41 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

ile było u Molki gadania to i w kocu Kitek się obnażył :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro lis 23, 2016 22:41 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Z nikim sie nie żegnam!
Z Tobą dopiero sie przywitałam :201440
Poprostu wzdycham nad Twoja uroda i mądrością Przyjaciolko moja

M.
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro lis 23, 2016 22:47 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Ewa L. pisze:ile było u Molki gadania to i w kocu Kitek się obnażył :ryk: :ryk: :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Chyba muszę podmienić zdjęcia i założyć Kitusi wirtulany cychalter :mrgreen:

Moli25 pisze:Z nikim sie nie żegnam!
Z Tobą dopiero sie przywitałam :201440
Poprostu wzdycham nad Twoja uroda i mądrością Przyjaciolko moja

M.

"Przyjaciółko Moja, ja czekałam na nasze spotkanie długo... :)" pisałam Kitusia
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro lis 23, 2016 22:49 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Ewa L. pisze:ile było u Molki gadania to i w kocu Kitek się obnażył :ryk: :ryk: :ryk:

Cycuch Molki był dobry :ryk:
Do dzis sie z niej śmiejemy :ryk:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro lis 23, 2016 22:51 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Dzisiaj mi się Zuzia wystawiała. Zawsze ją podziwiam ,że po wykarmieniu kociaków ma takie malunie cycusie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lis 24, 2016 7:50 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

:kotek:

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw lis 24, 2016 8:49 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

klaudiafj pisze: (...)Martuś oglądałam dziś zdjęcia z prosektorium i jacy ludzie tam poszli :D Zwyczajni i panie na szpileczkach :D Czyli jednak nie tylko czarne zmory jak ja mają ochotę na takie wyprawy :D Zastanawiałam się, jakby to było zaszyć się ta, gdzieś w kącie i poczekać aż mnie zamkną - kurde za dużo horrorów :strach: (...)

To jakbyś nie wiedziała kiedy zrobić sobie tę wycieczkę 8) : https://www.youtube.com/watch?v=YpKV1vSlXKE

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Czw lis 24, 2016 12:32 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Jesuuuu co za piosenka Megan72 :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

"W prosektorium najzabawniej jest nad ranem
Czasem spadnie coś ze stołu, czasem ktoś...
Po czymś takim następuje ożywienie zrozumiałe" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A ja ostatnio słucham Staśka Wielanka :) https://www.youtube.com/watch?v=Uih8KTn ... 92E8D2EB2D

Zagadka opuszczonego szpitala prawie rozwiązana: https://www.youtube.com/watch?v=QHTllNi6y4s Jest to DOM KALEK :strach:
W filmie są pokazane piętra, prosektorium i podziemia.

A ten pan z filmu (bada historię Bytomia i pisze książki) odpisał mi dziś, że wejście na teren opuszczonego szpitala planowane jest w pierwszym kwartale 2017 r. W filmie mówią, że są plany wyremontowania tego skrzydła i zrobienia tam domu starców.
Są też materiały archiwalne.
Na piętrach nie ma sprzętu medycznego :(

Pytanie za 100 punktów - jest taki wyjec, co wyje całe dnie od rana do nocy, z przerwą na swój własny (nie cudzy!) sen. Bez różnicy czy jest po zabawie, przez zabawą, czy jest razem ze wszystkimi w pokoju, czy jest sam - wyje i wyje i jeszcze raz wyje i czasem, to już dostaje sama szału. Nawet jak idę do pokoju gdzie wyjec przebywa, to wyjec idzie do pokoju, który wcześniej opuściłam i tam wyje. Jest to cecha jednostkowa, dotycząca tylko tego wyjca. Wyjec wyjąc ludzi siadywać na stole i gapić się w białe ściany i sufit.
Czasem myślę, żeby zabrać wyjca do weterynarza, ale wtedy wetka powie, że u nas już całkiem dom wariatów. Nawet jak w niedziele jedliśmy obiad w jednym pokoju z kotami to wyjcowi nie przeszkadzało terroryzować nas do posiłku swoim długim i zawodzącym wyciem.
A zabawy wyjec ma wystarczającą - ja się bawię, m. się bawi, Marysia się bawi i wyjec sam trochę mniej się bawi, ale czasem znajdzie zajęcie, które go pochłonie bez reszty jak np grzebanie w lekach starszych dziewczyn.
Pytanie: czy znacie jakieś sposoby, historie, rady, żeby ten wyjec przestał się wydzierać całymi dniami?
W końcu mnie wywiozą na oddział psychiatryczny czynny. Aha wyjec wyje często jakby był w rui, ale nie jest, bo się nie tarza, nie wypina, wszystko z nim ok - tylko się drze.

Powiem szczerze i bez kozery, że czasami można dostać z nim cholery :twisted:

Tak wygląda czarny kot, na czarnym tle, czarną nocą :mrgreen:

Obrazek

klaudiafj

Post » Czw lis 24, 2016 14:55 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Wygląda trochę, jak taka kocia sówka. :D

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Czw lis 24, 2016 15:05 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

klaudiafj pisze:Obrazek

Kitusia ma szczęście, że ma takie kochane siostry <3
ObrazekObrazek
Pozdrawiam i zapraszam do naszego wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p11640562 :201461

Zefir

Od: Nie paź 30, 2016 22:17

Post » Czw lis 24, 2016 16:37 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Oczy są zwierciadłem duszy więc jak widać oczy to już jest coś. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lis 24, 2016 19:19 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Pytanie: czy znacie jakieś sposoby, historie, rady, żeby ten wyjec przestał się wydzierać całymi dniami

No powiem ci tak Dixior tez mial faze na wycie. Im bardziej zwracalam uwage tym bardziej wył.
Niestety... trzeba ignorować... 100% ignrować... ewentualnie dać kotu coś na wyciszenie. U nas pomogło.
Przestaliśmy reagować... a potem na koniec jeszcze przez 3 dni na lekach lekko uspakajacych i ... wypadl z rytmu i sie uspokoilo.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Czw lis 24, 2016 20:10 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

klaudiafj pisze:MaryLux mnie zawstydza, bo pisze o Sieedmiogrodzie, a ja nie wiem o czym ona rzecze ;) Wg wikipedii to Transylwania. Pewnie wyjdę na nieuka 8)

Martuś oglądałam dziś zdjęcia z prosektorium i jacy ludzie tam poszli :D Zwyczajni i panie na szpileczkach :D Czyli jednak nie tylko czarne zmory jak ja mają ochotę na takie wyprawy :D Zastanawiałam się, jakby to było zaszyć się ta, gdzieś w kącie i poczekać aż mnie zamkną - kurde za dużo horrorów :strach:

Co do Kitusi to spędziłam z nią dziś dużo czasu :) Tuliłyśmy się, głaskałam ją, nawet pozwoliła mi się umyć, bo niestety doprowadziłam jej piękne futerko do ruiny. Była i w sumie jest cała żółta od tego durnego oleju z kryla i na gardziełku aż miała dredy. Ale dredzy w sumie udało się wymyć. I opracowałam sposób podania tego oleju w strzykawce jednak :) Duże ją dziś tuliłam, całowałam, trudno się od niej oderwać. Łączy nas taka więź, że to jest nie do opisania. Jak się tulimy to jesteśmy tylko my dwie. Kitusia dziś ślicznie zjadła i teraz drzemie znowu :)

Siedmiogród w powszechnym rozumieniu to rzeczywiście Transylwania (dziś słuchałam prelekcji o tym rejonie, mowa była m.in. o Vladzie Drakuli), ale moja geografka tak mówiła również na tych 7 miast na Górnym Śląsku - na takiej samej zasadzie, jak mówimy o Trójmieście.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lis 24, 2016 20:24 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

MaryLux tak podejrzewalam, ale nie znalazlam potwierdzenia tego w necie, wiec nie mialam odwagi tego sugerowac :) a jakie to miasta?

Janinko dzis postanowilam sie bawic z Tosia kolo 14, bylam nie do zycia, wiec choc to moglam zrobic. I pomyslalam ze moze z Marysia i z Tosia musimy sie bawic osobno. Nim Tosi nie bylo to Marysia byla sama do zabaw, bo Kitusia tylko niektore zabawy lubila. Wiec Marysia wariowala, biegala, robila fikolki. Odkad jest Tosia to zabawa musza sie dzielic. Moze tez stad sie Marysia wylizuje? Marysia ustepuje Tosi w zabawie, ale i czasem Tosia ustepuje Marysi. Dzis jednak Tosia nie dala sie bawic Marysi. Wiec zamknelam Tosie z m. w pokoju i dalam mu wedke, zeby zabawial Tosie. A ja bawilam sie z Marysia. Efekt - Marysia nawet byla uradowana, ze sama sie bawi, ale... co chwile podchodzila do drzwi za którymi byla Tosia :ryk: i to ja mocno rozpraszalo. Ciagle patrzyla w drzwi i wachala je. W koncu uznalam, ze to nie ma sensu - otwarlam drzwi a tuz przy framudze z nosem w drzwiach siedziala Tosia :ryk: chuba jednak nie mozna ich rozdzielac :mrgreen:

Dzis sie znowu zmartwilam bardzo, bo ramie Kitusi jest tak zgrubiale i odstaje jakby miala tam pol cegly ;((((

Lilianko, Zefirku, Ewo :) :1luvu:
Faktycznie Tosia wyglada jal sowa w dziupli :ryk:

klaudiafj

Post » Czw lis 24, 2016 20:33 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Na pewno Katowice, Gliwice, Zabrze, Bytom, Świętochłowice, Mysłowice i chyba Rybnik

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]