Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
KULAK pisze:Właśnie w tym problem, że wiele sklepów nie ma tych karm w ofercie na stałe ( mnie właściwie żaden), wszędzie jedzonko typu RC i Purina króluje. Najlepiej byłoby kupić 1 porcję i dać pannie niech próbuje ... no ale ... jakoś trzeba będzie sobie poradzić. Generalnie surowy drób, sparzonego mięska nie próbowałam, spróbujemy ...
wilber pisze:Mam prośbę, czy ktoś mógłby zerknąć na skład tej karmy i porównać do Purizona![]()
Kupiłam próbkę na wystawie i futrom nawet posmakowała, trochę droga, ale może bym im czasem kupiła na zmianę.
http://obtkarma.pl/sklep/pl/glowna/112- ... results=16
KULAK pisze:Witam wszystkich ... mam pytanie: moja ok. 1,5 roczna kotka nie chce jeść mokrej karmy, próbowałam różne ... jedyne mokre, na które się skusi to "człowieczy" tuńczyk w sosie własnym. Jak często mogę jej go dawać i w jakich ilościach? I czy w ogóle ? Mięska surowego też nie chce. Generalnie je suchy purizon
Kierei pisze:Z blenderowaniem ostrożnie. Swego czasu się bawiłam. Byly smaki idealne po zblendowaniu i takie które tylko w wersji oryginalnej. Takie które musiały być zmielone na krem i takie które można bylo zblendowac tylko ciut. Po czym okazało się ze wszystkie zapiski na ten temat mogłam wyrzucić. Bo raz kyrczak w sosie pomidorowym byl ok cały, raz zblendowany ciut, raz odmawiał jedzenia póki nie przerobilam tego na jednolita papkę. A czasem stwierdzal ze ten smak nie jest jadalny w żadnej formie. I to losowo zależnie od humoru... więc z blenderowaniem ostrożnie bo nie dosyć że będzie terroryzm smakowy - na to nie mam dziś ochoty; to jeszcze terroryzm konsystencji xD...
Ale czego się nie robi dla pełnego kociego brzuszka...
boguska_t pisze:Do spisu dodałabym Naturea bo ma niski i ładny stosunek Ca/P, Essential Jaguar. Jeśli wpisujecie Portę 21 która ma mało tauryny to wpisałabym także Brit Care nową linię. Carnilove ładny stosunek Ca/P i niski sód mimo, że karma mączkowa. AlphaWolf for Cat skład prosty i też ciekawy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], LimLim, Patrykpoz i 65 gości